iOS / iPadOS / macOS / tvOS / watchOS 26

iOS-rol beszelunk, nem macOS-rol.

És ott nem volt választás? Csak mert a 26.2-re egyből frissítettem, mert eleve ez volt a tervem, egy nem emlékszem, hogy választhattam-e vagy sem. De 26.2 előtt a 18-as verzió volt fent és jópárszor frissítettem 18-as verzión belül a telefonomat a 26.0 megjelenése után.

Nincs valasztas, a 18.7.3 mar csak azoka jelent meg, amik nem kaptak 26-ot. Oktoberben valamikortol (vagy mar szeptember vegen?) mar a 18.7 sem volt felrakhato a 26 kepes eszkozokre, arra az idoablakra is csak ez a par het volt.

Egy megkerülő megoldás azért van: 18.7 beta channel. Így nem jön fel a 26 update sem. Ugyanez Mac-en a 15.7 beta channel.

Ami hogyan fog segiteni abban, hogy felrakd a frissiteseket?

A biztonsági frissítések ugyanúgy jönnek, a macos épp 15.7.4-es verziónál tart, Safari is 26.3-nál jár.

Meg mindig iOS-rol beszelunk es nem macOS-rol, ott mar megallt a 26-ot tamogato telefonok iOS 18 tamogatasa, igy a biztonsagi frissitesek sem jonnek, az ujabb iOS 18 buildek mar csak a 26-ot nem tamogato keszulekekre erkeznek.

A béta channelen az iOS is 18.7.3-nál jár, szóval jön a frissítés ide is.

Edit: már látom, hogy 6 napja sajnos bezárult ez a lehetőség, én még előtte frissítettem (Dec 12-én)

Igen, december elejen ert veget a support. Az iOS 26 kompatibilis eszkozokre a 18.7.3 RC meg kicsuszott a beta channelbe, majd valamikor december 10 korul lejart a tamogatas, igy az RC-bol, mar nem lett megjelent verzio ezekre az eszkozokre.

“Mi az a BerryPI PC?” – Pl. BlueBerry, és a RaspBerryPI egyéb gyümölcsös fantázinevű klónjai és konkurrensei.

“A FairPhone mióta bővíthető?” – Nekem úgy csapódott le, hogy az egyes generációk bizonyos elemei visszafele 1-2 generációval kompatibilisek.

“Viszont […] miért nem jó egy sima pár éves használt PC […]?” – a felhasználóbarát politikájú gyártókat kedvelem.

Persze tévedhetek egyik-másik, vagy akár az összes részlettel kapcsolatban.

U. i.: Boldogabb Új Esztendőt!

Ezekre mennyire lehet ma pl egy vanilla kernelt felrakni? Par eve pont az volt a legnagyobb bajom, hogy a vanilla kernel nem indul, igy a par eves hardware megrekedt egy ezereves kernellel, mert a gyartok arra sem kepesek hogy proprietary bloboktol mentes binarisokat adjanak oda, vagy hogy egyaltalan eleget tegyenek a GPL-nek. Ha sikerul is forrast kerni/szerezni, az se biztos, hogy egyaltalan compileolhato, vagy ha igen, akkor boot kepes-e. Hiaba kerult anno egy RPi aranak kevesebb, mint a felebe-harmadaba egy AllWinner A20 alapu cucc, ha az RPi-re mai napig van friss disztro (de ha nem is lenne elobb utobb mindent patchet visszakuldenek, igy van/lesz vanilla support, akkor pedig lesz ra/lehet ra disztro). Az AllWinner mellett anno az szolt, hogy egy korabbi, mar elegge kioregedett ARM alapu boardot (meg ARMv5TEJ CPU volt rajta!) akartam cserelni, amit NAS-nak hasznaltam es az RPi-ken nem volt akkor SATA, de az AllWinneren volt. Azota az AllWinner mar a kukaban vegezte (mini ITX-es Intel x86-64 kerult a helyere), az ARMv5TEJ CPU-s gep 17-18 evvel ezelottrol pedig koszoni szepen, boldogan futtatja a 13-as Debiant (Trixie), mert siman tudtam ra vanilla kernelt gyartani (az oreg ARM-bol lett IP-KVM a PC melle). Igaz, az elso Raspberry Pi-t kb 5-6 evvel megelozo boardnak valoszinuleg ez lesz a vegallomas, mert a jovoben valamikor megjeleno Debian 14 dobja az “armel” targetet, igy nem lesz ra ujabb Debian, mint a 13-as.

de ez mind nem számít. túlságosan populáris és nincs vele 3 hónap szenvedés meg forumozgatás.

Ez a téma automatikusan bezárult 60 nappal az utolsó válasz után. Az új válaszok már nem engedélyezettek.