Az Apple a 2011-es iMacen nem tamogatja a Windows 10-et. Ha elkeszited a Boot Camp csomaggal a particiot, majd kezzel ujrainditod a gepet es kezzel bootolsz ra a belso, gyari DVD driveba tett lemezre, akkor fel fogod tudni rakni (akar a 10-et is, nem csak a 8-as, vagy 7-es verziot). Az elkeszitett Boot Campes drivercsomag sem fog felmenni egyben, de kezzel fel lehet belole mazsolazni a driverek nagy reszet. A driverek masik resze pedig, beszerezheto az eredeti gyartotol. Ha pl, jol emlekszem, akkor a Radeon HD6970-nek pl moddolni kellet kezzel a driveret, mert a gyari telepitoje azt mondta, hogy nem talal megfelelo videokartyat a gepben.
Ha kicsereled a videokartyat egy megfelelore, akkor menni fognak rendben, GUI akadozas nelkul az ujabb rendszerek is.
A meglévő hibátlan 2011-es kiadású iMAC-hez szeretném használni, úgy, hogy az iMAC külső kijelzőként funkcionálna, ez lehetséges?
Hogyan kell összekötni őket?
A gépen macOS High Sierra fut. Verzió:10.13.6 (intel proci)
Ha ez megoldható akkor érdekelne.
Amig az iMacen 10.13 vagy regebbi van, illetve, amig a 2018-as Mac Miniden Catalina vagy regebbi rendszer van, addig ha veszel egy Thunderbolt 3 - Thunderbolt 2 atalakitot, illetve egy Thunderbolt 2-es vagy Thunderbolt 1-es adatkabelt, akkor ezeket osszedugva, majd osszekotve vele a ketto gepet mukodni fog. Aktivalni az iMac billzeten megnyomott Cmd+F2-vel tudod (deaktivalni is).
Nekem 10.14-re frissitett MacBook Proval nem ment mar boot kozbeni kijelzonek ez, tehat csak akkor adott kepet az iMac, ha a rakotott MBP mar bebootolt, es be is jelentkeztem rajta. 2018-as volt az MBP is. A Big Sur erkeztevel pedig megallt a funkcio, igy az iMac itt be is fejezte a palyafutasat. Ha az iMacban nem Apple GPU van (tehat ki lett mar cserelve, Metal kompatibilisre), akkor sem mukodik a funkcio.
Köszi kedves Czo!
De had kérdezzek még ezzel kapcsolatban.
Ha összekötöm a 2011-es iMAC-al akkor látni fogom az iMAC meghajtóit,-hozzáférek, vagy csak a mini-t ?
Attol fugg. Ha kozos halozaton vannak (akar WiFi, akar Ethernet), akkor ha csinalsz megosztast, hasznalhatod az iMacet tarteruletnek is. De a kabelen csak es kizarolag a kep fog atmenni, az iMac kijelzoje monitor lesz, az iMac tobbi reszenek semmi koze nem lesz a Minihez. Megeri emiatt egyebkent downgradelni az oprendszert a Minin? A minire siman mehetne macOS 15, nem hiszem, hogy emiatt megeri 4-5 evvel korabbi szoftvert visszarakni.
A macOS Sequoia az a macOS 15, most jelent meg. macOS Catalina, azaz 10.15 az utolso olyan verzio, amivel Thunderboltos iMacet tudsz Target Display Mode-ban hasznalni, az pedig 2019-ben jelent meg. Szerintem, nem eri meg emiatt downgradelni a Mini-t egy sokkal regebbi, mar biztonsagi tamogast sem kapo rendszerre.
Vagy veszel egy monitort igen, vagy monitort csinalsz belole. Olcsobban tudsz venni ebayrol iMac konverzios kitet, mint egy uj 1440p 27"-es monitort. Szetszeded, megnezed, hogy milyen LCD van neked benne, rendelsz egy annak megfelelo kitet (pl. innen: HDMI+VGA LCD Controller Board edp Monitor Kit for imac 27" 2K A1312 LM270WQ1 | eBay), majd kihajitod belole az ocska Mac-et es atepited. Egy GPU hibas 2011-esnek lett “ez a veszte”. Sott, mivel sokszor lehet mar talalni 200-250k kornyeken 27"-es retina iMacet, igy ezzel a modszerrel lehet a legolcsobban 5k-s monitort beujitani.
Kösz az ötletet. De tudod ez a gép-mint leírtam-annak tökéletes amire való, és még a feleségemnek adtam mikor vettem a 2017-es iMAC-ot.
Ezt nem szabad szétszedni és monitort faragni belőle.
Akkor inkább kinéztem egy LG27 UN880P-B/27" ULTRA Fine Ergo 4K UHD HDR IPS Monitort 109.000.- Ft ért, ha már “beszaladtam az erdőbe”
Ez nem a legidealisabb monitor. Nezd meg az iMacen, milyen erzes hasznalni, ha 2560x1440 helyett, 1920x1080-ra kapcsolod, mert a 27"-es 4k monitor amit kineztel az egy 1080p fullHD monitor, csak “retina” modban. Lehet skalazni egyebkent, tehat fogsz tudni 5k felbontast beallitani, ami kell a 27"-hez, viszont ennek az 4k-ra skalazasa meg fogja enni a GPU-t. Ide inkabb, 20-24" meretu 4k monitort, vagy 27" meretu 5k (esetleg 1440p) monitort erdemes venni. Illetve, 40-48" meretben 4k-t, mert az pedig, nem retina modban lesz megfelelo.