Sziasztok,
Adott egy Mac Pro 4.1-es, hozzám került örömömre és egyben bánatomra is.
De úgy vagyok vele adok neki esélyt
Amit lehet tudni, nem indul, csak a ventik, gt120-as ventije is csak magas fordulaton pörög.
A cpu tálcával kezdtem, ahol feltűnt, hogy nem megfelelő ramok voltak benne, gondoltam vki bővíteni akart. 1600 mhz ecc ramok voltak benne, kicseréltem 1066 mhz ecc-re de nem indul továbbra sem.
Alaplapi elemet cseréltem, nem történik változás. Leszedtem a hűtőbordákat, és 2 db X5570es proci van benne… Tehát biztos, hogy vki járt már benne. Egyenlőre tanácstalan vagyok. Az alaplapon a diag fény: 5v stby világít egyedül sárgán.
Köszönöm válaszotokat/ötleteiteket előre is.
Üdv,
Roli
Szia !
Szerintem ezekkel a procikkal nem működhet. A “mactracker” szerint az Intel Xeon “Bloomfield és Gainestown” szériáit kezeli. Ezek pedíg a “Nehalem” széria darabjai. A másik fontos hogy a procik “kalapját” a 4.1 duál CPU-s szériájánál le kell szedni vagy a hűtőbordákat hézagoló alátétekkel meg kell emelni. A memóriákkal nincs gond az 1600-ast is kezeli csak lebutitja 1067-esre.
Ha elcipeled hozzám Bp. 16. ker. akkor megpróbálom feléleszteni neked természetesen ingyen.
Üdv. Joci
Köszi a hozzászólásokat, szegedi vagyok, így a cipelés most még nem opció
A cpu-n rajta vannak a kupakok, de nincs leszorító bilincs a tálcán.
Ha félrecsúszott a upgrade mit tudok vele kezdeni? 4.1es procikat vadásszak hátha?
Igy hasrautesre ez is lehet a baja… aliexpress-rol rendelj hozza eredeti cpu-kat, es probald ki vele. A hutest tenyleg meg kene nezni, mert az apple kupak nelkul tervezte a hutest, azt vagy mokolni kell vagy a procikrol leszeni a kupakot.
Szia. Amit kinéztél azzal sokra nem mész mert azon rajta van a kalap !!!
Azért hirdeti 4.1 -es upgrade procinak mert az egy procis 4.1-eshez tökéletes annak ugyanis nem kell levenni a prociról a kalapot.
Ezeket itthon is betudod szerezni a “hardverapro” oldalon.
Ha 2mm-es alátétekkel megemeled a hűtőbordát akkor a hűtőbordában lévő venti csatiját is ki kell bányászni az eredeti helyéről hogy csatlakozzon a tálcán lévő csatlakozóhoz. Plusz a hővezető csíkból is vastagabb kell.Ezeknél nincs a procinak külön rögzitője mert a hűtőborda fogja le. Én a helyedben mivel nem tudni hogy hibátlan-e a szerkezet első körben beszereznék 2 db olcsó LGA 1366-os Xeon W3520-as , W3530-as procit ami a gyári ezekben és kipróbálnám. Ha működik akkor jöhet a fejlesztés.
Csak egy szike kell es mar jon is le… persze esszel ell csinalni. Ha igazan gyarira akarja csinalni akkor nincs mese meg kell csinalni otthon. Youtube-on van egy rakas video mire kell figyelni.
Szia ! Titi szép tőled ez az ajánlat de ezzel sem megy semmire. A 4.1-es nem kezeli a 6 magos procikat. Előbb a 4.1-esből 5.1-est kellene újítani de mivel nem megy a gép ezért elsőkörben fel kellene éleszteni. Amire csak a 4 magos szinte eredeti procikkal van esély.
Szerintem nem mert az alaplapon dől el hogy 4.1 vagy 5.1. Én anno próbáltam 4.1-es alaplapba 5.1-es tálcát berakni de nem indult el , és emlékeim szerint fordítva sem működött.
Marci, szereztem 2db E5520 at, pár nap is kiderül
Köszi Titi az ajánlatot, észben tartom.
Én is úgy tudom, hogy 4.1 és az 5.1 tálcája nem cserélhető fel semmilyen irányban. Az lesz a következő lépés, viszont ott már agyalnom kell, az egy magos tálca gazdaságos, a 2 magos horror ár. De nem szaladok ennyire előre
ÁLLJ !! Ne vásárolj másik tálcát. Ha már működik a 4.1-es gép akkor egy 4.1 - 5.1 Firmware update után az alaplap és a hozzátartozó tálca is 5.1-esként működik. Ezután mehet bele a 2 db 6 magos proci.