Gondolom, hogy erre értette, csak elírta:
Download macOS High Sierra 10.13.6 Update
System Requirements: macOS 10.13.5
Gondolom, hogy erre értette, csak elírta:
System Requirements: macOS 10.13.5
Azaz?
(tizkaraktereslimit)
A 10.13.6 a High Sierra verziószáma.
A külső DVD meghajtóba a Win 10_21H2_Hungarian_x64.iso) DVD-t tettem,(a PC-s win 10 laptopomon készítettem a RFUFUS programmal) elindítottam a BootCamp alkalmazást a MAC-en, felkínálta a particionálást,-megcsináltam. De újraindulásnál az “option gomb” megnyomása után nincs BootCamp partició, csak EFI,meg Windows,illetve az SSD-k.
Kedves Czo!
Egyébként a 2017-es 27"-os gépemen ez simán ment, települt a Win10.
Csak azért kérdeztem ennyit,mert azt gondoltam, hogy a régi gépemen(most vettem újra elő) is menni fog. De már rájövök, hogy az a 2011-es gép hibája lehet.
Üdv.: Tja
A bootcamp particionalas utan, nem a merevlemezt kell inditanod (hiszen, meg nem lett telepitve semmi), hanem a telepitodet. Milyen eszkozoket mutat ez az ALT-os menu? Melyikhez milyen ikont rak (akar egy kepet is feltolthetsz)? Ha ugy hozod be a menut, hogy nincs radugva az optikai driveod, ugyonazt mutatja, mintha ra van dugva a drive es benne van a lemez? A lemezt ne a gep bekapcsolasakor tedd bele, hanem tedd meg bele macOS alatt, vard meg amig megjelenik az asztalon (megjelenik, ugye?), majd azutan inditsd ujra.
A Windows verziot azert kerdeztem, mert nekem egy 2008-9 koruli MBP-n (meg ugyonugy a regi fajta UGA-s EFI-vel), es ott nem akart menni a 1803, de a 1709 viszont bootolt rendesen. Telepites utan pedig, frissitheto is volt.
Lehet, hogy régebbi Win10 kellene?
Igen, mert abban ujabb a firmware. Az Apple az 1.x-es EFI idokben (1.2 egyebkent) kezdett el EFI-t hasznalni, a PC-k jopar evvel kesobb, mar a 2.x-es idokben (ezt hivjak ott UEFI-nek). A 2008-9 koruli gepeiben kezdtek megjelenni EFI 2.x-es “szolgaltatasok” es a 2012 utani gepeiknel kb minden megvan ahhoz, hogy mindenfele kompatibilitasi reteg nelkul, kozvetlenul EFI modban induljon el egy Windows 10. A 2011-es iMac sajnos, tul “oreg”, ott az Apple meg a belso optikai lemezrol CSM (azaz BIOS kompatibilitasi modban) inditotta a Windows telepitot es az igy is telepult. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez a mod (marmint a CSM), az elerheto USB-s eszkozoknel is.
USB-vel nem telepíthető, ezt már a BootCamp azonnal közölte
Igen! Rémlik, hogy amíg megvolt a belső optikai meghajtó addig lehetett telepíteni
Ez egy pc. Vagy csinalsz neki egy tiszta particiot vagy ha mar ugyis ket ssd van benne akkor az egyik a windows-e lesz.
Hogyan fogod bebootolni a telepitot? Pont ez a baj, hogy EFI modban, 2011-es gepen nem fog bebootolni, CSM-et pedig nem emulal USB-s eszkozre az iMac.
Esetleg ha Catalina patch-es telepítésével megtörténik a 2011-es gépen FirmWare upgrade, lehetséges, hogy már működni fog ami most még nem?
A Catalina patcher ezen nem segit, ott csak az APFS bootot nem ismero gepekhez van “bovites”, ami beleteszi az APFS drivert az EFI-be. Ebben a gepben ez mar benne van. Viszont, az otlet nem rossz.
A gepben levo GPU meg csak UGA-t tud, de ha az ember kicsereli egy nem Apple GPU-ra, ami mar GOP-os, akkor 3-4 eve volt valami patch, ami GOP kepes GPU-n adott Boot kepernyot az iMacen. Meg volt IGPU disable patch is, hogy a Windows ne lasson iGPU-t (ugyanis, attol elcrashel), meg van 64 bit address space patch is, amivel az ujabb nVidia driverekkel sem crashel Windows alatt.
Szerk: meg is van: iMac 2011 (see more) UEFI Firmware Mod | MacRumors Forums
Köszönöm szépen, ismét tanultam valami hasznosat!
Én is köszönöm.
DE van egy másik érdekes dolog is, amit ismertetek veletek.
Ugyanezen a gépen még régen megvásároltam az AppStorból az office szüksáéges részeit.(excell,stb).
Most is le tudom tölteni a felajánlott régebbi verziót, de amikor települ, akkor kér egy kódot, amit rögtön elküld arra az e-mail címre, ahonnan akkor regisztráltam.
DE ez a mail cím már régen nincs, megszüntettem a szolgáltatót is. Ilyenkor mi a teendő?
Itt, az Apple ID emailcimere gondolsz? Ha az, akkor hivd fel az Applet telefonon.
Megtörtént.
Nem tudtak segíteni, mert ez állítólag Office probléma.
Egyébként az Apple segélyszolgálat nagyon alapos és korrekt volt.
De, akkor ez nem is az Apple ID? Hat, mi az ami keri a jelszavad? Ott kell jelezni a problemat.
Sikerült a High Sierrát felraknom, a gép 16 gb ramos, és egy Samsung EVO 870-es SSD táplálja! Amit észrevettem, hiába a ram, ha a Catalina Patch után laggol, és belassul a gép! Nemhiába nem adta meg az Apple ennek a gépnek a frissítését tovább. Sequioa-t is ráfaragtam, de azzal meg totál lagg van. Úgyhogy a High Sierra hibátlan, és gyors. De! 30 féle írott win7,win 8.1-et próbáltam felrakni a Boot Camp segítségével (windows10-et) nem is ajánlja fel, ha pedig berakom DVD-n, akkor kiírja, hogy nem támogatott rendszer.
Itt jön a kérdésem!
Tényleg csak totál jogtiszta Win7, vagy win8.1-et lehet rá felrakni?
Próbáltam AIO verziót, azt nem engedte, OEM verziót sem…
Valaki adjon linket, hogy hol van szűz windows 7, vagy 8?
Vagy tényleg lemezesen vennem kell?
USB pendrive-ról sem engedi.
Feladtam! Pedig jól jönne!
A Winery szintén Busy, és forog a karika, a Wine csak Catalinától megy. Lehet vennem kell egy másik gépet?
A lényeg, hogy milyen gépről van szó? Ugyanaz a fentebb említett 2011-es?