Mac Pro 2009, 4.1 sok érdekességel

Sziasztok,
Adott egy Mac Pro 4.1-es, hozzám került örömömre és egyben bánatomra is.
De úgy vagyok vele adok neki esélyt :smiley:
Amit lehet tudni, nem indul, csak a ventik, gt120-as ventije is csak magas fordulaton pörög.
A cpu tálcával kezdtem, ahol feltűnt, hogy nem megfelelő ramok voltak benne, gondoltam vki bővíteni akart. 1600 mhz ecc ramok voltak benne, kicseréltem 1066 mhz ecc-re de nem indul továbbra sem.
Alaplapi elemet cseréltem, nem történik változás. Leszedtem a hűtőbordákat, és 2 db X5570es proci van benne… Tehát biztos, hogy vki járt már benne. Egyenlőre tanácstalan vagyok. Az alaplapon a diag fény: 5v stby világít egyedül sárgán.

Köszönöm válaszotokat/ötleteiteket előre is.
Üdv,
Roli

Szia !
Szerintem ezekkel a procikkal nem működhet. A “mactracker” szerint az Intel Xeon “Bloomfield és Gainestown” szériáit kezeli. Ezek pedíg a “Nehalem” széria darabjai. A másik fontos hogy a procik “kalapját” a 4.1 duál CPU-s szériájánál le kell szedni vagy a hűtőbordákat hézagoló alátétekkel meg kell emelni. A memóriákkal nincs gond az 1600-ast is kezeli csak lebutitja 1067-esre.
Ha elcipeled hozzám Bp. 16. ker. akkor megpróbálom feléleszteni neked természetesen ingyen.
Üdv. Joci

1 Like

Ha 5.1-re fel van upgradelve akkor kezelnie kellene ezeket a procikat is. Lehet, hogy itt csuszott felre az elozo tulajnal.

Sziasztok,

Köszi a hozzászólásokat, szegedi vagyok, így a cipelés most még nem opció :smiley:
A cpu-n rajta vannak a kupakok, de nincs leszorító bilincs a tálcán.
Ha félrecsúszott a upgrade mit tudok vele kezdeni? 4.1es procikat vadásszak hátha?

Köszönöm :pray:

Üdv,
Roli

Igy hasrautesre ez is lehet a baja… aliexpress-rol rendelj hozza eredeti cpu-kat, es probald ki vele. A hutest tenyleg meg kene nezni, mert az apple kupak nelkul tervezte a hutest, azt vagy mokolni kell vagy a procikrol leszeni a kupakot.

Szia, közben néztem vidiket, és tényleg kupak nélküliek a dual procisok

ezt néztem ki:
ebay x5670

Megnéztem a hűtést, a korábbi tulaj 3db alátétet rakott eme cél érdekében :smiley:
Akkor cpu vadászat, jelzek ha történik változás

Szia. Amit kinéztél azzal sokra nem mész mert azon rajta van a kalap !!!
Azért hirdeti 4.1 -es upgrade procinak mert az egy procis 4.1-eshez tökéletes annak ugyanis nem kell levenni a prociról a kalapot.
Ezeket itthon is betudod szerezni a “hardverapro” oldalon.
Ha 2mm-es alátétekkel megemeled a hűtőbordát akkor a hűtőbordában lévő venti csatiját is ki kell bányászni az eredeti helyéről hogy csatlakozzon a tálcán lévő csatlakozóhoz. Plusz a hővezető csíkból is vastagabb kell.Ezeknél nincs a procinak külön rögzitője mert a hűtőborda fogja le. Én a helyedben mivel nem tudni hogy hibátlan-e a szerkezet első körben beszereznék 2 db olcsó LGA 1366-os Xeon W3520-as , W3530-as procit ami a gyári ezekben és kipróbálnám. Ha működik akkor jöhet a fejlesztés.

Szervusz, van 2 db X5650-esem, Foxpostaköltségért, ha érdekel.

Csak egy szike kell es mar jon is le… persze esszel ell csinalni. Ha igazan gyarira akarja csinalni akkor nincs mese meg kell csinalni otthon. Youtube-on van egy rakas video mire kell figyelni.

Szia ! Titi szép tőled ez az ajánlat de ezzel sem megy semmire. A 4.1-es nem kezeli a 6 magos procikat. Előbb a 4.1-esből 5.1-est kellene újítani de mivel nem megy a gép ezért elsőkörben fel kellene éleszteni. Amire csak a 4 magos szinte eredeti procikkal van esély.

Persze, mikor már 5,1-es, úgy értettem.

Azért egy hőpisztoly sem árt.

Az a csipcsirip (amit flashelni kell) az alaplapon vagy a tálcán van?

Én úgy tudom hogy az alaplapon de majd egy profi kijavít ha tévedek.

Akkor lehetne másik tálcát használni a művelethez. (?)

Lejon az hajszaritoval is, csak kicsit tovabb tart a muvelet. :grin: De persze ha van otthon szabalyozhato holegfuvo az sokat segit.

Szerintem nem mert az alaplapon dől el hogy 4.1 vagy 5.1. Én anno próbáltam 4.1-es alaplapba 5.1-es tálcát berakni de nem indult el , és emlékeim szerint fordítva sem működött.

Sziasztok,

Marci, szereztem 2db E5520 at, pár nap is kiderül :slight_smile:
Köszi Titi az ajánlatot, észben tartom.

Én is úgy tudom, hogy 4.1 és az 5.1 tálcája nem cserélhető fel semmilyen irányban. Az lesz a következő lépés, viszont ott már agyalnom kell, az egy magos tálca gazdaságos, a 2 magos horror ár. De nem szaladok ennyire előre

Üdv,
Roli

ÁLLJ !! Ne vásárolj másik tálcát. Ha már működik a 4.1-es gép akkor egy 4.1 - 5.1 Firmware update után az alaplap és a hozzátartozó tálca is 5.1-esként működik. Ezután mehet bele a 2 db 6 magos proci.