Mac Mini

Mit gondoltok, fogja még frissíteni a Minit az Apple? Igen, tudom, “A Mini egy fontos termék, és a paletta része marad”, de érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről.

A Mini olyan mint a MacBook Air. Amíg az Apple be tudja szerezni a szükséges hardware-komponenseket, addig piacon marad, majd szépen csendben eltűnik. Ld. még az iPod Classic. Hacsak nem lesz olyan felzúdulás, mint a Mac Pro körül és PR szempontból nem ítélik úgy, hogy jobb, ha mégis kiadnak valamit.

Az iMac 10% alatt van a Mac-es eladások között. A Mac mini, akkor kb. 0.5-2% között lehet. Semmi nem történne az Apple-lel, ha megszüntetné.

Egyéb lehetőség, hogy az új moduláris Mac Pro jövőre egyben kiváltja majd a Minit és a Mac Prót is, bár ez kevéssé valószínű.

2 Likes

A Mac eladások majdnem 90 százaléka laptop?

Megcsalt az emlékezetem, de csak kicsit: 20%. ;-)

“Overall, the split between notebooks and desktops in Mac sales is roughly 80/20. (Personally, I’m a little surprised desktops account for even 20 percent of sales. I would have guessed 85/15, and wouldn’t have been surprised to hear 90/10.)”

Én nem használok Hackintosht. A MacBook Pro 2014 helyett nézelődöm, a mostani középső Mac Mini PCIE SSD-vel gyakorlatilag ugyanaz a gép, mint a laptop volt, csak kijelző meg billentyűzet nélkül, és lehet hurcolni a munkahely meg a lakás között. Nekem gyakorlatilag ez az egyetlen opció, hogy Maces maradjak, mert a mostani MacBook Prot biztosan nem fogom megvenni, használt gépet meg nem szeretnék. Vagy elengedem ezt az egészet, és veszek egy Dellt vagy Lenovot.

Szerintem ha mostani uj procikal nem kap frissitest akkor vege. Talan most ha a laptopokba belekerul stabilan a 4/6 mag akkor a mini is kap egy 4 magosat. Mert kulonben vagy nincs tajta profit vagy olyan draga lenne, hogy senki nem veszi meg. Mar most is szerintem a legrosszabb ar/ertek aranyu apple eszkoz.

Ebben az az érdekes, hogy a “kaba-tó” már jópár hónapja rendelkezésre áll(na). Ha nagyon akartak volna, akkor egy sima cpu-gpu-chipset frissítéssel túlestek volna az egészen.
De tovább megyek. Már az “égi-tó” idejében legyűrhettek volna egy fejlesztést, max az újabb cpu-t dobják bele.
…rég volt már 2014

u.i.: annyira nem lehet olyan rossz biznisz. sokan inkább ilyet vesznek imac helyett.

én is Minivel dolgozom (Mid 2010), és mostanság érzem éppen, hogy frissítenem kéne minimum valami i5-ösre, pedig ebben is SSD van + 8 GB ram… azért nincsenek csodák, végül is lassan 7 éves lesz, tökéletesen meg vagyok elégedve vele, egészen biztosan nem veszek mást, örülnék, ha megmaradna, mert egyelőre a 30"-os ACHD szintén tökéletes, nem érdekel még ez a 4K és 5 K téma… majd, ha kötelező lesz ;)

Laza kalkuláció… A két terméken nagyságrendileg megegyező haszon van. Akkor felteszem a kérdést: nem mindegy melyik terméket adják el?
Aki iMac-et akar venni, az nem vesz mini-t… Aki mini-t szeretne venni, az nem vesz iMac-et.
De hogy mi jár a “zombik” fejében ott az űrhajóban, azt talán még ők sem tudják…

A vilag nagyobb resze nem igy gondolkodik…
Nekem is tobbszor megfordult a fejembe a hackli epitese.
A gep nem veszett karba, effektiv a gyereknek szuper kis gamer masina lett belole…
De inkabb maradok a “gyari” megoldasoknal.
Sokba kerul? Ugyis kitermeli az arat.
Nincs rajta usb? Ez aggaszto, de kibirom azt a csungo atalakitot…
A tobbi nem erdekel es a tobbseget sem erdekli, hogy 10000 vagy 10127 lett a benchmark.
Vannak dolgok amikhez ragaszkodunk… Nekem az uj portalan mbp meg igy is megfelel… (aggodalmaim ellenere kellemesen csalodtam benne).

Azt mondod nem vonz, hogy a suzuki-neon csíkon láthatod a zöld kacsacsőrt és a rózsaszín kapcsos zárójelet és egyből rácsaphatsz, mint fürgeujj? :DDDD

2 Likes

Ha valaki meg van vadulva a TouchBar-ért, rendben van, egészségére. De miért nem egy opció ez? Ha én négymagos gépet akarok, miért kapom meg hozzá a TouchBart, ha nekem nem kell? Mondjuk mindegy, mert nem veszek belőle, csak nem egészen értem.

Ezzel teljesen egyetértek, szerintem nagyon nem egymás alternatívái.

Teljesen igazad van, de az apple mindig igy arazott sajnos. Amugy en is gondban vagyok mert jovore cserleni kene a gepem (hogy meg ertelmes aron tudjak kiszallni belole) de nekem ez nem penzkeresti eszkoz. Nem tudom megindokolni magamnak a 2500 euros arat. Igy most agyalok egy iMacen otthonra kozosen a parommal (igy ha kell van otthon ero is) a laptopot meg megint kihuzom 7-8 evig mint az elozot.

Money honey. :))))

Jobsnak erre az lenne a válasza, hogy ha nem teszik be a Touch Bart alapból kellően sok gépbe, akkor a programozók sosem fogják támogatni és kihasználni. Mert a programozó alapvetően a legkisebb ellenállás felé mozdul, arra a hardwarre fejleszt, ami minden gépben benne van. Ld. még '88 NeXTcube és a benne lévő DSP processzort, ami kb. 50 000 Ft-tal dobta meg az árát az amúgy sem olcsó gépnek és Jobs szerint ez elengedhetetlenül szükséges volt.

Az Apple még várhatott volna egy-két éve a Touch Barral, amíg a szükséges hardware nem dobja meg ennyivel a gép árát.

Szerintem a tácsbárnem dobja meg jelentősen a termék árát.

akkor zárható a topik :D

1 Like

Bármiben lefogadom, hogy forrasztott ram lesz benne.

1 Like

Sztem a modularitást kizárhatjuk. Valójában az emberek nem csak azért nem vesznek minit, mert nem naprakész a hardware, hanem mert kib.drága: nem tudsz már alapgépet venni és bővíteni, de ha teszemazt netto 500 egy izmosabb config, akkor inkább netto 600-ért vesz az ember egy kifutó 15-ös MBP-t, ami teljesítményben simán tudja ugyanazt, de sokkal többet ér. (A mostani 2 magos modellek esetében már a 13-as is.)

upd: megnéztem, a mostani - talán 2013-as - 2 magos i7-tel, alaplapi video-val, 512-es ssd-vel, 16 gb (1600 MHz) rammal br 577 590 Ft
Cirkuszi mutatvány. :)

2 Likes