Kódolás iPaden

Nem akartam ezért új topikot nyitni, de vettem egy iPadet és most már 2nap használat után azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam benne. Ez a dock többek között tényleg nagyon jó. De lényeg a lényeg ezen felbuzdulva azon gondolkodtam, hogy esetleg pl metrón, volánbuszon ahol nem szívesen venném elő az mbp-t esetleg használnám ezt. Ha nem is teljes értékű kódolásra, de pl gyors code review-ra jó lenne. (Bár ahogy próbálgattam a Swift playgrounds az teljes értékűnek tűnik, olyan mint a maces)
Tehát a kérdésem az lenne, hogy nincs e iPadre valami jó code editor, syntax highlightingal, meg kódkiegészítéssel? Egyelőre a coda-t találtam de az inkább webes nyelvekhez van ahogy láttam, meg majdnem 9ezer Ft :( Használ e valaki hasonlót iPaden?

Nem használok iPadet kódolásra.
Hirtelen rákeresve google-ön ezt találtam érdekesnek (iOS programozásra):


És az ára sem vészes, reviewok is egész jók.

Ha meg nem csak iOS, nekem leírás és reviewok alapján ez tetszett:

1 Like

A Textasticot és a Coda-t vettem meg. Van Git-kliens, Working Copy néven, a Textastic meg tudja onnan nyitni a file-okat, úgyhogy egész jól lehet vele dolgozni.

https://blach.io/2016/08/02/opening-git-repository-folders-in-textastic-6-2/

2 Likes

Köszi, ez jól hangzik, kezdésnek kipróbálom a Textasticot.

Ez eléggé meglepett, de tegnap dolgoztam az iPad Miniről. A Working Copyba bekerült az SSH upload feature, egy klónozott git repot hozzá lehet linkelni egy remote szerver megfelelő könyvtárához, és a megváltozott filet automatikusan feltölti a megfelelő helyre. Az Ergo WebToolsban van inspector meg js console, és találtam egy httpBot appot, ami egy REST kliens. Gyakorlatilag mindent meg tudtam csinálni, amit a laptopon szoktam. Továbbra is szükség van egy fejlesztői szerverre valahol, de mivel 10 éve távoli sandboxban dolgozom a Macről is, ez annyira nem zavar.

Főgépként továbbra se választanám az iPadet, de asztali gép mellé kiegészítésnek mostantól nekem tökéletes.

4 Likes