Dühöngőcske

Neked ilyen foldonkivuli ismeroseid vannak? 😁 hat keze van??? 😁

Cégbe veszi. Ha úgy vesszük több keze van az alkalmazottaival együtt 😀

https://anyhow.at/blog-adobe-software-is-bad/

3 kedvelés

Azt hallom mindenhonnan, hogy mennyire szörnyű az Adobe. Nem feltétlenül csak az árazására gondolnak, hanem sokszor arra is panaszkodnak, mennyire használhatatlan vagy “maradi”. De ez a blog rávilágít egy totál más problémára, amire még csak nem is gondoltam.

1 kedvelés

valaki leírná a lényegét? én nem vágom ennyire (sem) az angolt :(

A blogger alaposan széttárta az Adobe csomagját es a következő “kedves” dolgokat realizálta (per szerintem ez adobe eseten egyáltalán nem meglepő;):

• telepités során több 60!!! szerverhez kapcsolódik;
  • akkor is több szerverrel tart fenn kapcsolatot amikor a gepden egyetlen programjukat sem futtatod éppen
  • megneheziti ill tulajdonkeppen teljes mertekben ellehetetleníti, hogy deaktiváld a nem kivant adatgyűjtést
  • elobbi ponthoz kapcsolódóan többféle felhő-szolgaltatashoz csatlakozó applikaciojat telepíti (mégha neked erre semmi szükséged sincs, ofkorsz) - lásd 1-2 pont ;)
  • a ACC nem tudom uninstallalni amíg minden applikációjukat le nem szedsz (PS, IL, stb)
  • az előfizetéses modellel takarózva tulajdonkeppen sosem adnak ki tökéletes verziót, (toldozgatja-foldozgatjak, te teszteled, btw ez mas egyeb sw gyártók is egy csinálják, ill az egyszeri fizetés talan annyiban különbözik, hogy ott azért nem adhatják elo ennyire “lazán” magukat es zúdítanak hetente-kéthetente valami újabb alverziot rad lényegében teszt nélkül), javítanak hibákat persze, de az állandóan hozzáadott újabb es újabb uj ficsorok ismét újabb hibákat (szoktak) generálni, ill gyakran megesik, hogy az aktuális verzió ezek miatt az újabb ficsorok miatt tulajdonkeppen nem kompatibilis a egy-két lepcsovel korábbi-val
  • ha nincs net kapcsolatod akkor megtörténik (-het) az, hogy az bármelyik adobe applikáció nem fog működni, (lásd 1-2 pont;)
  • draga (az)

rovidebb nem lett sokkal, de errol ir, joggal, de ez nem újdonság, megemlít néhány alternatívát, es az akadályokat is amiért nem tudsz szabadulni az ‘iparagi standartol’

2 kedvelés

köszönöm szépen!

En hozzatennem azt is, hogy szerintem ez totalisan ertheto. Ha barmelyik ismerosom el akart tuntetni pirosszemet egy fenykeprol, rogton levarezolt egy photoshopot.

1 kedvelés

Nem érthető, sőt, ha lenne egy tökös amcsi aki beperelné őket, meg is érdemelnék. Ennél kisebb ■■■■ért rángatták meg anno az Internet Explorer kapcsán a MicroSoftot.

1 kedvelés

A legnagyobb baj a monopolhelyzetük.

Ezt a trágyahalom Illustratort húsz éve gyakorlatilag nem fejlesztik. Néhány nélkülözhető új funkció került bele (ezek kapcsán rendszeresen szétcsesznek megszokott rutinokat, munkameneteket), de ezeréves hibákat nem javítanak, és ALAPVETŐ dolgokat nem implementálnak, szerintem direkt beintve a világnak (pl. a nagyításnak nem adhatsz meg középpontot). Még mindig nem tartunk ott, hogy az adott felhasználó számára fontos beállítások defaultok legyenek (pl. export formátuma), illetve zavaró funkciókat ki lehessen kapcsolni végleg (pl. artboardok).

Az InDesign csakazértsem hasonlít az Illura (pl. más irányból kicsinyít-nagyít objektumot, máshol van az origó).

SZAŔJANAK SÜNT!!!

3 kedvelés

Óhh Adobe fikázás, az jó, jövök én is: premiere kb 5-6 éve instabil használhatatlan kaki, win-mac tök mindegy, oldalakat tudnék tele írni a hibáival, de igazából már nem is csinál semmi mást csak összeomlik és 1 milisec alatt kilép. Legyen az zii blokkos vagy szerver kontaktos. Én tavaly nyáron töröltem végleg, mikor is egy utolsó esélyt adva (pr pojektben jött a meló) 30 perc alatt kétszer fosta el magát. Ahol tudom hogy használják mindenki szop vele, cache törlésekkel reggel délben este - talán kilehet blekkelni a napi egy omlást, amúgy ctr-s alma-s bőszen. És most már az is álltalános trend hogy ha jön a “frissítés” ami javít 5 hibát, az generál 10 újat. Talán az M-re megírják normálisan pfff.
AE: a kivétel, ha már csak 1 deka memóriád van akkor is lerendereli amit kell.
ME: ez is elkezdte az 1 miliseces fas…gát, raktam egy kövi verziót eddig jó - koppkopp.
PS: amint lehetett kerestem alternatívát, pixelmator , mostanában affinity.

CC 2017 – 2020 váltás kapcsán futottam bele, tényleg nehéz kiirtani bizonyos dolgokat (a hibákat persze nem javították)…

Én 2015-öset használok… már a 2017 is ellenszenves volt, azóta nem frissítem őket.

Nem kötekedni akarok, de ez pont megegyezik ill/ind-ben, alt+egérgörgő görgetés, ahol van a kurzor, azt tekinti középpontnak.

Egyébként tényleg gyalázat, amit művelnek, de hát a múltkor néztem, negyedévente 2 milliárd dollár a bevétel, ki törné össze magát? :frowning:

Néha szólt az Illustrator, hogy a megnyitott anyag újabb verzióban készült, lehetnek veszteségek, emiatt próbálkozom… olyanok, hogy pl. bizonyos ID-s PDF-ekben egyes verlaufokat nem ismer fel, nem változott. Palettákat néha áthelyez a másik monitorra (mint az ID), egy megnyitott állomány ablakát maximalizálja (= faltól–falig), a következő már TAB-ra kerül, amitől az ablak kilóg a képernyőről (ID és Illu), ügyes!

Nem a képernyő, hanem az objektum nagyításáról van szó. (Alt-klikk lehet középpont!)

Azt a marhasok szervert is fenn kell tartani, ahová leszipkázzák a felhasználók mindennapjait! :)

Ja, azt hittem, Triniti zoomra gondol :slight_smile: Scal-re én az S-t használom, kurzor leszúr, shift-tel nagyít középpontosan.

Más: azt gondolta a videós anyagokat készítő elvtársnő, egy sokmilliós macpro tulajdonosa, jó ötlet lenne venni egy 1.5 milliós 6800X Duo-t, emitt a tapasztalata, csak ha valaki itt törné a fejét ilyen beruházáson. Horror. :DD

1 kedvelés

ÉS MÉG MINDIG NINCS NORMÁLIS SELECTION TOOL!!! Csak téglalap lehet a kijelölés, ami egy agyfasz.

Uhm… jah.
Az ujabb munkaim mar alternativ software-ekkel vegzem. Mar csak azert van Adobe app a gepen, ha esetleg belefutok egy necces adobe standard-es baromsagba. De belathato idon belul szeretnem teljesen eluldozni.
Ettol az elofizeteses szarsagtol mar teljesen kivoltam - fokent a “szolgaltatott” minoseg tukreben.
Ciao Adobe

1 kedvelés

Wow. Illustratort is ki tudtad váltani? Te vagy a dekoros grafikus, jól emlékszem? :) Meg szabad tudni mivel? Amiket eddig láttam, eléggé kezdetlegesek voltak.