iMacOs 2011 27" i5 totál kezdő szinten vagyok

Szia. SSD nincs benne, régi “féltegla” vinyó van még benne azt hiszem 320 GB vagy kevesebb. Plusz 8 helyett 16 GB memória van benne. i5 processzor. Szóval nem a legújabb, de a memória miatt kicsit jobb gép. Talán ha SSD lenne benne az még egy kicsit dobna rajta. Catalinat nem szedtem sehonnan. Csak a Liont.

Catalina alatt nagyon dobna rajta, ég és föld különbség, sokkal nagyobb mint a 8-16 Gb Ram különbsége! Csak emiatt kár Lion-nal kínlódni! (égyébként Lambopapa számára írtam a válaszomat, de nyilván Neket is érvényes.)

Nem Lion (10.7), hanem High Sierra (10.13) az utolsó „támogatott” rendszer arra a gépre (Lionnal kb. csak pasziánszozni lehetne vele).

2 kedvelés

Ahogy masok is irjak, High Sierra az utolso tamogatott.

Probalj egy masik pendriveot, hatha azzal sikerul.

Nem csak Catalina alatt, bármelyik gép megtáltosodik HDD → SSD cserétől.

1 kedvelés

Nyilván, de csak azért hangsúlyoztam így, mert Catalina is szóba került, viszont HDD-vel esélytelen.

Ha majd szeded szét, hogy SSD-t tegyél bele, az első kritikus pont az üveg levétele sérülés nélkül. Ezen már jobbak az LVDS csatlakozók, mint az elődeknél, de a szalagkábel mindig kényes ügy Ha már szétszedted, és találtál fillérekért i7-es processzort, cseréld ki. Aztán találhatsz, sajnos nem fillérekért flashselt Metal kompatibilis videókártyát, amivel simán jól megy a Monterey is.
Aztán miután összeraktad, észre fogod venni, hogy a mikrofont nem kötötted vissza, d emár csak legyintesz.
Igen, igen, mindet végigcsináltam :crazy_face:

3 kedvelés

Szia.

Már szedtem szét, viszont csak annyira hogy a kezem be férjen. Kösz az infót.

Ha már az iMAC 2011 nyári kiadású gépekről van szó, akkor nekem is van kérdésem, ha valaki tud rá megoldást akkor nagyon megköszönném.
Szóval: A gépben az eredeti DVD meghajtó tönkrement(valami beleesett), a helyére beletettem egy 1 TB-os SSD-t, de akkor már kicseréltem a HDD-t is 1 TB-os SSD-re.
Most a High Sierra fut mindkét meghajtón. Szerettem volna egy Win10-et valamelyik meghajtóra feltenni, de a BootCamp azt íta ki, hogy ezen a gépen csak optikai meghajtóval működik a BootCamp. Írtam egy ISO DVD-t, vettem egy külső DVD meghajtót, és nosza neki el is indult a móka, de az újraindulásnál az “option” gomb megnyomása után nem jött elő a BootCamp meghajtó, pedig előzőleg megcsinálta a Windows particiót, ahogy kell. ezért nem tudom telepíteni a win10-et.
Előre is köszi az ötleteket.
Tja

Egyébként a lemezkezelőben látszik, hogy van BootCamp partició

Nem emlekszem, hogy USB-s eszkozoknel van-e CSM az iMac firmwareben, de mintha nem lenne. A CD feljon, mint boot media az ALT-os menuben? Amig nincs telepitve a bootcamp particiodra semmi, addig emlekeim szerint, nem fog ott latszani mint boot eszkoz.

Ha viszont az USB nem jon fel, akkor ehhez EFI boot kellene. Nativab EGI bootot Windowsbol csak a 10-es verziotol tudnak a Windowsok, de ahhoz is 2012-es vagy ujabb Mac kell, mert a korabbiaknak nincs meg minden szukseges dolga az EFI-ben.

Milyen Windows verzioval probalkozol?

A Verzió 10.13.6 mert újabbat nem lehet telepíteni+

Az EFI boot feljőn, sőt a WIn boot is, de ezek nem jók

Mi lenne, ha a telepítő DVD-vel létrehoznám a Windows particiót, majd újraindítás után egy pendriven lévő boot menü exe fájlról indítanám el a telepítést?

Lehet telepíteni megfelelő patch használatával.

Ezt hogyan gondolod? Milyen patch?
Köszi

Amúgy ez egy sima inteles PC gyakorlatilag. bootolj be egy wines telepitő pendriveal és telepisd fel.

Nincs 10.13.6-os Windows verzio.

1 kedvelés

Mit jelent az, hogy feljon? Mit jelent az, hogy nem jo? Mivel probalkozol konkretan? USB-s optikai drivevval, benne egy valoban mukodo telepito lemezzel? Milyen Windows verzioval? Vagy USB-s flash drivera keszitetted el a telepitot? Jol csinaltad? Mivel csinaltad? Mi tortenik, amikor elinditod azt, ami szerinted a telepito?

Tehat, most akkor elindul a Windows telepito? Vagy milyen telepitovel akarod elkesziteni a particiot? Ha az egy Windows telepito, akkor miert nem onnan telepitessz?