Dühöngőcske

Nem oly regen kaptak egy exchange “szurkalodas”…
Lehet annak a kovetkezmenyekent “szogelnek”.

Igen, mondjuk az nagyon durva volt. Ráadásul a hibajavítások sem voltak épp teljesen tesztelve. Kétszer is akadt el a szolgáltatásunk a frissítések miatt. Első alkalommal csak az “owa” nem ment, míg második alkalommal már az egész levelezésünk megállt egy fél napra (estétől - reggelig).

Ez biztos, hogy nem hiba volt. Veletlenul nem lehet ilyen meretu hibat veteni egy ilyen meretu projectben, ugy hogy egy sor tetszten es emberen es code review-en megy at minden sor. Szerintem ez egy fasza kis NSA backdoor volt.

Most nem tudom azt írjam, hogy remélem igazad van, vagy azt, hogy nincs. :) Mert ha NSA vagy hasonló célú vagy a közelmúltban történt súlyos biztonsági javítások következménye ez, akkor nem annyira örülök neki. Ha pedig mégsem ez áll a háttérben, akkor meg szeretném azt hinni, hogy tényleg átmegy egy sor review és teszten az adott kód és tényleg nem történhet meg ilyen. Ráadásul egyre jobban megyünk át a microservicek világába, ahol mégúgy sem történhetne meg ilyen. Ugyanakkor itt van a gyorsuló világ, ahol nem az számít, hogy mi milyen biztonságos, hanem csak az, hogy menjen már ki minél hamarabb az újdonság, mert épp a fejlesztési igazgatónak (csak egy példa) lejár a mandátuma és meg kell mutatnia, hogy milyen új szuper dolgokat vitt véghez, hogy meghosszabbítsák.
De amúgy simán benne van, hogy a code reviewon sem bukott el a dolog és csak programozói hiba van. Pl. tipikus hiba, hogy azt nézik a kódolók, hogy a kód hány százaléka van lefedve teszttel. Pl. ha már egyszer van tesztelve egy adott sor, akkor az már tesztelve van. Szóval ha megkérdeznénk egy ilyenről, hogy hogy állnak a tesztek írásával, majd visszajön, hogy 95% felett vagyunk, akkor az nemsokkal jobb, mint ha nem is lenne teszt, mert ez a % semmit sem mond el a kód teszteltségéről…

Veletlenul odaadja az osszes levet amit tarol ha jo helyen bokodod es extrakent meg kodot is tudsz futtatni admin jogusultsaggal… hat nemtudom, mennyi az eselye annak, hogy ez veletlen.

1 kedvelés

“”…de miert kell gyorsulnia a vilagnak…””

3 kedvelés

Ezek szerint lehet a mac klienssel van baj, ugyanis még most sem megy. Bár még a OneDrive-val kapcsolatban még mindig vannak hibák, ugyanakkor linux szerverről szépen felmegy az adott fájl abban a percben, ahogy elkészült. Valamint a OneDriveről szépen le is tölti azonnal minden hiba nélkül a macre. Csak a feltöltéssel van baja.

a duhongestol messze vagyok, mert ezen mar csak rohogni lehet, ismet nincs 4k youtube safariban, par napja emlekeim szerint meg volt, Kati van meg fent meg nem a legujabb Safari ‘csak’ a 14.0 s,
kosz apple

(szerk: minden restart megvolt, modem, router, gep, porszivo, tv, a kutya meg nem.)

