iOS használata

Most olvastam nagyjából egy cikket, ahol elmondják, hogy nem kell iOS-en bezárni az alkalmazásokat, hogy gyorsabb legyen a telefonunk.
Ti be szoktátok zárni az alkalmazásokat?
Én igazából be szoktam néha zárni az összes alkalmazást. Főleg akkor amikor észreveszek valami rendellenességet a telefon működésében.
Viszont a rendellenesség nélkül is ugye arról van szó, hogy nagyon jó az iOS memória kezelése. Viszont biztos, hogy ha egy alkalmazás a háttérben van, akkor is foglal a memóriából. Főleg ha ez játék. Főleg, ha sok játék marad megnyitva.
Vagy én gondolom rosszul, hogy elfogyhat a memória?
Valamint ugyebár iOS-en az alkalmazások kapnak “memory warning”-ot amikor kezd alacsony lenni a memória. Szóval hogy is van ez szerintetek? (És én inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi és nem dokumentációkban írt dolgokra).

Soha nem zárom be, minek? ha valami eszi a ramot a hátérben és egy futó alkalmazásnak szüksége van rá ugyis átveszi. A futó alkalmazások gyakoraltilag egy TM mert attól az az alklamazás nem biztos hogy fut a hátérben. (ha az app képes a hátérben futni akkor az annélkül is megteszi hoyg elinditanád, lásd skype).

1 Like

Nem feltétlenül képes a háttérben futni, hanem bizonyos dolgok futhatnak a háttérben. Ilyen pl a zene, navigáció. Még mindig nincs igazi multitascing. Viszont a Skype nem a legjobb példa szerintem, mert ha nem fut egy beszélgetés, akkor a háttérben nem fut, hanem csak a bejövő értesítése reagál.

ha nincs elinditva az app én akkor is megkapom ha írnak nekem, vagyis fut a hátérben nem?

Nem. Ezt értesítésből tudja. Valamint fel lehet “iratkozni” háttérben futó értesítésekre is, azaz ha kap a telefon ilyen értesítést, akkor a háttérben letöltheti az adatokat, hogy ha elindítod a programot, akkor már a friss infókat lásd.

1 Like

En sem zarok be soha semmit. :D

Sziasztok, egy iOS problémába futottam: egy oldal “home screen” vagy micsoda, eltűnt.
Meg akartam nyitni egy adott applikációt a telóban, és erre nem láttam sehol. Aztán egy másikat és egy harmadikat sem találtam. Mind egy oldalon voltak és ez az oldal, eltűnt. A furcsa az, hogy ha rákeresek az adott programokra, akkor megtalálom és el is tudom indítani őket: működnek. Csak az adott oldal, ahol kategorizáltam őket, eltűnt.
Esetleg vissza lehet hozni valahogyan?
Köszi.
A legújabb iOS fut a telón. (12 Pro)

Esetleg egy fókusz módban vagy, ami elrejt bizonyos oldalakat?

Szia, köszi az ötletet, de szerintem nem ez a probléma. Lecsekkoltam a Focus mode-ot, de semmi változás.

Oh, megvan a probléma: valahogyan elrejthettem egy oldalt / nem is tudtam, hogy létezik ilyen az iOS-ben.
Itt a megoldás: Organize the Home Screen and App Library on your iPhone - Apple Support
(Reorder pages on your Home Screen)

a 4300 ujabb emoji melle egy ujabb ‘hasznos’ ficsor, :smiley: