iCloud Drive

Valaki tudja megoldható icloud driveban, hogy a feltöltött adatok ne foglaljanak helyet a gép meghajtóján? Most nézegetem és bővítenék tárhelyet de egyszerűen nem akarom a laptopon is tárolni az adatokat.

Szerintem sehogy sajnos. Hátha egyszer majd megkapjuk ezt a képességet is. Ami érdekes, hogy az összes dokumentumot letöltötte korábban automatikusan, amit iOS-szel csináltam, de az utolsó pár dokumentumnál megjelenik egy letöltés ikon. Szerintem ez a legutolsó július 20 update óta lehet így, csak eddig nem vettük észre.

Akkor mivel lehet ezt megtenni? Lassam a fajlt de csak akkor jojjon le amikor en akarom kezdesnek eleg az 50GB.

Ez az, hogy szerintem csak akkor nem tölti le automatikusan a fájlt, ha azt az iOS-en hozod létre egy külső programmal. Próbáltam azt, hogy a weben feltöltök egy képet, de azt azonnal szinkronizálta a gépemre.

Ez igy nekem sajna nem jo, de akkor az apple mivel magyaraza a 128gb ssdket…

Hátha majd ez meg lesz oldva az új macOS-ben. Legalábbis már én is ebben reménykedem.

Nem lesz, mert nem erre való. Ez nem egy online tárhely, hanem egy syncing service.

Google Drive, 100 giga 2 USD/hó.

Azért akartam icloudot mert egyszerübb lett volna a fizetés nekem. Igazából a fotoim archiválására használnám (de nem photo vagy apertureval) a amazon photo-t meg sokkalom évi 70 euroért.

Én is ezért nem fizettem elő rá, a fotókat szedtem volna le a laposról, de így rajta maradtak volna… Ezért valszeg egy nas lesz a hálózaton arra lesz a photos library beállítva, és valszeg nem lesz icloud előfizetés, ha meg távolról ios-en kellenének a képek VPN-en haza mászok vagy kiteszem a nas-t… De nyitott vagyok alternatív megoldásokra… @esojaro te google driveozod a képeket?

Itthon van NAS és egy usb-s vinyó is, de felhőbe is szeretném eltároni (lassan uj NAS-t szeretnék és haverral fogunk egymásnak adni 200-200GB titkosítva.). Ez za icloud kényelmes megoldás lene és a havi 1 euro is teljesen válallható, amugy a kettő is) csak nem szeretném még egy helyen bankártya adatot adni még egy plussz szolgáltató akinek fizetni kell.

Titkositott tarhely en ezt hasznalom: https://tresorit.com/?free-trial&gclid=CjwKEAjw26C9BRCOrKeYgJH17kcSJACb-HNAPNM4XfuozLFQCHoe2DV_dzZK5-JK9c3SD7SgT4uDZxoCsCHw_wcB

jo kis cucc :)

Igen.

Attól még, hogy nem erre való, még tudhatná ezt a funkciót, mivel “nem sokba telik” hozzáadni egy ilyen feature-t. Viszont érdekes, hogy iOS készülékre meg nem szinkronizálja le a fájlokat, csak amit megnyitottam. És júli 20 óta az iOS-en létrehozott fájljaimat nem tölti le. Ami fontos is, mivel van olyan dokumentum, amit nem, tudok megnyitni macOS-en.

Egyébként én Flickr-ezek. Bár erősen gondolkodom, hogy átmegyek Google-ra, mivel Google szinte mindenkinek van. Az iPhone-on elkészült képek szinkronizálására amúgy én is iCloud-ot használok. iCloud-nál be lehet jelölni, hogy csak a bélyeg képeket tárolja a készüléken (iOS, macOS egyaránt), és akkor nem foglal annyi helyet, mégis le lehet tölteni az eredeti képet, ha kell. Bár én nem így használom, mivel kis utómunka után egyből költöztetem fel a kiválogatott képeket.