Irdatlan lassulás

Windows alatt megy automatikusan, ott nincs gond. Az apple azzal vedte a cuccait hogy nem engedte a trim-et csak a sajat fw-vel rendelkezo, igy nem tudtal 1/4 aron barmilyen SSD-t belerakni. Aztan megunta es gondolom szoltak is neki EU szinten, hogy ezt nem kene es akkor ilyen szinten megnyitotta a 4rd party fele. Ha elviszed egy barmilyen apple gepekkel is foglalkozo szervizbe ott mondani fogjak, hogy ezt a ■■■■■ be kell kapcsolni.

1 kedvelés

:pray:

• “m. 10 leütés”

Az valóban meglepő, hogy „kézzel” kell bekapcsolni Catalina alatt is, de amióta léteznek (~15 éve), azóta van szó a „TRIM-support” fontosságáról, ez nálad áthullott a rostán.
Megjavult a gép ettől? Ha nem, továbbra is az a javaslatom, hogy egy újonnan telepített oprendszer alatt teszteld.

1. Már azt is írtam, hogy helyrejött az OnyX 2x-es futtatása + Shift-es indítás után, most pedig csak kutakodom, miként lehet megelőzni, hogy a tünet visszatérjen.
  2. Nem áthullott a rostán, hanem valamilyen áthallással tévesen csapódott le, amint fentebb már éppen Neked duplán nyomatékosítottam:

Az SSD-nek segithet, ha vegig irod teljesen az egeszet 0-val (a disk utilityben van erre secure erase pl.), majd leformazod es ugy huzod fel ra a rendszert es allitod vissza a backupodat. Ezutan pedig, ha bekapcsolod a TRIM-et, akkor “frissek” maradnak/maradhatnak a blokkok.

Te nyilván másképp látod, én pedig úgy, hogy legalább 3 hozzászólónak le kell írnia ugyanazt, hogy komolyan vedd. :slight_smile:

1 kedvelés

Nagyon köszönöm!

Köszönöm a türelmet és a tanítást minden hozzászólónak. A fejemben a képalkotási folyamathoz a mozaik néhány darabjának meg kell lennie az ábrázolandó kép felismerhetőségéhez.

Igen ez egy jó ötlet, de én akkor se bíznék meg már egy ilyen SSD-ben.

Érdekes a témához:

Enable TRIM on SSD’s ?

Leirhatnad, hogy szerinted, melyik az a resze, ami erdekes.

Nekem az egész összefoglaló érdekes.

Nem nyitok új bejegyzést, mivel az itt előkerült trim-es előzményekhez kapcsolódik:
Történt-e bárkinek, hogy a fentiek szerint aktivált trim bizonyos idő után inaktív lett “magától”?! Nekem néhány hét alatt 2 alkalommal történt meg. Vajon mi lehet az oka?

Vanilla gepen/rendszeren soha, OCLP-s update folyamatnal viszont, lattam mar ilyet. Nalad milyen esemenyhez kotheto?

Az mi? Ez volna-e: https://vanillaos.org

Fogalmam sincs. Elkezdett lassulni és csak kíváncsiságból megnéztem a trimet is…

Szerk.: Nem volt OpenCoreLegacyPatch-es update…

Ez: Vanilla software - Wikipedia 20+ eve hasznalt kifejezes.

Ahogy neztem, utoljara tavaly szeptemberben volt update az oprendszerhez, igazan up to date cucc.
SSD firmwaret lehet erdemes lehetne updatelni, masoknal megoldotta (linux kerneles gepeken), hogy a trim ne kalimpaljon osszevissza.