iPhone X

Tags: #<Tag:0x00007f8a1a031fa0> #<Tag:0x00007f8a1a031e60>

Roviden osszefoglalva:

  • (majdnem) teljes elolapot elfoglalo kijelzo
  • Vezeteknelkuli toltes
  • 5,8" kijelzo
  • Viz es porallosag
  • FaceID

Nekem alapvetoen tetszik, de a tetejen eleg furan nez ki, hogy egy kis teruletet kiharaptak a hangszoronak es a kameranak. Viszont a kamera meg mindig kilog, ami szerintem meg mindig rohejes…

1 Like

A kamera vicc, az eleje nekem tetszik (mar mint a kis sziget) 2020-ban elmondom milyen kb akkor lesz ilyen telom 😂

1 Like

Hehhe, ne olvassatok hozzászólásokat cikkek alatt, mert legalábbis engem seperc alatt felhúztak.
Az egyik kommentben nagyjából ezt írták: ez a nagy szó, hogy nincs fizikai gomb és “suhintással” alulról fel lehet oldani a készüléket… Ezt már az első iPhonetól meg lehetett volna tenni…
(jó persze igaza van, mert mindenféle azonosítás és biztonság nélkül ezt meg lehetett volna tényleg tenni…)

Nekem hiányzik a fizikai touchid gomb. (bár maga a gomb hiányzik eleve).
Írták, hogy az lett volna az innováció, ha a kijelzőbe teszik a touchid-t és felhúzás(feloldás) közben már azonosítja az ujjlenyomatot. Ezen elgondolkodtam. És rájöttem, ha tényleg annyira jól működik az arcfelismerés, akkor meg nem mindegy mi azonosít, mikor feloldják a készüléket? Sőt a felhúzás megkezdésekor még nincs az ujjunk a készüléken. És mire odaér ahol tudná azonosítani, addigra már animálni kellene a feloldást. Szóval valószínű, hogy gyorsabban kell működnie, mint gombnak.

A kerdes az tenyleg olyan biztonsagos hogy applepay-t is hasznalhatod vele? Mivan szegeny arabokkal? 😂

De a masik ma nagyon nagy divat a nagy szakal, na nagy szakal szemuvegparos elege megneheziti a dolgot szerintem. Amugy nem gondolnam hogy az apple nem tesztelte be elege.

saját magamtól idézek, amint az imént kommenteltem be valahová, ide is ugyan ezt tudnám csak írni:

“nincs érdemi és lényegi technikai és formai innováció! Ezen lehet vitatkozni, de most lényegében az egyetlen újdonság a Face ID. Ennyi! A most bemutatott telefonok ugyanazt az IP67-es szabványt hozzák csak, mint az iPhone 7-ek… Évek óta semmit nem csinálnak, mint az eggyel nagyobb procit csomagolják be, meg picit foglalkoznak a kamerával! És mindezt valóban a konkurens kínai márkák után teszik, megkésve. … Részemről évek óta nincs az az átütő újdonság, amitől leszarhatnám a bokámat, teljes mértékben helybetopi megy. És ennek egyetlen egy okát látom: Jobs hiánya…”

2 Likes

Nem kell tulmisztifikalni Jobsot, sokszor megkuzdotek vele csak azert, hogy kitudjak adni a mar mar kultikus termekeket.

Azert a Face id ha tenyleg olyan jol mukodik nem semmi, igen mar eddig is volt csak eppen szarul mukodott, de igy jovore lesz egy aranylag jo a samsungban is majd ketev mulva minden kinaiban. Persze akkor mar azt fogjak kiabalni hogy elsonek a samsungban volt.
Ugyan ezt eljatszottuk mar a retina displayel es az ujjlenyomatolvasoval is. Sot igazabol az egesz okostelefon gui alapjait az ios rakta le.

ebben nem értünk egyet, egyértelműen mindent ő tartott kézben és az ő világlátása áés elképzelései lehettek termékek, egyszerűen én ezt érzem, amióta ő nincs, nincs átütőerő

Jah a vilagmegvalto imac g3 ra is ugy vettek ra🤓. Neki voltak almai amit vagy sikerult megvalositani vagy nem.

Azért Jobsnak volt egy előnye, ő/ők találtak ki a modern okostelefont. Csak míg a PC-knek kellett 25 év, hogy elérjék az “elegendően jó” fejlettségi szintet, addig ezt a modern okostelefon 8 év alatt tette meg.

Ellaposodott a fejlesztési görbe, mert ma már szinte csak “nice to have” dolgokat tudnak beletenni egy telefonbe.

Új piacot és terméket kéne találnia az Apple-nek, de az autó dolog nem nagyon akar beindulni látszólag.

Csak neha olvasnal kicsit utana. Nyilvan tapasztalat meg nincs, de 1:1000000 pontossagot mondanak az touch ID meg 1: az 50000 hez, nyilvan mas lehet amit mondanak es az igazsag, de kiindulasnak lehet alapul venni…

Autóban csak ne piszkáld a telefonodat…

1 Like

Meg lomaszkban is 😂🐎

1 Like

ez az arcfelismerés olyan, hogy az ikertesóm (aki nincs persze) is fel tudja oldani a telómat?

Ezt csak bemondod vagy tudod?

nyilván bemondja. mert tudja.
mindent tud

egyébiránt evil twin

1 Like

6 evesen nem sok de 30 evesen mar azert elege sok van.

Az autós sztori – már ha tényleg egy járműről van szó – tényleg nagyot szólhat, de ami számomra fura, hogy a TV-re nem gyúrtak rá. Az is egy olyan terület, amit pl. a telóhoz hasonlóan meg lehetne reformálni. Főleg, hogy a jelenlegi tévék pont abban gyengék, ami az alma erőssége: 1) kezelőfelület 2) kooperáció. Az internet nevű meteorit szinte kinyírta a mozi nevű dinoszaurusz fajt, egyre jobb minőségű tartalmak vannak, szóval lenne tér. Most őszintén, ki ne venne meg egy 1-1.5 milliós Apple Vision-t? :) Face id, siri, minden van ma már. Jó, értem én, hogy amíg nem sikerül megállapodni a nagy stúdiókkal, addig nem olyan tuti, de valahol el kéne kezdeni. Biztos az iTunes sem úgy indult, hogy minden zenei kiadó beadta a derekát.

Monitorral is lealltak, szerintem ezutan logikatlan lenne a tv.
Auto pedig nem lesz mar evek ota ezt mondom egyszeruen nincs olyan nagy profit az auton.