Dühöngőcske

Köszi, akkor ha jól értem ez ugyan az a probléma, hogy a Safarin kívül nem lehetett más alapértelmezett browser és a többi browser meg ugyan fel lehetett rakni, de nem fért hozzá minden API-hoz.

Igen, meg mint a kulso app store. Ha az App Store-ba a telefonon/iPaden EU-bol s-z-a-r-m-a-z-o accounttal vagy belepve, akkor tudsz felrakni alternate app storet, tudsz kozvetlen telepiteni a fejleztotol kapott programot, tudsz felrakni nem Safari motoros browsert, viszont nem lehet jelenleg se iPhone Mirroringod, se Apple Intelligenced (8.1 betaban). Ha viszont atlepsz a telefonon egy EU-n kivuli App Store accountba, akkor nem indul el tobbet semmi, amit az alternate storebol toltottel, illeve kozvetlen telepoitett appok sem indulnak el, sem a nem Safari motoros browser, de megerkezik 8.1-ben az Apple Intelligence. Ha pedig, a Maceden is atlepsz az EU-n kivuli App Store fiokba (szinten csak az App Storeban eleg, tehat nem kell az iCloudot cserelni), akkor megkapod Macen is az Apple Intelligencet, plussz megjon az iPhone Mirroring is.

1 Like

Tehát elvileg elég lenne csak az App Store-ban átlépnem másik icloud fiókkal, ami nem EU-s? Viszont akkor mind telefonon, mind mac-en gondolom? Akkor viszont bukom a magyar bankos appokat, amikhez kell az EU-s app store?

Mit ertessz az alatt, hogy bukod? Az EU-n kivul tiltott dolgokat bukod, ez jelenleg a 3rd party app store, es az onnan telepitett appok. Ami mar fenn van, masik storebol, az fennmarad, mukodik es frissulni is fog.

1 Like

Plíz olvasd el:
Gyakori kérdések: hogyan engedélyezhető itthon az iPhone tükrözése opció a macOS Sequoia esetén?

1 Like

Köszi @Andor !

Köszi @Czo, meg is válaszoltad. A bukom alatt az értettem, hogy az EU-s appstore-ból letöltött appot nem fogom tudni használni, mert már nem vagyok belépve az EU-s app store-ba, de ezek szerint ez nem így van.

Zsirsiraly fejlesztok dolgoznak az Applenal. Ugye jon ez a EU DSA megfeleles a fejlesztoknel (Manage European Union Digital Services Act trader requirements - App Store Connect - Help - Apple Developer) ezt ugy sikerult implementalni, hogy katasztrofa szerintem.

Azt elfogadtam, hogy nekem is megjelent a cimem, de azt sejtettem, hogy email cimbol, illetve telefonszambol nem adhatom meg a day-to-day hasznalt adatokat, ugyanis nem csak az App Store feluleten, hanem a webes elonezeti oldalra is sikerult mindezt kirakni, raadasul mindenfele obfuszkalas nelkul. Azaz, egy oldalletoltes utan, nyugodtan kiparseolhato a szovegbol egy tokeletesen valid (es a validalt!) postai cim, illetve tokeletesen valid, ervenyes (es validalt) telefonszam es email cim. Meg JS-es obfuszkalassal sem sikerult vedeni.

2 napja vannak kinn az adataim, kivancsi vagyok, hogy hany nap utan fog megerkezni az elso SPAM uzenet a postaladaba, illetve hany nap utan fognak kapni rendorsegportal/dhl/magyarposta scam SMS uzeneteket.

:frowning: Remélem javítani fogják, mert ez így nagyon csúnyán hangzik. Én nem adom meg az adataimat a határidő előttig.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy az Apple használ-e botvédelmet és ha igen mennyire hatékony. Szóval lehet kézzel kattintgatva majd elő lehet bányászni, de mondjuk egy robot már nem tud leszedni egyszerre sok adatot.

Elkezdtem kiserletezni a Fusion360-al, (szivacs betet vagashoz es 3d nyomtatashoz) Sajna a personal (free) licence kicsit korlatozott igy pl nem tudok Drawing-bol pdf-et exportalni sem. Nem, nem mukodik a print save as pdf sem.
Van ra vmi. megoldas hogy pdf-be mentsek? (azonkivul, hogy szerzek egy edu licence-t? :pensive:)

Pdf-be mit szeretnel konkretan menteni? 1-1 elkeszitett sketchet pl. ki tudsz venni dxf-ben.

Drawingban a bemeretezett muszaki rajzot. Egyebkent nalam Dxf exportra is azt mondja fizessek elo a full csomagra.

Ah, en csak a design reszet hasznalom, es azon belul a 3D tervezeshez gyartok sketcheket. Az egyes sketchekre jobb gombbal kattintva, ki lehet menteni oket a local diskre dxf-ben.

Koszi ez megnezem.

Kiváncsi voltam megnéztem az apple intelligencet, valaki tudja hogyan lehet törölni miután kikapcsoltam? Mivel az apple kokain árban méri még mindig a tárhelyet, így azért hiányzik az a 5-6GB-t :smiley:

Csak 2 korul van az, nem? Nem torli le amikor kikapcsolod? Mennyi foglaltat ir ra?

Lehet gyorsabb lett volna megkérdezni és írtuk volna, hogy mire való: Magyarországon semmire! :frowning: