mondjuk hogy a tököm eldurran ettől a 26-os ipad os-től. egyrészt rámerőlteti ezt a glass effektet, de legalább nagyrészét az “újításoknak” ki lehet kapcsolni. átláthatatlan kontaktok, safarinál hol bal, hol jobb oldalon zárom be az ablakot (bzzzg apple - ergonómia az már nem divat?)
de a legrosszabb (és nem bírom megszokni) a billentyűzet, ott is az ékezetes karakterek bevitele. olyan kicsi-rövid az ékezetes karakterbeviteli mező, hogy tízből tizenegyszer elbszm.
nem tudjátok, hogy lehet új billentyűzet sémát létrehozni, ahol az ékezetes betűk ugyanakkorák, mint a normál karakterek?
Én azt vettem észre, hogy az ó néha balra néha jobbra van ha hosszan nyomom az o-t, de nem jöttem rá mikor mi alapján ![]()
Én már próbáltam ventillálni a Társalgóban, de senki nem akart velem dühöngeni ![]()
én inkább bontottam egy sört ![]()
Az ékezetes bill. tényleg ■■■■ lett, én is mindig elcseszem. Egyre több helyen van sajnos ez a l’art pour l’art kendácsolás, változtatnak csak azért, hogy elmondhassák hogy változtattak, de nemhogy értelme nincs, hanem egyenesen kárt okoz.
Lájkolnám, de inkább szomorúnak tartom, hogy egyet kell értenem veled. ![]()
(„Nem tetszik a rendszer?”
)
Nem igazán ez a rendszer konkrétan, hanem a trend, az irány. Régebben minden jobb volt
.
Az utóbbi években tele vannak a rendszerek bődületes hibákkal, köztük rengeteg dizájn hiba, amely korábban egy sem volt. (Számomra) feleslegesen mennek előre évről évre újabb és újabb funkciókkal, tudással, ahelyett, hogy a meglévő hibákat javítanak ki és csiszolnák tökéletesre ( mint anno a Snow Leopardnal). Persze értem, hogy üzletileg így tartható fent. Nekem most már a legnagyobb fájdalmam az üzemidő. Ezen kellene fejlődni ül, de nem 5-10%-ot, hanem 500-1000%-ot…
(Egy régi, politikai szólásmondásra próbáltam utalni.
Engem sem érdekelnek az újabb és újabb fícsörök, 10-es rendszert használok.)
Én a tárhyelnél érzem ezt
kész vagyok már lelkileg hogy annyit kérnek plussz 250gb tárhelyé mint egy 2 TB-os gyorsabb SSD mint mait ők beleraknak ![]()
Azért ebben a témában a védelmükben annyit elmondanék, hogy nekik a 256GB, az nem 256-ot jelent, hanem kb 5-10x annyit. Mentések, RAID, stb…
én a gépekben lévő tárhelyröl beszélek, de novemberben már biztosan 512 lesz az alap minden gépben… végre.
… és a RAM felára, az oké?
A ram egy teljesen más dolog hiszen bele van tokoza a SOC-ba. Azért ez nem ugyan az a kategória. viszont a ssd chip más dolog. Teljesen más a két dolog logisztikája.
Aha, teljesen más! ![]()
24 GB RAM annyiba kerül, mint egy komplett gép.
igen teljesen mas. es nem nem kerul annyiba.
Itt-ott a piacot nezve mas sem “panaszkodhat”. Egy so-so kimaxolt Dell XPS is erosen tullepi a 4000€-t - es ez “csak” egy intel-es gep.
Nem lett drágább a platformváltás miatt.
Az SSD-nél a samsung ■■■■■■ ki magából a chipeket és megveszik tölük majd ráültetik a nyákra. Még a SOC-nál mind mind egy más variáció amit le kell gyártani.
SSD sem egyféle méretű van, gépek rakják össze a konfigokat.
(Nekem mindig asztali gépeim voltak (van), megszoktam, hogy idővel – ahogy a hozzávalók fejlődése és a buksza megengedi – lehet jó ár–érték arányban tuningolni. Nem is a jelen állapot – a bővíthetetlenség – a „problémám”, hanem az ára. Sőt, nincs is problémám, megoldom.)
((Méltatlan ez a „vita”.))