Mac mini pár napja csak egy kijelzőt lát

Mac mini (2014 vége) Mojave pár napja nem ismer fel csak egy kijelzőt.
Előtte simán vitt kettőt. Mi történt vagy mit állítottam el? (Nem vagyok profi csak felhasználó) Köszi a segítséget.

Elsore (ha meg nem tortent meg) csinalj egy nvram reset-et. Kapcsold ki a gepet, kb. 1 perc mulva kapcsold be majd a gong-ra nyomd le egyszerre a “command - option - p - r” billentyuket es tartsd nyomva par mp-ig.
Ha ez nem segitene, akkor majd otletelunk tovabb…

nem kell várni egy percet simán restart és “command - option - p - r”

Köszi a tippet, megtörtént már de sajnos nem jött össze.

Kábelezést ellenőrizted? Kihúz–visszadug? Külön-külön működnek a monitorok? Milyen a kábelezés?

Kihúz–visszadug megvolt, külön-külön működnek a monitorok. A kábelezés Thuderbolt és HDMI

A Thunderbolt (mini DP) hogyan folytatódik? A PRAM-reset is megvolt? System Profilerben sem jelenik meg a második monitor?

Thunderbolton nem jelenik meg csak ha HDMI nincs bedugva
a System Profilerben sem jelenik meg

Mi tortenik, ha menetkozben bedugod a masodikat? Azt a HDMI-re dugod, vagy van hozza egy HDMI-Mini DP atalakitod? Milyen monitorok ezek? Regen is ezekkel a monitorokkal mukodott? Melyik 2014-es geped van pontosan?

A Thunderbolt monitor felőli végén mi van? Mini DP–DP/HDMI kábel, vagy mini DP–DP/HDMI/DVI adapter + DP/HDMI/DVI kábel, vagy…?

O, Thunderbolt monitort csak Thunderbolt lyukba tudsz dugni, azt semmi masba nem tudod atalakitani. Thunderbolt az Thunderbolt.

Nem tudjuk, Thunderbolt monitorról van-e szó.
(A mondatom helyesen: „Thunderbolt-csatlakozó monitor felőli végén…”)

Elotte is Thunderbolt kabelt ir. En ha Thunderbolt kabellel kotok ossze egy TB portot es bedugok a DP monitorba egy mini-DP to DP atalakitot (most probaltam k), akkor nem ad kepet. Ahhoz, hogy a monitoron megjelenjen a kep, a TB kabelt mini-DP kabelr kell cserelnem.

Persze, de a '14-es minin TB2 van. Ha nem olyan a monitora, akkor átalakítót kell használnia, ami elromolhatott – vagy mégsem, hiszen külön-külön működik.

Hja, hat ugye, nem veletlenul celszeru ugy kezdeni a kerdest, hogy milyen gep (pontosan milyen modell), milyen monitorok, milyen kabelek, milyen adapterek vannak. Az is fontos info, hogy korabban is pont ezek mukodtek-e, vagy a korabbi 2 monitor masik 2 fajta monitorra lett cserelve es ezek az ujak nem mennek jol.

A konfiguracio valtozatlan, a kabelek is.
Korabban mukodott. Lehet, hogy hardver hiba? Pl: videocard

Ird le kerlek, hogy pontosan mid van (melyik mini, melyik modell, milyen monitorok, milyen kabelek, ha vannak atalakitok, akkor azt is, illetve ha van hub, akkor azt is). Azt is, hogy mi alapjan gondolod, hogy csak 1 kijelzot lat, illetve azt is, hogy mi tortenik, ha menetkozben dugsz be meg 1-et. Johetnek a relevans reszekrol screenshotok is. Mi tortent, mikor a hiba jelentkezett? Letoroltel valamit? Telepitettel valamit?

Az éppen működő monitor megy.

Ez a helyzet.