Szia. SSD nincs benne, régi “féltegla” vinyó van még benne azt hiszem 320 GB vagy kevesebb. Plusz 8 helyett 16 GB memória van benne. i5 processzor. Szóval nem a legújabb, de a memória miatt kicsit jobb gép. Talán ha SSD lenne benne az még egy kicsit dobna rajta. Catalinat nem szedtem sehonnan. Csak a Liont.
Catalina alatt nagyon dobna rajta, ég és föld különbség, sokkal nagyobb mint a 8-16 Gb Ram különbsége! Csak emiatt kár Lion-nal kínlódni! (égyébként Lambopapa számára írtam a válaszomat, de nyilván Neket is érvényes.)
Nem Lion (10.7), hanem High Sierra (10.13) az utolsó „támogatott” rendszer arra a gépre (Lionnal kb. csak pasziánszozni lehetne vele).
Ahogy masok is irjak, High Sierra az utolso tamogatott.
Probalj egy masik pendriveot, hatha azzal sikerul.
Nem csak Catalina alatt, bármelyik gép megtáltosodik HDD → SSD cserétől.
Nyilván, de csak azért hangsúlyoztam így, mert Catalina is szóba került, viszont HDD-vel esélytelen.
Ha majd szeded szét, hogy SSD-t tegyél bele, az első kritikus pont az üveg levétele sérülés nélkül. Ezen már jobbak az LVDS csatlakozók, mint az elődeknél, de a szalagkábel mindig kényes ügy Ha már szétszedted, és találtál fillérekért i7-es processzort, cseréld ki. Aztán találhatsz, sajnos nem fillérekért flashselt Metal kompatibilis videókártyát, amivel simán jól megy a Monterey is.
Aztán miután összeraktad, észre fogod venni, hogy a mikrofont nem kötötted vissza, d emár csak legyintesz.
Igen, igen, mindet végigcsináltam
Szia.
Már szedtem szét, viszont csak annyira hogy a kezem be férjen. Kösz az infót.
Ha már az iMAC 2011 nyári kiadású gépekről van szó, akkor nekem is van kérdésem, ha valaki tud rá megoldást akkor nagyon megköszönném.
Szóval: A gépben az eredeti DVD meghajtó tönkrement(valami beleesett), a helyére beletettem egy 1 TB-os SSD-t, de akkor már kicseréltem a HDD-t is 1 TB-os SSD-re.
Most a High Sierra fut mindkét meghajtón. Szerettem volna egy Win10-et valamelyik meghajtóra feltenni, de a BootCamp azt íta ki, hogy ezen a gépen csak optikai meghajtóval működik a BootCamp. Írtam egy ISO DVD-t, vettem egy külső DVD meghajtót, és nosza neki el is indult a móka, de az újraindulásnál az “option” gomb megnyomása után nem jött elő a BootCamp meghajtó, pedig előzőleg megcsinálta a Windows particiót, ahogy kell. ezért nem tudom telepíteni a win10-et.
Előre is köszi az ötleteket.
Tja
Egyébként a lemezkezelőben látszik, hogy van BootCamp partició
Nem emlekszem, hogy USB-s eszkozoknel van-e CSM az iMac firmwareben, de mintha nem lenne. A CD feljon, mint boot media az ALT-os menuben? Amig nincs telepitve a bootcamp particiodra semmi, addig emlekeim szerint, nem fog ott latszani mint boot eszkoz.
Ha viszont az USB nem jon fel, akkor ehhez EFI boot kellene. Nativab EGI bootot Windowsbol csak a 10-es verziotol tudnak a Windowsok, de ahhoz is 2012-es vagy ujabb Mac kell, mert a korabbiaknak nincs meg minden szukseges dolga az EFI-ben.
Milyen Windows verzioval probalkozol?
A Verzió 10.13.6 mert újabbat nem lehet telepíteni+
Az EFI boot feljőn, sőt a WIn boot is, de ezek nem jók
Mi lenne, ha a telepítő DVD-vel létrehoznám a Windows particiót, majd újraindítás után egy pendriven lévő boot menü exe fájlról indítanám el a telepítést?
Lehet telepíteni megfelelő patch használatával.
Ezt hogyan gondolod? Milyen patch?
Köszi
Amúgy ez egy sima inteles PC gyakorlatilag. bootolj be egy wines telepitő pendriveal és telepisd fel.
Nincs 10.13.6-os Windows verzio.
Mit jelent az, hogy feljon? Mit jelent az, hogy nem jo? Mivel probalkozol konkretan? USB-s optikai drivevval, benne egy valoban mukodo telepito lemezzel? Milyen Windows verzioval? Vagy USB-s flash drivera keszitetted el a telepitot? Jol csinaltad? Mivel csinaltad? Mi tortenik, amikor elinditod azt, ami szerinted a telepito?
Tehat, most akkor elindul a Windows telepito? Vagy milyen telepitovel akarod elkesziteni a particiot? Ha az egy Windows telepito, akkor miert nem onnan telepitessz?