a betőtipus adott vagy szabadon választott?
Elvileg szabadon választott, de valamiért nem tudok minden betűtípust a rendszerbe erőszakolni (Windows). A rendszerben lévő betűkből generálja le a program a kijelzőhöz a betűt, de, mint az a képen is látszik, eléggé gyengén, nincs élsimítás. A valóságban nem ennyire szemetszúró a dolog, pláne annak, aki nem tudja miről szól ez az egész. A gombokon lévő feliratokat a kijelző adja, a többi a háttérkép része, Photoshop, Myriad Pro betű. A 'Háttérvilágítás’hoz tartozó gomb azért világosabb, mert az az aktív státusz (éppen lenyomva van).
A gombok pozíciója adott? …esetleg lehet tologatni, mondjuk jobbra? én vertikálisan összerendezném az “OK” gombbal.
Esetleg a beállításhoz kapcsolódó gombok az “OK” jelenlegi vonalában, de az “OK” gomb áthelyezve középre lent…
Az “OK” gombot szándékosan nem rendeztem össze a többivel éppen azért, hogy jól elkülöníthető legyen. NEm tart sokáig átrendezni, de egyelőre hagyom így az egészet, perpillanat egy új oldallal vagyok elfoglalva, ami majd a mért max. és min. értékeket fogja megjeleníteni.
az nem gond hogy nincs egybe rendezve sőt! viszont vagy a többit told feljebb vagy azt le az csunya ahogy pár pixelnyire egybe vannak csuszva.
Nem lehet átlátszó gombokat használni? Arra gondolok, hogy ha a gomb is Photoshoppal lenne megcsinálva és csak a megfelelő helyre átlátszó gombokat tennél, így a gombok dizájnja is lehetne egyedi.
Olyan grafikát használok, amilyet akarok. A gombnak két képet kell megadni: normál és lenyomott helyzet. Ha a kép “tartalmazza” a hátteret, akkor átlátszó, persze megfelelő helyen kell kivágni agombot, hogy illeszkedjen a háttérhez, de ez nem probléma.
Akkor félreértettem, azt hittem, hogy csak gyári beépített gombot lehet használni gyári kinézettel. Akkor azokon a gombokon is lehet még mit csiszolni :D De hogy mit és hogy azt már nem tudom megmondani.
felejtsük el a nagybetűket, pls, ez nem vörd… :D
Ez nem fog menni, engem nagyon zavar, ha kisbetűvel kezdődnek a sorok. :P
Probálj meg valami elegánsabb vékonyabb modernebb betütipust választnai szerintem.
Az a baj, az nem olyan egszerű, éppen az élsimítás hiánya miatt. A vékonyabb betű sokkal csúnyább, próbáltam.
Készítsd a feliratokat is Photoshopban, csak a változók legyenek betűkből-számokból.
de ezek nem tulajdonnevek, nem mondatok első szavai, nem címek, tehát
Miért Kell Így Írni Mindent, Ami Baromi Hülyén Néz Ki És Semmi Nem Indokolja?
Ez most így van megoldva. A “Beállítások” részen jól látszik a dolog. A gombokon lévő feliratokat a program generálja, a többi (ami miatt tms legszívesebben csapkodná a fejem :P) PS-ben készült. Itt egy kép, ezen jobban látszik:
Akkor nincs mese, az összes lehetséges értékre kell egy-egy photoshop kép és nem a beépített betűtípust használni :D
Talán nem nézi olyan sokat a beállító-képernyőt, hogy rosszul legyen tőle :)
Így van, elég, ha minket riogat vele! :D
Bocs, ha volt már: saját fontot nem használhatsz a ketyerében? Ha már nem lehet smooth-olni, vannak jó bitmap fontok, vagy pl. a Chicago, amit a régi iPod is használt:
Edit: régebben gyűjtöttem ezeket a bitmap fontokat, ha jól értelmezem, át lehet rá konvertálni a fontokat, pl:
Konvertáló:
http://support.iteadstudio.com/support/discussions/topics/1000066083%20
Igen, lehet konvertálni betűket. Sőt, anélkül nincs karakterkészlet, tehát mindenképpen konvertálással kell kezdeni. Az ilyen betűket is teszteltem, rosszabbak, mint az élsimítás nélküliek. Olyan, mintha valamilyen gagyi, kis felbontású kijelző lenne. Ezek mégjobban elütnek az egésztől.