Final Cut Pro X

http://www.fcp.co/final-cut-pro/articles/1687-final-cut-pro-x-in-enterprise-level-television-production

1 Like

Egész jól összerakták és költséghatékony.
Már csak azt nem érte, miért kell a ChronoSync?
Ha ezt így összetolták, cron+rsync+Automatorra már nem futotta? :)

Én nem olvastam végig a cikket, csak a backup részt. Lehet nem ismerik az rsync-et. Viszont azt én sem tudom, hogy az rsync a package fájlokkal mit csinál, azaz 1 fájlként kezeli, vagy mappaként. Mint ahogy írták is a CronoSync mappaként ismeri fel. Továbbá igen jól paraméterezhető a CronoSync. Kb 2 éve paramétereztem utoljára rsync-et, és úgy emlékszem, hogy nem tud “incremental” backupot, azaz a már létező fájlt csak “egyszeresen” tudja elmenteni még egy példányban. Nem mondom, hogy nem lehet megoldani mondjuk bashből, de lehet nincs emberük, aki ezt meg tudja csinálni. Így a CronoSync maradt, ami meg iszonyat jól paraméterezhető ablakos felületről. Pár perc és mindent be tud állítani, nem kell vele pöcsölni. :)

Do Not Update FCP X!

1 Like

Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy az El Capitan-on elfut a korábbi igazi Final Cut Pro 2. Csak azért kérdezem, mert az meg van jogtisztán, de jelenleg a szoftvereim dobozolva vannak és nagyon el vannak téve. Ha nem, akkor nem is fáradozom az elővételén.

Biztosan nagyon amatőr kérdés, de ha nyomok FCX-ben egy exportot hol tudom megnézni hogy hány %-nál tart?

Megtaláltam.

https://support.apple.com/kb/sp535?locale=hu_HU Itt azt mondjá de erősen kétlem valami brutálisan régi már, na meg kíváncsi lennék hogyan képes meghajtani a mai HW-t és egyáltalán hogyan boldogul a mai videókkal.

…hát én nem is tudom, hogyan írjam le, de annyira felta az agyam ez a b*****i, gi láda, hogy ennyire már rég voltam kiakadva! Egésznapos melómmal, éjfélkor végeztem, majd, - mivel nem engedett share menüpontból Youtubra, mert nem tudtam bejelentkezni, így Apple Device 720p-t választottam, minden rendben lezajlik, csak azt nem tudom, hogy hova a f*****ba tette az exportált filet? Ilyen a világon nincs, hogy rohadnának meg! Tudja valaki, hogy hová teszi ez ***i a fileokat?

Köszönöm a segítséget

Video mappa? De ha jol emlekzem ott is te addod meg hova mentsen ;)

itunes

Ha apple devices adod meg exportnak, akkor is feldob egy egy ablakot kulonbozo parameterekkel. Miutan rakattintasz a next-re megkerdezi hova mentsen… :)
Valoszinu vmi. utoljara megadott mappaba tette amugy…

Ja es amikor vegez az exportal, akkor is feljon egy ablak hogy kesz. Itt megnyomod a show-t es megmutatja a helyet.

Az a helyzet, hogy ezt várnám, amit írsz, de semmi, SEMMI nem jön fel, csak ennyi

Ez hanyas verzio?

Mar jo ideje tudja:

nekem 10.2 van, de úgy tűnik rájöttek mekkora f**ságot csináltak, és javították. De már megtaláltam, iTunes-ban megjelent a videók között, majd onnan megtaláltam.

Köszönöm szépen a segítséget, de attól még szüljenek sünt. Most már csak nevetek rajta, de tegnap este azt hittem infarktust kapok :))

1 Like

Nagyon amator kerdes most updateltem 10.3-ra es elege megvaltozott a felulet. Biztosan en vagyok a bena de nem talalom hol kell feliratott kesziteni, valaki letudna irni nekem?

Es megvan, :).

Az egyik ismerosom felrakta a betat es a FCP7 nem indult. Az Apple hivatalosan is megerositette hogy a korabbi PRO alkalmazasokat nem tamogatja az uj OS-el

1 Like

hat igen… a kulonbozo MAM-t fejleszto cegek sem nagyon fogjak mar tamogatni a FCP7-t. Es most sokan azt hangoztatjak hogy a MAM-bol is hamarosan el fognak tunni az Open in FCP7 parancsok
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=898Screen_Shot_2017_08_26.png][/URL]

Remelem hogy a Davinci Resolvet vago funkciokkal tovabb fogjak tuningolni es hamarosan megjelenik az Open in Davinci Resolve parancs (a ven FCP7 helyett. Addig marad a MC mert a fcpx filmprodukcional nem az igazi.((