iMac (VGA) hiba

Van egy early 2008-as iMac-em. A csillagok állásától függően (néha a Safariban megnyitott nagyobb kép, néha a melegedés(?) miatt) bekockásodik a kép:
https://mzfszq.bn1304.livefilestore.com/y2ppr25U-FHrI39p2lOduBSVXw--De5luVb737rwxI8jSDL4kObmmxAwTchkgiJoZmrIRmC8CiCFch46z2rIQv_mHyoSpEJqb9Cy5Nh1EgsJxpbobHlLXfocc4gPDhEBinD/WP_000009.jpg?psid=1
Sajna eddig nem jöttem rá, hogy pontosan mi okozza. Hivatkozást sem találtam hasonló hibára. Valaki találkozott már ilyennel? Mi volt a megoldás?

memória (vagy alaplapi) hibára gyanakszom…

Ettől félek én is hogy alaplap gond. Ez azt jelentené, hogy gazdasági totálkár. Mennyi egy ilyen alaplap? 60-70k?

nyilván lehet szerezni, vagy komplett gépet venni, de nem biztos, hogy megéri :/

Az ebay-en 140 usd korul indulnak, de azt meg haza is kell hozni, betenni a gépbe.

http://www.ebay.com/bhp/imac-24-logic-board

Így is majd 40k, mivel USA-ból jön +VÁM+ÁFA, és lehet csöbörből vödörbe esek.

Nem tudom, merrefelé laksz, de lehet, hogy egy bevizsgálást megérne a dolog. Nekem a MacBook Pro-ban halt meg az alaplapi videochip, az Almarium Pro-ban két nap alatt(!) kicserélték, és mivel beleesett a visszahivott sorozatba, ráadásul még ingyen is volt.

A visszahívást én is nézegettem, de nem találtam infót arról, hogy az enyém is beleesne egy ilyen programba.
Veszprémi lévén nem úgy megy hogy munka után, hétvégén leugrom a szomszédba. Most még el vagyok vele, de félek jön a meleg idő, és ez meg fog látszani rajta. Persze lehet egy futárral megérné felküldeni, de nem egyértelmű mikor jön elő, így reprodukálni is nehéz.

Ugyan a képet nem tudom megnézni valami miatt, de az is lehet, hogy csak újra kell forrasztani az alaplapra a GPU-t. Lényegesen olcsóbb, mint egy új alaplap. Én tuti előbb elvinném az i-Doki hoz.

Pedig nemrég még megvolt…
Furcsán bekockásodik, és eltűnik az egér. A rendszer megy tovább. Ha sikerül jó sorrendbe nyomkodnom a gombokat, akkor újra tudom indítani, és látszólag helyrejön(vagy nem). Mostanában figyelek, hogy ne terheljem meg, ne melegedjen, és nem jön elő.

Nekem ez tipikus forrasztási hibának tűnik, tehát az előző ötletemet fenntartom.

lehet, hogy a melegtől van, de azért a reball-ozás, nem olcsó, ehhez profi szakember kell, hogy ki tudja mérni, ez-e a probléma!

Az i-Doki -ban tudják hogyan kell ezt csinálni, azért is ajánlottam őket. Egy reball olcsóbb, mint egy új alaplap, amiben ráadásul az a kockázat is megvan, hogy ugyan ezt fogja csinálni… Egy diagnosztika pár ezresből megvan szerintem, ennyit azért megérhet a dolog.

1 kedvelés

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az Imac-embe valószínűleg elszallt vmi. A gep mukodik mert bekapcsol, viszont kep nincs… Hazsnaltama gepet, epp massal szotyiztam mikor arra lettem figyelmes hogy mintha a kepernyo kimelo bejovetele elotti stádiumába ragadt volna a gep. Vagy mikor nez az ember egy videot full screenben, es vege,van de nem lehet kilepni belőle. Azt hittem hogy lemerult a wireless egerben az aksi, de fura volt hogy az escape-re tortent semmi. Probaltam ujra inditani, bekacsol mert a gong hallatszik, de mint irtam sajnos a monitor fekete marad. Mi lehet a gond, tudtok e ajánlani normalis szervizt, Idoki esetleg?? A gep egy 2010 es szerias 21,5-es Imac. Elore is köszi a segitseget.

Nem lehet masik kijelzot radugni, elsonek? Gyorsan kiderulne.

Megprobalok keriteni akkor valahonnet egy monitort. Elso korben.

tv is alkalmas lehet :)

Ha jol nezem egyedul a minidisplay port ami erre a célra alkalmas lesz az imacnel, milyen kabel, átalakító komboval jovok ki a legegyzserubben es legolcsoban?? Egy monitor lesz az alany, eleg uj darab, sok csatlakozasi lehetőséggel.

Milyen felbontasu a monitor? De gondolom hdmi lesz a legegyszerubb es a legolcsobb. De nem tudjuk milyen bemenetei vannak.

Talán mDP–mDP vagy mDP–DP.