Fórum kérések, ötletek, észrevételek

Esetleg feltesztek egy PayPal gombot, aztán aki akar, nyom rá 2-3-5 dollárt.
Bár a havi 48$ elég meredek, ahhoz több kellene… nem is értem, drágább helyet nem találtál repülés közben? :S

két dolog.
egy: én a belépéskor már bevállaltam (asszem), hogy a következő (jelenlegi) év költségeit állom, és még mindig tartom magam ehhez. paypal címet vagy számlaszámot kérek
kettő: eső ne üljön repülőre

Ilyet azert ne mondj soha, de foleg ne tDanival egyutt repuljetek. Amugy ez az osszeg nem sok tenyleg? Akar eves szinten csinalhatunk egy gyujtest. Ha nem lenne olyan atkozottul hangos keresnek ebayen egy xserve g4-et, hogy igazan hangulatos legyen :).

Jelenleg egy 4 giga ramos vps-en vagyunk a Digitalocean-nél, ez 40 usd, 8 usd a backup, és erre jön az áfa, úgyhogy a vége 60 usd havonta. Viszont tegnap élénk konzultációt folytattunk Smileyval és Danival, akik szerint elég lesz az eggyel kisebb vps is, az 20 usd, plusz backup, plusz áfa.

A levelezést Mandrillal bonyolítjuk, de mivel a héten közölték, hogy fizetősek lesznek, és a legkisebb havi csomagjuk 20 usd lesz, ezért Google Apps-ra váltunk. Mivel egy darab email kell, ez 5eur lesz havonta. Ha ezt meg akarja szponzorálni valaki, arra van lehetőség.

Ez a helyzet, igen tisztelt számvevő bizottság. :D

Szerintem csinaljatok egy paypal szamlat, vagyunk annyian hogy szetdobjuk magunk kozott… ha jol szamoltam, akkor az uj konstrukcioban is kb 100e/ev, ezt nehogy mar egyedul fizesd ki. Nekem szemely szerint meger evi par ezer forintot, hogy minden reggel olvashatom Fecka es Solar eszmefuttatasanak a kovetkezo fejezetet. :)

5 kedvelés

Mindenkinek van hobbija. Az enyém ti vagytok. :)

3 kedvelés

Itt néztetek már körül? https://www.mhosting.hu/vps/ssd-vps vagy https://www.mhosting.hu/tarhely - Biztos kell teljes VPS-t bérelni? tárhely nem elég? Nem teljesen vagyok képben, de gondolom egy forum motor is hasonló mint egy weboldal - vagy nagyon rossz az elképzelésem?

hmmm, ha ez így van lassan el kell gonodolkodni hogy lehetnek külön fizetős topicok is :D

1 kedvelés

én a magam részéről tényleg nem akarok bevételt generálni a domainből, de írjuk már össze, hogy tételenként mi van?

• tehát egyszer van domain név (GoDaddy: 14.99 USD)
  • van tárhely (Digitalocean: 60 / 20 USD)
  • levelezés (Google: 5 EUR)

úgy látom ebből a legnagyobb tétel a tárhely, mint említettem tárhelyet én is tudok adni!!! - de ezt már írtam, így maradna lényegében az 5 EUR

1 kedvelés

A DigitalOcean droplet kisebb lesz, a 20$/ho meretre koltozunk (igyekszem a hetvegen osszekalapalni valamit, szolok ha majd szamitani lehet kiesesekre).
A tarhelyrol mit lehet tudni? Sajnos a Discourse csak es kizarolag Docker kontenerben hajlando mukodni, ugyhogy egy VPS-re mindenkeppen szukseg van (a shared hostingtol amugyis fazom egy kicsit).

5 euro havonta nagyon sok szerintem a levelezésért főleg ha tényleg egy e-mail cím és gondolom archiválni is lehet a leveleket. Nem vagyok mhosting ügynök, de jó tapasztalatom van velük.

5x12 = 60 euro ami kb 18600 HUF

Ha kimondható, hogy 250 MB elég a levelezésre az éves szinten 1200 huf

Mennyi tárhely szükséges a levelezéshez? Kell migrálni a meglévő e-maileket? Én simán bevállalom ezt a részét!

Lehet csak en vagyok igy ezzel, de egy Google-ben jobban megbizok, mint egy Magyar Hosting Kft.-ben.
Szerintem eso jo donteseket hozzot ezekkel a dolgokkal (DO, Google, stb.), mert ezek mind nagy szolgaltatok, megbizhatoak, nem fognak megszunni hirtelen, ilyesmi.

Ahogy gondoljátok, csak alternatívákat javasoltam, ami csökkenthetné a költségeket, de végül is ez a fórum a tietek, ti döntötök :) Ha másmilyen formában lesz lehetőségem beszállni a költségek eloszlásában, akkor azzal fogok élni :)

1 kedvelés

Huh, nem gondoltam, hogy ilyen drága hobbi vagyunk… plusz a csoki! : ))

off Arra a maganhobby oldalra en sem koltenek tobbet, talan meg annyit sem, Bocs ;) ON
(magaslabda volt;)

Az en hobby oldalam 3e forint evente :D

Lehet ilyen szavazast kiirni a fooldalra ebben a forum motorban? Jo lenne latni mennyien is vagyunk akik szeretnenek beszallni a koltsegekbe, es akkor aranyosan el lehetne osztani.

1 kedvelés

Mostanaban elofordul, hogy 2-3 percre nem elerheto a forum. Az email szervizt is migraljuk, valamint maga a forum is hamarosan, napokon belul atkerul egy masik szerverre, ezt keszitjuk elo.

4 kedvelés

Azonnali kérdések témához ( Azonnali kérdések ) hozzászóltam és fel akartam tölteni egy képet. 100%-nál megállt a feltöltés és egy jó ideig nem történt semmi sem (lehet, hogy nem vártam eleget a kép processzálásra). Viszont a válasz gomb inaktív volt végig, ettől függetlenül rá tudtam kattintani és megjelent a poszt, de a kép helyett Uploading… felirat ott maradt.

Koszi, utananezek mi lehet.
Mekkora kepet probaltal feltolteni?