Biztosan jol emlekszel? A VDADecoder csak Big Surtol tud VP9-et, a Safari pedig csak es kizarolag VDADecoderrel probal videot dekodolni. A Chrome es a Firefox nem hasznalja a VDADecodert, sajat dekoderuk van, azert viszik a VP9-et. Az internet sem tud arrol, hogy Catalina alatt a Safari tudott volna VP9-et. Nem lehet, hogy nehany regi-regi videonal talalkoztal vele? 2017 elott felrakott 4k videoknal lehet meg h264/4k, ami mukodne ott is.

szerk: Kerestem neked olyan videot, ami h264/4k -t is tartalmaz. Tehat ez valoszinuleg 4k lesz Catalina alatt is: https://www.youtube.com/watch?v=TmDKbUrSYxQ

szerk2: azt nem tudom, hogy kiszolgalja-e meg a Google a h264/4k-t egyebeknt, az latszik, hogy a tartalom elerheto es akar le is toltheto:

1 kedvelés

Ez a videó nálam is csak max fullhd Safari (14.0.2) alatt Catalinán. Chrome alatt megy simán 4k-ban is.

Akkor valszeg a yotube megszuntette a 4k/h264 elerhetoseget a playerukben. Kivancsi vagyok, hogy mikor koveti ezt az tobbi h264 formatum letiltasa. Azzal, hogy az Apple is beallt mellejuk mostmar kidobhatjak a h264et :(

Valamikor 2017-ben volt a valtas, ami elotte kerult fel 4k-ban, az meg elkeszult h264/4k-ban, ami azutan, az mar csak vp9-ben lett enkodolva.

Hat nem kis penzrol van szo… rohadt sok helyet foglal a h264.

koszi a kimerito valaszt (ismet), gyanusan az tortenhetett amit irsz, gondolom regebbi videoknal dobta a 4k-t,
de most rakeresve, lehetett a developper menuben aktivalni,
Developer menu - Experimental features - WP9 SW decoder on battery (on) - Web RTC WP9 codec (on)
de ebbol mar csak az utobbi opcio elerheto, es az sem segit,
uj op rendszert nem rakok, max megkevesebb Safari hasznalat

Biztos, hogy volt ez a menu Catalinan? Mert Big Sur-on van. Mindenfele doksit megneztem a developer.apple.com-on, de mindenhol csak azt emlegetik, hogy Big Surtol van VP9. Tehat elvileg soha nem volt VP9 Catalinan.

mar kezdesz teljesen elbizonytalanitani :))
de emlekeim szerint nem olyan regen meg neztem 4k youtubot safariban,
de mindegy is, egyebkent sem sokat hasznalom mar, az ilyen apro marhasagai miatt, mint pl hogy nem bir megkuzdeni normalisan a sok tab-val, pedig erezheto sebesseg elonye volt jopar evig,
de sajnos lassan exploreri melysegekbe sikerul navigalni,
a readere az verhetetlen, de lassan mar csak ennyi marad, kar

Nem azt allitom, hogy nem neztel :) Azt mondom, hogy nem lehet, hogy olyan videot neztel, ami 2017-es valtas elott lett feltoltve? Azokbol jelenleg is van h264-es valtozat, amit a youtube-dl le tud tolteni. Elkepzelheto, hogy ezt mar nem adja oda a youtube webes playere, csak a VP9 verziot. A VP9 pedig elvileg soha sem mukodott Catalina alatt.

3 ev tavlatara azert nem emelkeznek ennyire biztosan ;) de valoszinusitheto, hogy ugy van ahogy irod,
btv, legalabb apple tv n elerheto a 4k youtube egy ideje :)))

Nem csak Macra erkezett VP9 tamogatas :)

ott ha jol tudom viszont nem a vp9 volt az oka, hanem valami ‘penisz-meregetesi’ okokra volt visszavezetheto amiert a google nem engedelyezett 4k tartalamat az ATV yt appon;)

A VP9 volt a baj ott is. A tvOS 14 elso betaival jott a VP9 support es bumm, megjelent a 4k a stock youtube appban. Ezutan par nappal uj app verzio erkezett, ami kivette a 4k supportot. Gondolom, eredetileg ugy volt megirva az app, hogy kerte a legnagyobb tamogatott felbontast igy amikor meglett a VP9 megkapta azt, amikor pedig erre rajottek, akkor egyszeruen letiltottak. Majd jott a vegleges OS megjelenese utan uj yotube app, ami visszahozta hivatalosan is.

1 kedvelés