iTunes Music

Igen, nálam sem jobb az arány, de sokszor bevallottan csak saccolás. Nem érzek igazán markáns különbséget.

Nálam is durva a helyzet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kevés a különbség.
Nálam kétszer találtam el, de ebből egy totál véletlen volt, egyáltalán nem tudtam melyik lehet (Mozart volt). Egyszer eltaláltam a 320-ast, és háromszor gondoltam a 128-ast! Ami rettentően durva!
ettől függetlenül szerintem még mindig áll az a dolog, hogy nem mindegy milyen programmal csinálnak egy zenéből mp3 számot!

Ja igen, alaplapi hangkártya (pedig van Focusrite Saffari 24DSP…), és Yamaha MSP3-as hangfalpár elég ■■■■ jack-rca kábellel összekötve. Tehát lenne jobb minőségű hangkártyám és XLR kábellel összekötve, de zenét nem úgy szoktam hallgatni…

http://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/09/412271433/audio-quality-quiz-results-you-did-slightly-better-than-guessing-randomly

Ez lett a eredmény a testnek.

Ki hogy áll ezzel a Apple Music vs. Spotify kérdéssel?
Kinél streamelhet az ember “jobb minőségű” zenét? Apple Music vagy a Spotify?
Én eddig Spotify-oztam (családi előfizuval), csak kíváncsiságból belenéztem ebben az Apple Music dologba (nekem elsőre áttekinthetetlen – összefolyik a Store-al…stb).
Megszoktuk gyakorlatilag a Spotify egyszerű felületét, könnyen kezelhető. A váltáson csak azért filóztam el, mert mindig próbál az ember egyszerűsíteni a körülötte lévő dolgokon (csökkenteni a számát a különböző tényezőknek - ha már az Apple Music integrálva van a rendszerbe).
De nekem eddig nem nyerte el a tetszésem… vagy a fene tudja.
Kinek mi a tapasztalata eddig?

Régen probáltam, de spotify. Apple music nagyon amerikai.

2 kedvelés

Koszi! Ez remek kifejezes a jellemzesere: “amerikai”.
Gyakorlatilag megtalaltam mindent amit a spotifyon… de ezt az “amerikai” erzest nem tudom asszimilalni.

Az elején próbálkoztam vele, és ha tényleg az amerikai popkultura érdekel akkor jó lehet. Ha sokkal inkább az europai vonz akkor spotify. Valakinek ez jön be valakinek meg inkább a másik.

Annak ellenere hogy az “ordog okoszisztemajan” vagyok tartva, nehezen fogadom be az Apple Music kezelofeluletet, semajat/rendszeret.
Teny es valo, hogy miota Spotify elofizetesunk van, a telefon backup miatt nyitottam csak iTunes-t…semmi masert.

1 kedvelés

Na igen a másik az apple music kezeléséhez pilóta vizsga kell :D Amúgy nekem ott lett elég amikor folyamatosan a '90-es évek szarjait tolta a hip-hop mellé.

Az Apple Musicon latom hogy a sajat formatumat preferalja a stream-en.
A Spotify mit tol “high quality”ban? 320 mp3?

Szerintem igen, de ez csak placebo úgyis :)

arra letezik valami eppeszu megoldas, hogy a MOjaven futon iTunes alkalmazasban levo konyvtaram tartalmat syncelje a Music-hoz, es mondjuk telon lassam mint egy playlist (gondolnam a trackeket -mar amit megtalalt nehany elmebeteg zenem kozul- streamelni tudnam)
vagy ez igy teljes user error?

Elvileg, amit szeretnel, az pont az iTunes Match elofizetes lenne. Mit jelent az, hogy “syncelje a Music-hoz”? Van Apple Music elofizetesed? Ha van, akkor azzal megkapod az iTunes Matchet is.

Aktivaltam az AM-t, gondoltam valamilyen formaban (playlist pl) at tudom “syncelni” a sajat iTunes tartalmamat, ezzel is iranyt adni pl az ajanlasoknak.
De most ahogy irod, megneztem mi is ez a Match, (eddig lovesem nem volt rola), de ehhez Music app szukseges, ahhoz pedig Catalina.
(Mojave-oldschool iTunes app komboval csak az iCloudba feltoltos megoldast latom)
lehetett volna ezt (is) egyszerubben, de biztos jobb ez igy bonyolultan.
Kosz apple.

koszi Czo.

Hm, az iTunes Match van legalabb 10 eve mar, szoval tuti megy iTunes hasznalataval is. En anno 10.5 es 10.6 alatt hasznaltam. Mivel most nincs sem music, sem match elofizetesem, igy nem tudom ezt megnezni. Milyen nemzetisegu amugy az Apple ID, amivel probalod? Applenal jellemzoen nem mindig minden erheto el minden regioban.

Igen ez valoban igy van, Az mukodik, itt inkabb azon mergelodtem (ismet;), hogy ha nem vagy uptodate mindennel akkor elesel szolgaltatasoktol. Esetemben hiaba hasznalnam az Apple Music-t telefonon, de nem tudom “beleintegralni” a sajat iTunes konyvtaramat, ami speciel az applenak is sokat segitene ajanlasok szemelyreszabasaval. Ez utobbi resze egyebkent meglepoen jol mukodik, sot, nekem Spotify vs AM t nezve az apple ajanlasai sokkal jobban bejonnek (tapasztalat), hogy kisit pozitivabb is legyek vegre ;))

(egyebkent belga IDm van)

Azt azért tegyük hozzá, hogy az iTunes Match nem teljesen azt a célt szolgálja amire te szeretnéd használni. Eredetileg az Apple az iTunes Match-t a “szürkezónás” zenék legalizálására találta ki, ami azt jelenti, hogy ha előfizetsz rá akkor átnézi az iTunes helyi könyvtárában található mindenféle forrásból származó fájlokat, az iTunes Store-ban megkeresi a megfelelő “párját” és kicseréli a helyi könyvtáradban található fájlt a Store-ból letöltött legálisra. Ennek voltak bizonyos korlátai, például a különféle változatoknál, mixeknél nem minden esetben a megfelelőre cserélte a zenédet, illetve ha az adott zene nem volt a Store-ban elérhető, akkor ki sem cserélte, és hát eltartott egy ideig amíg egy nagyméretű iTunes könyvtár összes zenéjét átnézte és kicserélte. Természetesen meg volt az az előnye, hogy az összes megtalált és kicserélt zene ettől kezdve Store-os vásárlásnak minősült és így minden olyan eszközön elérhetővé vált ahol az Apple ID-el bejelentkeztél.
Ha jól értem, te valami olyasmit szeretnél, hogy az iTunes könyvtáradban található, de nem a Store-ban vásárolt zenéket és a playlist-jeidet szinkronizálja az eszközök között.
Ezt még az iCloud Music Library-val sem tudod megtenni, mert a funkció alatti leírás alapján ez is csak az Apple Music-on vásárolt zenéiddel lehetséges. Gyanítom, hogy ennek a szerzői jogokhoz van köze és ezért nem szinkronizálja a nem az Apple Music-on vásárolt tartalmakat a felhőbe.
Amit te szeretnél az az otthoni megosztással lehetséges, de az viszont csak az otthoni hálózaton belül működik.
Tehát az iTunes Match-es megoldás működhet, a fentebb leírt korlátok figyelembevételével.

1 kedvelés

Halihó,
Miért b@szkodik magyar területről magyar előadónál régiótiltással az Apple Music? (szürke a listában az adott dal) …viszont az album összes többi dala meg elérhető.

Milyen account? milyen eloado? milyen szam? Nem lehet, hogy explicit? Azok is szurkek.