El Capitan

Hat, olyan orult kulonbseget nem latok, viszont az uj, nyujtott font bejon.

Velemenyek, benyomasok?

Én tuti nem váltok egy darabig, de azért én is kíváncsi vagyok stabilitás, gyorsaság, stb tekintetében.

Igaz en a developer preview-t meg a 10.11.1 hasznaltam eddig a ceges hacklin, de ugy erzem a snow leo ota ez lesz az elso igazan szeretheto rendszer. Nekem nagyon tetszett, hetvegen fel is dobom a macbook pro-ra, meg az otthoni hacklira :)

A Wifi tenyleg magahoz tert, teljes jelerosseg van az egesz lakasban, ott is, ahol eddig csak egy vagy ket pucuka volt.

Az biztos, hogy ha szarakodott az előző rendszer, azt nem fogja kijavítani. Szűz telepítésként elég gyorsan megvan, de az otthoni Air-re upgrade-ként 25 perc alatt mászott fel, és nem javította a legundorítóbb baromságokat (Preview permission-hisztije, Safari elhagyta a fontjait és monospace-t használ mindenhol).

Par ora es telepitem a 5.2-es mb-re ha az uj font olyan kellemes lesz mint iosen mar megeri.

Az új fontot amúgy is fel lehet tenni. ANNYIRA nem nagy szám, mert gyanítom, Retinára optimalizálták.

Megpróbálkoztam egy “clean installal”, de a legvégén, kiírja, hogy “kürül belül egy másodperc van hátra” és itt áll már vagy fél órája. Már nem bízom benne, hogy továbbmegy. Kétszer próbáltam :(

nekem fent van a régi 5.2MB-n tökéletesen megy minden hiba nélkül végig ment az install.

TM-ből visszaraktam a rendszert és úgy futtatva nekem is végigment.

És te is clean installt csináltál?

nem, telepítőbő csináltam egy pendrivos telepítőt mert a hónap végén veszek ujgépet, de addig ezt már nem akarom bántani (akkor ujrapasztázom meg kap egy nagyobb SSD-t és megkapja a barátnőm)

azért elégé nagy különbség van a hd3000 és 4000 között, nem beszélve a hd3000 korárol, gndolom már kezd kiesni a support időből.

Ezzel én is így vagyok 2. hibajavítás után jöhet :) Yosemite-nél is így volt és azóta megy szépen és semmi szívásom nem volt vele :) (2014 mid 13"rMBP)

/off Pasztázásnak tényleg van értelme, vagy csak élvezetből csinálják sokan (mint a bicikli szétszedését-összerakását ősszel)?

lassan 3 éve volt pasztázva, és igen van értelme ha láttál már müszaki terméket szétszedve amiben van hűtőborda, látthatod hogy akár milyen jóminőségű pasztát használsz egy időután megkeményedik. ilynekor lényegesen rosszabb a hővezető képessége (már érezhetően sokat zug a gépem) így jót tesz neki ha kicseréled.

Ezert kell ipari cuccal pasztazni, nem az ilyen sz@rral mint az MX4 es tarsai. Ennek ugye annyi a hatranya, hogy ezt nem lehet a boltban kapni… Ha az ember nem fer hozza ilyen minosegu cucchoz, akkor mindenkepp van ertelme par evente ujrakenni.

minden gyárti paszta megekeményedik egy idő után. napnta akár több százszor is melegeszik 80fok föl majd lehül 40ig. éveken át nincs olyan ami nem keményedik be. szétszedsz bármilyen müszaki cikket a paszta már egy darab valami csak és egy erősítőt amikor bekapcsolsz sokáig üzemi hőfokon mara, egy proci vga pedig iszonyatosan sokszor melegszik és hűl.

a hd4000 jó 80% erősebb mint a hd3000 azért ott mé elégé nagy ugrások voltak.

Ez egy vicc, egy számítógép életciklusának a végéig ki kéne bírnia, nincs itt semmilyen terhelés. (Vö: autók váltóolaja, akár 100 fok körüli hőmérséklet (télen, álló helyzetben meg -20), 5-6-8000-es fordulatszám. Na, ez terhelés! Mégsem kell soha cserélni, még húsz éves autóban sem. Szóval a vegyipar azért tud valamit, ha akar.)

'91 körül dolgoztam a KFKI-ban, akkoriban még házilag készült a hővezető, szilikonolajból meg talán krétából. Kutatási meg ipari célra is használták, soha nem merült fel, hogy az eszközök élettartamán belül cserélni kéne. Vicces is lenne visszahívni és szétszedni egy nagyobbacska műszert, kiforrasztgatni a félvezetőket, csak hogy újra visszaszerelhessük a hűtőbordákra…