Köszi, akkor ha jól értem ez ugyan az a probléma, hogy a Safarin kívül nem lehetett más alapértelmezett browser és a többi browser meg ugyan fel lehetett rakni, de nem fért hozzá minden API-hoz.
Igen, meg mint a kulso app store. Ha az App Store-ba a telefonon/iPaden EU-bol s-z-a-r-m-a-z-o accounttal vagy belepve, akkor tudsz felrakni alternate app storet, tudsz kozvetlen telepiteni a fejleztotol kapott programot, tudsz felrakni nem Safari motoros browsert, viszont nem lehet jelenleg se iPhone Mirroringod, se Apple Intelligenced (8.1 betaban). Ha viszont atlepsz a telefonon egy EU-n kivuli App Store accountba, akkor nem indul el tobbet semmi, amit az alternate storebol toltottel, illeve kozvetlen telepoitett appok sem indulnak el, sem a nem Safari motoros browser, de megerkezik 8.1-ben az Apple Intelligence. Ha pedig, a Maceden is atlepsz az EU-n kivuli App Store fiokba (szinten csak az App Storeban eleg, tehat nem kell az iCloudot cserelni), akkor megkapod Macen is az Apple Intelligencet, plussz megjon az iPhone Mirroring is.
Tehát elvileg elég lenne csak az App Store-ban átlépnem másik icloud fiókkal, ami nem EU-s? Viszont akkor mind telefonon, mind mac-en gondolom? Akkor viszont bukom a magyar bankos appokat, amikhez kell az EU-s app store?
Mit ertessz az alatt, hogy bukod? Az EU-n kivul tiltott dolgokat bukod, ez jelenleg a 3rd party app store, es az onnan telepitett appok. Ami mar fenn van, masik storebol, az fennmarad, mukodik es frissulni is fog.
Plíz olvasd el:
Gyakori kérdések: hogyan engedélyezhető itthon az iPhone tükrözése opció a macOS Sequoia esetén?
Köszi @Andor !
Köszi @Czo, meg is válaszoltad. A bukom alatt az értettem, hogy az EU-s appstore-ból letöltött appot nem fogom tudni használni, mert már nem vagyok belépve az EU-s app store-ba, de ezek szerint ez nem így van.
Zsirsiraly fejlesztok dolgoznak az Applenal. Ugye jon ez a EU DSA megfeleles a fejlesztoknel (Manage European Union Digital Services Act trader requirements - App Store Connect - Help - Apple Developer) ezt ugy sikerult implementalni, hogy katasztrofa szerintem.
Azt elfogadtam, hogy nekem is megjelent a cimem, de azt sejtettem, hogy email cimbol, illetve telefonszambol nem adhatom meg a day-to-day hasznalt adatokat, ugyanis nem csak az App Store feluleten, hanem a webes elonezeti oldalra is sikerult mindezt kirakni, raadasul mindenfele obfuszkalas nelkul. Azaz, egy oldalletoltes utan, nyugodtan kiparseolhato a szovegbol egy tokeletesen valid (es a validalt!) postai cim, illetve tokeletesen valid, ervenyes (es validalt) telefonszam es email cim. Meg JS-es obfuszkalassal sem sikerult vedeni.
2 napja vannak kinn az adataim, kivancsi vagyok, hogy hany nap utan fog megerkezni az elso SPAM uzenet a postaladaba, illetve hany nap utan fognak kapni rendorsegportal/dhl/magyarposta scam SMS uzeneteket.
Remélem javítani fogják, mert ez így nagyon csúnyán hangzik. Én nem adom meg az adataimat a határidő előttig.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy az Apple használ-e botvédelmet és ha igen mennyire hatékony. Szóval lehet kézzel kattintgatva majd elő lehet bányászni, de mondjuk egy robot már nem tud leszedni egyszerre sok adatot.
Elkezdtem kiserletezni a Fusion360-al, (szivacs betet vagashoz es 3d nyomtatashoz) Sajna a personal (free) licence kicsit korlatozott igy pl nem tudok Drawing-bol pdf-et exportalni sem. Nem, nem mukodik a print save as pdf sem.
Van ra vmi. megoldas hogy pdf-be mentsek? (azonkivul, hogy szerzek egy edu licence-t? )
Pdf-be mit szeretnel konkretan menteni? 1-1 elkeszitett sketchet pl. ki tudsz venni dxf-ben.
Drawingban a bemeretezett muszaki rajzot. Egyebkent nalam Dxf exportra is azt mondja fizessek elo a full csomagra.
Ah, en csak a design reszet hasznalom, es azon belul a 3D tervezeshez gyartok sketcheket. Az egyes sketchekre jobb gombbal kattintva, ki lehet menteni oket a local diskre dxf-ben.
Koszi ez megnezem.
Kiváncsi voltam megnéztem az apple intelligencet, valaki tudja hogyan lehet törölni miután kikapcsoltam? Mivel az apple kokain árban méri még mindig a tárhelyet, így azért hiányzik az a 5-6GB-t
Csak 2 korul van az, nem? Nem torli le amikor kikapcsolod? Mennyi foglaltat ir ra?
Lehet gyorsabb lett volna megkérdezni és írtuk volna, hogy mire való: Magyarországon semmire!