Ha nem Mail, akkor mi?

Sziasztok,

a beépített Mail app kiszolgál jó ideje, bírja a strapát stb.
Viszont most felmerült egy olyan igényem, hogy szeretnék olyan szabályt beállítani, hogy ha egy bizonyos feladótól érkező levél jön, akkor a mellékleteit mentse el nekem egy adott mappába. Na ezt a Mail nem tudja. Így kényszerűségből, de kénytelen vagyok lemondani róla. Szerintetek merre induljak?

Köszi

Én szinte biztos vagyok benne, hogy tudja, mivel szabálynál meg lehet adni scriptet is. Csak lehet kutatni kell, hogy melyik a jó megoldás.
Itt egy hirtelen keresés eredménye:
http://www.macosxtips.co.uk/index_files/automatically-save-mail-attachments-using-applescript.php
Itt a keresésre egy példa.
https://www.google.hu/search?q=apple+mail+script+download+attachments

Ha esetleg van egy jónak tűnő megoldás, de valahol elakadsz, akkor tudunk segíteni kijavítani a scriptet.

fúha. jó sok karakter. :D
köszönöm, altatás után megvizsgálom közelebbről. :)

Nekem egy sima tárgy felismerés alapján jelölést sem csinál meg magától, ha viszont kézzel lefuttatom bejelöli, de kis idő múlva eltűnik a jelölés.
Másik érdekesség, hogy a Mailből küldött levelek a webes gmail fiókomban piszkozatkánt vannak jelölve, holott a címzett megkapta, és reagált is a levélre.

Én ilyen és ehhez hasonló hülyeségek miatt cseréltem le a Mail-t, Thunderbird-re. Eljön az a pont, amikor ráunok a sok foltozásra.

1 Like

Egy screenshotot tudsz mutatni?

Nem valoszinu, hogy az megoldja a problemat. En szerintem a mail server tanusitvanya jart le, amihez csatlakozni szeretne a Thunderbird, de csak akkor tuti, hogy ez a baj, ha mutatsz egy screenshotot.

Hasznalj App Paswordot a Thunderbirdhoz: https://support.google.com/mail/answer/185833?hl=en&visit_id=1-636238808368752719-160125852&rd=1

Nem a Thunderbird csinalja, hanem a Google. Hasznalj mindenhol App Passwordot es megoldodik a problema.

En evek ota FastMail-t hasznalok. Nagyon bevalt, edddig semmi problemam nem volt veluk.

[quote=“BDA, post:18, topic:804”]
Természetesen ingyér
[/quote]nincs semmi. Ha massal nem, az adataiddal fizetsz.

3 Likes

Icloud :)

Mi a bajod vele? Komolyan erdekel.

Ha jol latom, ez valami oauth2 login ablak (arrol van szo, ami a screenshoton latszodik?). Ha nem gmailnek, hanem mezitlabas IMAP/SMTP fioknak allitja be a googlet, akkor nem lesz ilyen oauth ablak. Az nem oldja meg ezt az oauth problemat?

Lehet, hogy megoldja, nem tudom. Se Thunderbirdot, se GMailt nem hasznalok. :-D

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en

Igy viszont nem ertem, hogy hogyan kuld el oauthra. Ha IMAP/SMTP hasznalom, lehet bongeszom sincs, amin az oauth2 kerese megjelenjen. Valami mas is van meg ott.

Ujratelepites = csomagkezelovel csomag eltavolitas majd ujra felrakas? Mert attol a ~/.mozilla nem fog torlodni. Viszont ugy kaphatsz oauth2-t, ha be van kapcsolva a ketlepcsos hitelesites. Ugy viszont kb mindig engedelyezned kell majd a masik ablakban a dolgokat.

Esetleg probald ki az Evolution levelezot, en evek ota azt hasznalom FreeBSD es Linux alatt is es (az Exchange-el valo problemakon kivul, ami nem az Evolution “hibaja”) semmi problemam nem volt vele.

Na nekem hosszu evek utan ma lett elegem az apple mailbol.
Kis kutakodas utan ratalaltam az Airmailre. Vhogy. igy kellene mukodni ma egy mail kliensnek, nem mellesleg jol nez ki.
Minden gepemen lecsereltem osx, ios… tok jol mukodik…
Csak azt nem tudom, miert vartam vele eddig :)