Szia solar, sziasztok- Andor tippjét szoktam én is használni, de magán az X-en belül is van erre lehetőség.
“File” fül - és “Deleted Generated Library Files”.
(Bár ez a megoldás inkább a generált fájlokat törli csak, de hasznos tud lenni archívnál).
Csodás napot mindenkinek!
Mert van 10GB nyers anyag sokat varialgatam meg ilyesmi es ugye hogy megmaradjon az ‘undo’ lehetoseg megtertja. De mar 170GB a project teljesen ertelmetlenul. Nem ertem miert nem
Lehet beallitani hogy csak az utolso 3 vagy x lepest tartsa meg.
Kiegészítésként még annyi, hogy nem mindegy mi van kijelölve a törléshez:
Itt a pontos leírás.
Sziasztok, ide is írom hátha, bár ezt a szakmát is nyugodtan el lehet könyvelni a kihaltak közé, egyszerűen nem találunk embert:
vágókat keresek, avid, pr, fcpx-re, munka végtelen, fizetés határtalan. Ha van fasza géped akkor otthoni munka is. More infó privibe plíz.
Hello én csak hobiból szoktam szórakozni vágással, hogy lehetne ebből több? :D
Otthonra mi a minimál gép (kb.)?
Szia, mac pro vonal (kimaxolt 5.1-től felfelé), felsőpolcos i7, I9-esek. Imac próval nincs tapasztalat. Ne hasaljon el párhuzamos feladatoknál ( export, konvert egyszerre pl és közben egy harmadikkal - AE- még molyolsz valamit és fut egy ftp, böngésző, szkriptolvasó…) , min. 7-8 TB háttértár (leosztva 3-4TB-ra, ha nas vagy bármi külső akkor gyors legyen az elérés) , min. 32giga ram és a végtelen, min. rec 709 szabványt tudó kalibrált monitor (jó ha van kettő), ja norma vidkari, most hagyjuk az intelt mert nagyon hamar eléri a határait, beugró szint amd 570-580 és ezekkel egyenértékűek. Így kora reggel ennyi hirtelen. M-es vonal: nincs tapasztalat
5,1-esem van, talán meg is üti az alsó határt, de a hozzáértés hiányzik (a gyerekekről DV-kamerával készült videók DVD-re szerkesztésétől eltekintve nem foglalkoztam a területtel). Viszont egy kis pénz jól jönne, akár munka nélkül is! 
Különben ez jo kerdes. A zart hivatalos belső Autodesk Flame alpha/beta teszterek fórumon a napokban felhoztam a témát es sokan támogatják.
A kerdes - sok uj összetett eljárás jelent meg (pld Motion Vector/Warp https://youtu.be/L7lRjsngKUQ ) az elmúlt 3-5 évben a Flame/Nuke-ban. A Fusion egy regi alvázra osszeeszkabalt/ össze-vissza foltozott Frankenstein (mint a vago programoknal az Adobe Premiere) ezért azt ne vegyük figyelembe.
Nos, ezek az uj eszközök minőségben es gyorsasagban javítják a munkát. De szamitasaikban nagyon eltérnek más más GPU-val rendelkező gépek között (szinte olyan a szakadék mint a transcode-nal Afterburner (Prores szamitasoknal) v gépi H.264/265 szamitasoknal egy P2000/4000 GPUnal.
Remelem a fejlesztők rávilágítanak hogy hol van az a határvonal GPU generációkban, ahol bizonyos bonyolult /osszetett algoritmusokat/szamitasokat vegzo modern eszközöket mar tudunk használni jo gyorsasággal/effektivitassal
a “jo effektivitas” alatt a kialakult modern határidős követelményeket értem. Pld a forgatáson ott van a DIT-DMT duo. Ok fogadjak a forrásanyagot, készítik a másolatot es ellátják metaadatokkal. Majd a forgatásról kapott CDL/LUT-tal ellátva készítenek dailieseket (DNxHD es H.264 verziókban). Altalaban ezeket a forgatás után pár órával mar le kell adni. (A futár, mint a halál a kaszával, ott all es var). Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a ARRI LogC → DNxHD+H.264 transcode (downscaling+CDL/LUT+TC kiégetés) kb 80-120fps kell hogy legyen. Ezt stabilan kettő 8GB GPU tudja adni.
Es ez csak egy példa. Meg egy egyszerű cleanup-ban is meg kell határozni a határidőt (ahol pld az emlitett Motion Vector/Warpot használhatom), hiszen en csak egy láncszem vagyok a hosszú folyamatban.
Erre csak az tudom kérdezni, mit értünk itt “vágás” alatt?
Na jo… Ha nem vagoasszisztensi (technikai), hanem klasszikus kreativ vago munkáról van szó, akkor AVID eseteben is mi iMac Pro-kat használtuk minimum 64GB RAM, 8GB GPUval. AVID workflow, az anyag (butított DNxHD (kb 1TB) a szerveren, optikai kapcsolat, multiclipek (2-6 kamerás). Sok lassítás-gyorsitas volt (es annak ellenére, hogy a kreativ vago kifele inkább referenciat +AAFt adott, a gépe is kellett hogy neha izzadjon. pld 500-2000fps felvételeknel)
Ez egy konkrét példa, VFX-el nem túlterhelt film kreativ vagasanal (https://www.netflix.com/hu-en/title/81302258 ). De ismétlem, Csak vágott. Semmi transcode. Pedig volt ott minden. Standard ARRI-tol kezdve 4/6K RED-ig
(Ha közben nem kínaiul beszélnél
, de azért “vágom”)
Netflix: “Élettartam: A legtöbb süti (cookie) legfeljebb egy napig aktív. Egyes sütik (cookie-k) hosszabb ideig, 3-12 hónap közötti időtartamig aktívak.” – jólmegaszonták.
(Zárójel 2.: a(z amerikai) filmipartól kiráz a hideg.)
Szia!
Nem enged privátot írni…te rám tudsz írni vagy email?
Nekem még FCP vizsgám is volt, de akkor gépeim is voltak a vágáshoz. Aztán a gépek mentek, most már max hobbiból magamnak csinálgatok hülyeségeket. Már nem ruháznék be új, vágásra alkalmas vasakba, valahogy nem vonz. Persze, ha fiatal lennék, akkor biztosan belevágnék. Most sem érzem magamat öregnek, de már nem stresszelem magamat.
Na en is belefutottam. Veletlenul az egyik gepemen (Big Sur) felrissitettem 10.6-ra az FCPX-et ami ugye nem kompatibilis a masik gepen levo (10.5.4) Catalinaval.
Ra lehet birni vhogy FCP 10.6-ot, hogy fusson Catalinan, vagy inkabb downgradeljek?
Regen volt vmi okossag, hogy az info.plistben atirtuk az LSMinimumSystemVersion-t regebbi OS-re es ment. Viszont most nem jartam sikerrel.
@Czo ? 
Koszi!
Elsonek probald meg terminalbol. Az appon belul van Contents, azutan pedig a MacOS folder, abban pedig a valodi binaris. Ha az elindul es jol mukodik, akkor eleg megkeresni, hogy mi alapjan tiltja a Finder.
Koszi. Sajna nem fut:
Killed 9
Igy viszont keletkezett egy crashreport, amit a Console.app-ban meg tudsz nezni. Abban pedig benne lehet a kill oka, ami segithet a workaroundban.