M1 Mac Mini ébredés után nem ad képet

Sziasztok!
Adott egy M1 Mac Mini (8GB RAM, 256GB SSD) 2020-as modell, amit, ha alvó állapotba helyezek, ébredés után nem ad képet a monitorra (No signal input). HDMI-n keresztül csatlakoztatom a monitort. A Mac Mini egyébként megy, világít az állapotjelző led, hangot ad ki.
Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Vagy lehet ez széria hiba is?
Segítségetek, válaszaitok előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv.: Lipi

Ez simán lehet a Monitor hibája is, nekem az LG 4k monitorom is tudja ezt produkálni

Monitor áramtanítás után sem ébred?

Kipróbálom, és visszajelzek, hogy mit tapasztalok. Köszönöm szépen!

Ezzel a ‘szeria’ hibaval erkezett amikor megjelent, csaladba is kerult egy, keress ra, mi lett a megoldasa, elmeletileg orvosoltak (bar szerintem a kulso monitor kezeles kiritkan aluli az m1-nek (ezt most igy par het tapasztalatabol:S)

Ez a minik rákfenéje. Nekem mind a kettőnél ez a hiba volt, az egész szériára jellemző. Megoldás a monitor kábel cseréje. Pl a Belkin aranyárban, de az apple honlapján láthatod is. Én itt már összeesküvés elméleteket szőttem hogy valami azonosító chip vagy bármi van ezekben az apple “licenszelt” termékekben, a fene se tudja, de tény hogy azokkal jó lesz. Szóval gyári moncsi kábel kuka.
De most olvasom hogy az M-es laptopoknál is elkezdődött. Fasza.
Ja, igen, ha beviszed szervízbe, mert garis, akkor 3 nap múlva megkapod és láss csodát minden kábellel jó lesz. Szóval van belső javító upgrade hozzá már, kérdés ki fog e kerülni a pornépnek is valaha. A múltbéli tapasztalatok alpján igen, de így sem mindenkinek fogja rendberakni. Nekem volt olyan, jött egy upgrade jó lett, jött egy másik és újra hazavágta.

1 Like

Nekem 2011-es Mac Mini csinálta sokszor ráadásul 2008-as Apple CinemaDisplay-jel. Az új tulajnál is csinálta hétköznapi monitoron. Az egyetlen megoldás az volt sokszor, hogy áramtalanítani kellett a monitort is.

Nálam i5 mini “is” csinálta, ott a sarki számtechboltban vett hdmi-dvi átalakító szívta a vérem. Majd mikor sírva kiadtam sok pénzt a gyári szép fehér adapterre megjavult a lelkem. Tudom ,akinek telik majomra…-)

Az én esetemben (Apple) gyári átalakítóval, gyári kábellel, szó szerint gyári mindennel csinálta ezt.

Akkor feladom, nekem biztos hogy kétszer is kábel volt a ludas. És a többi fórumon is sokaknak.

ez a kabel kerdes erdekes, sogor a regi minihelyere tette az asztalan es az M1-nel elo jott a gond, minden egyeb periferia a regi maradt,

nalam is hever itt ket usb-c display port kabel, mert keptelenek megoldani a feladatukat, kulonbozo markaka amazonrol, i5 MMPval mennek, M1-vel nem, de volt ami pl MBP-val elindult Air-vel nem ,

‘erdekesDezso’ temakor ez sajnos

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Sajnos a monitor áramtalanítása nem oldotta meg a problémát :frowning: Ha a kábel csere sem fog segíteni akkor elküldjük szervizbe.

Sajnálom, nálam a monitor áramtalanítás szokott segíteni, mondjuk nálam 2018 mbp->dock->usbc-usbc kábel az út ami sz@rakodni szokott, érdekes a másik monitor, ami dock->displayport-displayport kábelen csücsül az jó szokott lenni :smiley:

Még azt próbáld ki, hogy ébredés után kihúzod a miniből a monitor kábelt és vissza. Lennie kell képnek.

Így működik, csak macerás állandóan a kábeleket ki be húzkodni :frowning:

Na ez jó hír, akkor 96,66 % hogy kábeles a probléma.

2 Likes

Vagy még max megpróbálom újratelepíteni hátha az is segít, annyira nincsen belakva még :smiley:

Ez nem windows, nem érsz el vele semmit. Ébredés után nem pingeli meg normálisan azt a kábelt. Ez kettős, hardver és szoftver hiba. Firmware updéttel fogják talán orvosolni, mint tették régen. Addig szopcsi van, engedd rá az onyx-ot, hátha segít. Vagy kérj kölcsön egy másik hdmi-t, mert valszeg ez a hiba.
De most nézem az apple honlapján még Mini DisplayPort to VGA Firmware Update is volt valaha. Na ez a cudar. M-es gépekhez még nincs semmi.
Onyx

1 Like

Én azt nem értem, hogy az Apple-nél (hw/sw fejlesztők, vagy bárki aki a cégen belül dolgozik) nem jön elő egy ilyen jellegű hiba?

Lusták kiugrani a kínai negyedbe a műszaki boltba hdmi kábelért…nemtom. Van a Belkin nekik bent és kész. Ebből kb 2015 táján volt lázadás, mikor is a minis tulajok népe öntudatra ébredt és lebombázták a hibával a céget, és akkor léptek. Én pl úgy adtam el hogy épp jól ébredt.
De ha jobban utána néztek pl apple tv nem hajlandó menni csak Belkinnel. Már akinek. Sokaknak. Nekem fostaliga piacos madzag van rádugva és megy. Nincs magyarázat, 6 éve sem volt.