Frissítés Mac osx 10.6.8-ról

Bocsi ha feles topikot nyítottam, kérdésem gyors és remélem egyzserű lesz.
Adott egy mid 2010-es (11.2) Imac és rajta jelenleg a gyári Snow leo op.,ezt szeretném upgradelni,de nme tudom melyik rendszer legyen ez, ami még relatív jól fut az adott gépen,és a legkevésbé van tele idegesítő hibákkal… Nem lenne hátrány ha ingyenes opció volna erre.
Előre is köszi ! .)

Az OS upgrade teljesen ingyenes. AppStore-ból tölthető… a legújabb verziója. A korábbiakat innen-onnan be lehet szerezni. Ha egyszer valaha letöltötted volna bármelyiket is az AppStore-ból, akkor a korábbi letöltések között megtalálod és újból le tudnád tölteni.
Én azt javasolnám, ha nem kiabál valamelyik általad használt alkalmazás (amivel dolgozol) a frissítésért… Akkor maradj SL-on.
Mondom ezt úgy, hogy nekem eddig egy 2009 mid MBP volt El Capitannal… Ami egy hete beszart. Most szereztem egy 2010 mid MBP-t átmenetileg (csak az SSD-k költöztek át).
…de kikészít a Mail időnkénti szarakodása (nem jeleníti meg a levelek tartalmát)
…hajlamos beragadni egy-két process és bömbölteti a ventiket
…Safari is beteges időnként
…néha szórakoztat a wifi is

Ugyanez a javaslatom.
Nekem videokártya miatt kellett átállnom frissebbre (El Capitan), régebben próbáltam néhány napig a 10.8-at – visszamenekültem SnowLeóra. Ha leírnád, milyen szoftvereket használsz, talán lesz valakinek konkrét javaslata, meddig érdemes elmenni.

Először is köszönöm a válaszotokat! :)

Többnyire hétköznapi dolgokra hazsnálom a gépet, illetve videóvágás néha (saját cuccok) ,meg hobbi fotózáshoz utómunkázásra.
Ami miatt gondolkodtama váltáson,hogy már többször kerültem olyan helyzetbe,hogy kerestem vmi programot ami érdekelt volna,de a minimális elvárás a 10.7 volt(jobb esetben).
Most hirtelen amit kitudnék emelni (elég szita az agyam sajna) :D pont pl.fotós programok terén pl.,szeretnék egy újabb LR-t,vagy PS-t,illetve csak egy sima példa,mobil telefon csatlakoztatás.Már a 2. telefonomnál futok bele,hogy nem ismeri fel a gép a telefont sima kábeles kapcsolódással,a kiegészítő progi meg természetesen Leo-val már nem mükszik…
Felhős opcióval tudok operálni,de sokszor macerás,főleg ha sok a kép,és plusz még videókat is kell exportálgatnom,zenéket meg már fel se teszek kb… :D ( WP-nál ez nagyon kriminális volt ).
De volt már más esetekben is már ilyen. Amúgy nagyjából nagy problémám nincs az op. rendszerrel. Az én felhasználásom mellett többnyire jól muzsikál.

Ez esetben partícionáld a vinyót, tedd fel az új rendszert (a régi megtartása mellett), költöztesd át az adataid, majd teszteld az új környezetet. Én éveken át úgy használtam a gépem, hogy a SnowLeó mellett egy újabb rendszer is volt telepítve, amit néha frissítgettem.

1 Like

Szerintem minimum 8Gb ram es ssd nelkul nincs sok ertelme 10.9-nel feljebb lepni.

Ehhez gondolom mindenképp nulláznom kell a vinyót, és újra húzni a mentésről mindent? :)

Nem, ha van 40–60 GB-nyi szabad, egybefüggő hely, oda már fel lehet tenni egy rendszert, akár egy Adobe-csomaggal + miegyebekkel együtt.

Rálesek majd ,köszi:)

Mégis szükségem lesz segítségre.
Honnét tudnék leszedni hivatalos oprendszert ami ugye újabb mint a Leo,de nem a Sierra?

A megvásároltak között nincs (ahogy Peppino írta)?
Nekem megvan mind, és vannak friss telepítésekről készített dmg-k, amiket “restore”-ral lehet pikk-pakk a vinyóra másolni. Ha megerőltetem magam, fel tudom dobni egy tárhelyre. Melyik kell?

Nem töltöttem még le kb. semmit az almás boltból. Talán egy Mavericks-et akkor megpróbálnék,vki javasolta is,hogy a fölött már nagyobbak a hardver igények.(legalábbis HDD fronton)
A particionálást sikerült megcsinálni legalább. ! :)
Köszi !

A “restore”-változat kell vagy a telepítő?

1 Like

Miben különbözik a kettő? (bocs a láma kérdésért) :)

A “restore”-változat egy friss telepítés (még felhasználó nélküli) teljes mentése lemezképbe, amit Carbon Copy Clonerrel vagy a Disk Utility “restore” funkciójával lehet rámásolni az adott partícióra, tízszer gyorsabb, mint a telepítés.

Értem,akkor légyen az akkor! :)

Sziasztok!

A problémám hasonló, mégis összetettebb.
Édesanyám által használt Minin (mid 2010, 2,4 ghz c2d) nem frissül és nem használható a skype.
Neki ez eléggé érvágás.
A 10.6.8at eddig azért nem frissítettem, mert atomstabil volt még úgy is, hogy egy nagyon laikus használja (néha megoldani olyanokat agyrém, amit véletlenül csinálnak).

Sokáig én is eme rendszert használtam, majd kénytelen voltam upgradelni Yosemitera.
Most megpróbáltam az akkor lementett yosemite installert felrakni a minire, de azt írja ki, hogy sérült.
Töltsem le újra.
Megpróbálom, de 1004-es hibakóddal a minin nem engedi.
A saját gépemen engedi (direkt telepítést onnan), de ugyanúgy kilép a telepítés elején, hogy sérült a file és töltsem le újra.
Letölteni nem tudom, csak telepítés gomb él ott.

Így a kérdésem az, hogy miként tudnám frissíteni a rendszert?
Mindenképp Yosemite kell, mert azon még működnek a régi megszokott programok ezen a gépen (Kapitányon nem, ahogy olvastam).
Van valakinek egy javaslata?
Vagy esetleg egy bootolható Yosemiteja?

Előre is köszönöm!

Balázs

Próbáld meg úgy telepíteni, hogy visszaállítod a dátumot és lekapcsolod a netet.

A dátumot a körülbelüli letöltés idejére próbáljam meg szerinted?

Holnap lesz időm vele picit foglalkozni, ma dolgoznom kellett…

Köszönöm!

  1. február 14. előttire kell állítani, akkor jártak le bizonyos tanúsítványok, a net kikapcsolására (a telepítés idejére) pedig azért van szükség, hogy ne tudjon semmit ellenőrizni.