A dmesg-ben latszott I/O error?
A log alapjan van egy rakas read error ami annyira nemjo, viszont az jo jel, hogy 0 pending sector, tehat fizikailag nincs rajta hibas sector. Ilyen hibat okozhat vezerlo es kabel hiba is. Nalam I/O Bus error-t produkalt olyan sata kabel amin nem volt ez a fem pocok ami a helyen tartotta volna, es a ellagyult a hdd feloli resz a meleg hatasara, ezaltal nem illeszkedett rendesen…
Sziasztok, van nekem egy Seagate 4 terrás hdd, nem mai darab az tény. A drivedx szerint minden fasza, kivéve a fej load-unload ciklust ami 3millió körül jár. Pöppet soknak tartom. Kezdjek aggódni?
Hát az van hogy erről is dolgozok, ez az egyik vinyó a mac próban, és ha kiesik akkor szűkösen leszek, inkább sehogy, na akkor újabb upgrade faszaság, irány a bót…
feltecchalott allpottal orvendeztet meg a HDDm, (a rendszer SSDn),
szerettem volna a hddrol lemasolni dolgokat, de sajnos jopar dolgot nem sikerult (tobbek kozott par Aperture libraryt sem- van backupom de nem naprakesz)
probalkoztam DiskUtilityben first aid-vel, van amikor siman megoldja, nem jelez hibat, van amikor elakad,
dot_clean is volt terminalbol adott mappara
Szerintem siman csak masold le a fileokat (terminal cp vagy akar rsync vagy barmi, csak ne a Finder). Ha valamelyiket nem tudja lemasolni, megprobalkozhatsz azt a backupbol eloszedni. Szerintem az a valoszinubb, hogy az aperture librarydnel 1-1 kep a hibas, azt akar lehet backupbol is potolni. (az lenne a lenyeg, hogy mint file masold a bundlekat es ne “egyben”, mert igy ha hiba van, akkor csak az az 1-1 file az, amit valahogyan potolni kell).
Regebben (amikor meg hasznaltam en is az Aperture-t) nekem is “masolhatatlan” volt library ha volt benne egy-ket hibas preview vagy foto. Viszont ha jol emlekszem, ebben az esetben dobott egy sarga felkialtojelet arra a kepre.
Legalább két igenre vagy két nemre lenne szükségem, hogy használjam tovább vagy sem az adott lemezt:
G-Raid 20TB (2x10), raid0-ban. Van backup mindenről, szimultán. Drive Dx az alábbi képet mutatja a lemezről. Speed test teljesen normális sebességeket mér.
Van ezek közt az értékek közt olyan ami kritikus? Ami azt mondja hamarosan vége a lemeznek?