[quote=“bfecka, post:17, topic:432”]
A linux tök buli de semmire nem jó
[/quote]Azert ez eros…
Ha csak az otthoni felasznalokat nezzuk es elfelejtjuk, hogy az internetet kiszolgalo szerverek, a tuzfalak, vurtualizacios, file szerverek es meg tovabbi 1000 fele kiszolgalo, routerek, TV-k, STB-k stb. nagy resze Linux, FreeBSD, OpenBSD, stb. (pl. PS3, PS4 ami szinten FreeBSD)…
Szoval csak es kizarolag az otthoni usereket nezzuk, a Linux arra is jo. Nem tudom mikor lattal utoljara barmilyen Linux disztribuciot, de eleg sok mindenre lehet hasznalni oket. Probalj ki egy Ubuntut, Fedorat.
Hehe, anyós gépéről a héten túrtam le a windows 10-et, kapott egy Ubuntu 14.04-et, most mindenki boldog. ![]()
En apamat nem tudtam ravenni hogy hasznalja, inkabb anyam wines laptopjat hasznalta… Szerintem ubuntu teljesen hasznalhato mas disztribuciokrol nincs nagy tapasztalatom
Semmihez nem ért. Firefox meg Skype ikon ki lett téve a launcherbe, meg megmutogattam neki a filekezelőt, hogy hol van a Letöltések mappa.
A .docx-et kezeli a Libre Office, de az is arra kell, hogy a barátnői által küldött recepteket elolvassa. A pagest még én se használom, van Office365 előfizetésem.
Ha gyorsan kell írni valamit, akkor vim. Nekem. :D
LibreOffice szerintem teljesen jol hasznalhato a docx et is kezeli. De igen bonyolult dokumentumok al, lehet gubanc, de ez ket kulunbozo win ms officenal is elofordul a mac ms officerol nem beszelve.
Skype viszont nem mukodik rendesen linux alatt szaros ma mar 2 eve nem fejleszti. pl kepernyo megosztas eleg gyatran megy linuxos skype on
Igen, az a gond a világgal, hogy nem fekete-fehér… :D
A jelenlegi gépem egy 13-as rMBP. A backup a Thinkpad x201
Oké de egy tőzfalat, router ne hasonlítsunk már egy Personal Computerhez :).
a linuxnak is meg van a maga helye és jó dolog de nem mindenhova.
Esojáró szereti a jólöltözött dekorativ fehér amerikait, de vész esetén ott van a különleges szorgos kínai :D
Eső neharagudj ez olyan magas labda volt hogy nem bírtam ki :D
:D A szorgos kínai nagyon megbízható, és egy Jet Li. :)
És nagyon ügyesek is :D
Rendkívül. ;)
Nem tudom én csak azt mondom amit mások is mondanak :D.
Visszatérve a Linuxra: szerintem egy nagyon jól használható rendszer. Az anyósom gépéról azért került le a teljesen legális windows 10, mert nem tudtam működésre bírni alatta a fapados Canon nyomtatónkat, ami egy dolog, de maga a nyomtató beállítási panel olyan eszementül van megtervezve, hogy öt perc alatt ordítottam a géppel. Linux alatt azt volt nehéz kinyomozni, hogy melyik driver csomag kell hozzá, de maga a felület átlátható és logikus volt. Most mondhatjátok, hogy az anyósom soha nem tudta volna telepíteni a nyomtatót Ubuntun, és igazatok van. De a Windowson sem tudta telepíteni. Ennyit a Windows könnyen kezelhetőségéről.
Nem az a kérdés, hogy megtudják-e csinálni, hanem, hogy megéri-e foglalkozni vele. Mert hiába állítják rá a csapatuk egy részét, ha nem termel annyi bevételt, mint ha kiadnának egy újabb verziót Win/Mac-re ami valami újat tud és a régi vásárlók megveszik amivel több bevételük van.
Na jah és kész lesz a live, utána jön a követező kérdés. hangkártya driverek, controllerek szintik…
Hiába megy a live ha hangkártyádnak nincs drivere linux alá.
Nem is irtam, hogy mindenhova…
Nem tudom, hogy kik csinálják, én ránéztem egy fél éve, de nem jött be, hiába os x-es kinézetű és ubuntu alapú. Olyan félkész érzésem van tőle.
Az uj debian ezzel a felig sysinit/systemd komboval tenyleg egy server-re valo rendszer… wait for it.