Felhasználóbarát :) de legalább bővítő. Az élete folyamán úgyis 1 vagy 2szer van erre szükség.
Ez így elég bizarr…
Elképzelem, ahogy bemegy az ügyfél, a zsebében egy ötvenmilliós megrendeléssel, meglátja a recepciós pult iMacjén a ram slot takaró paneljét, erre sarkon fodul és kiviharzik az ajtón…
Igazatok van de ti egy gép átlagos élettartama alatt hányszor bővítitek a ramot? Mert nálam eddig ez max egy volt (mondjuk a termék életciklusának a felénél) amikor amúgy is darabokra szedtem szinte a MB-tmert kitakarítottam már 3,5 év után.
Szóval értem és igazatok van agyatlanság így megtervezni, de valójában egyszer fognak ramot bővíteni max. De mivel ez PRO széria már alapban elég rammal rendelik. Tudom-tudom apple drágán adja ami jogos, de akkor ez egy ilyen kényelmetlenséggel jár.
Lehet az volt a céljuk ne te pakold bele olcsóbban a ramot hanem tölük vegyed, viszont nem forrasztják az alaplapra a ramot ami így CTO rendeléseknél nem szivatja meg őket.
Tudod ezzel a hozzaallassal az a baj, hogy nekem ne egy vallalat mondja meg azt, mikor mit csinalhatok es mennyiert…
Van ami felett szemet tudok hunyni… de az epoel eseteben ezen en mar reg tulvagyok.
Amig normalisabb volt a felhasznalohoz/vasarlohoz valo hozzaallasuk, akkor voltak dolgok amit benyeltem…
De anno siman lehetett az iMac aljan egy kis ajto leszerelesevel ramot cserelni…
…talan 20 oraval tobbett kellett volna ulni a nyak tervezesekor az asztalnal.
Ez ilyen elege sok markanal igy can nem csak szamtech iparban. Ha nem tetszik mast kell valasztani.
Egy szempontból egyedi a helyzet a számítástechnikában. Egy jó és dizájnos hardware-re, ahogy a példák mutatják, az internetező közösségtől is össze lehet gyűjteni a szükséges pénzt a megvalósításhoz. De az operációs rendszerek megfizethetetlenek. Sajnos.
Az alternatív operációs rendszere száma 3, Mac OS, Windows, UNIX-like/Open Source. Ha az Apple elrontja, beszünteti a Mac OS-t, akkor nehéz azt mondani, hogy van más választásunk. Nem vagyok biztos abban, hogy az Apple érzi, hogy mekkora súly a 3 asztali operációs rendszerből egyet gondozni.
Es az a 3 valojaban 2. Tudom most a linuxos es egyeb alternativ rendszer felhasznalok kiakadnak. De nagyon sok teruleten onmagaban meg az os x komoly kihivasokat rejt. Nem meg egy linux vagy egy bsd. Persze vannak olyan helyek ahova ezek a tokeltesek de a legtobb hely nem ilyen. De ott van a windows olyan amilyen, ha nem tetszik az apple gondolkodasa vagy megoldasai atlehet menni.
A vasarlo a penzvel szavaz semmi massal.
Szerintem a Dellnél van egy oltár Tim Cooknak szentelve, annyian vesznek xps 15-öt MacBook Pro helyett.
A videót elnézve szerintem ezzel nem lesz gond. Mennyi a CPU TDP-e végül?
Nagyon konnyeden dobalozol ilyen kijelentesekkel…
Tetelezzuk fel, valamilyen oknal fogva betiltjak az elektronikus zenet minden kiegeszitojevel egyutt, de a tovabbiakban csak rap zenet jatszhatsz amit ugyanolyan minosegben varnak el toled… Vegyel mindenbol ujat (uj gep-masik operacios rendszer, uj kontrollerek…stb), uj zenei kollekcioval (a betanulasi folyamatot is vedd figyelembe).
Nem sajat magamnak lehetetlenitem el a mukodesem… Ugye, hogy mar nehezebb toleralni a “konnyelmuseget”?
Ilyenekre én nem is gondoltam, én már ott leragadtam, hogy egy video/fotó/grafikára szánt gépet, ilyen árú monitorral nem lehet matt kijelzővel rendelni. Még CTO-ban sem. Néztem fotókat, úgy csillog, mint a Salamon t-ke. :) Nálam többek között ezért esett ki a sima imac, mint opció. Egy normális kalibrátor leírása úgy kezdődik, hogy glossy kijelzőre nem ajánljuk, mert nem hiteles. Nem véletlen, hogy ezeket nem lehet hardveresen kalibrálni.*
*Legalábbis én még nem láttam olyan glossy kijelzőt, amiben volt ilyen funkció.
Ahogy W2Unix kolléga is megjegyezte, mi ebben az “impresszív”?
(az alsó szám egy 12 magos Mac Pro 5.1, nem is a leggyorsabb)
Ez teljesen rossz példa, mert ha holnaptól nem lenne csak hip-hop nem hallgatnék zenét :) A zene mint egy művészeti ág nem hasonlítható azzal össze, hogy os x vagy win alatt indítom el a Traktort.
2/3 annyi maggal, kisebbe fogyasztással 30%-al többet hozz. Végül is semmi “impresszív” nincs benne.
A kor- és árkülönbséget kifelejtetted.
Sajnos csak így hirtelen 2.4es árat találta de az 3799 dollár volt akkor mondjuk a 2.66 legyen 3999 jó indulattal.
Vagyis most 1000 dolláré kapsz egy 5K-s kijelzőt. A többi meg gyakorlatilag csak a kötelező evolúció, vagyis pont úgy van árazva mint az 5.2es MP.
ui.: na kicsit googliztam szóval a 12 magos 2,66-os 5,2 MP 4999 dollár volt.
Nem kivantam szemelyeskedni, hogy ki-milyen zenet hallgat… pusztan probaltam arra utalni, ha valamire specializalodtal - amivel toretenetesen penzt keresel, akkor nem ugy mukodik egy valtas, mint a zoknicsere… es nem is annyiba kerul.
1st: az altalam hasznalt szoftverek licenszei mind erre a platformra szolnak - nem nezegettem meg, de szerintem nem tudom ervenyesiteni ezt pl windows-ra.
2nd: vannak alkalmazasok, melyeknek nincs win megfeleloje.
3nd: kalkulalj “betanulasi” idovel. Ugyanis keves hasonlosag van a ket platform kozott. Ez eleinte iszonyatos idobefektetes, ami a munkaidodet tekintve nem megengedheto.
Az egyeb lelki es kornyezeti faktorokat meg nem is emlegettuk…
Értem de ha a itt lévő kolléga holnaptól nem használhat mac os-t vágásra csak linuxot vagy windowst, szerintme nem fog belehalni. Ha neked a céged azt mondja belső ‘poliszi’ miatt holnaptól nincs többé MAC OS csak is win10. 2 hétig hőbörögni fogsz majd megszokod.
Én nem tudok azonosulni a a VW csalós diseleivel, ezért soha a büdös életbe nem fogok VW venni. Tudom ezt a cég leszarja, viszont én a pénzemmel szavazok és nekem így jobb érzés. (majd most jön, hogy mások is csaltak)
ui.: de amúgy ez a cég ilyen irányban megy, vagy megszokod vagy váltasz. Igazából megértem, hogy miért háborogtok de szerintem ezt el kell engedni. 2év múlva még fájdalmasabb lesz a váltás.