Sorry, azt hittem te nyitottad a topic-ot es csak most nezem, hogy @kesigomu volt az… az egesz geprol akartam volna egy-ket kepet, mert azt hittem az lett kimaxolva, ami az elso posztban van, es ott joval szerenyebb a hardware. :)
Megérkezett a “helyesbítés”, az egyik modul rossz. Elengedem a dolgot…
Újabb küldemény, az eredmény kielégítő.
Van egy kupac fölös memóriám.
Off—
Hosszú vagy rövidtávú…? :-)
—On
A GB3 es GB4 pontszamai egymassal nem osszehasonlithatoak.
Csak formasagbol, 13"-as 2018-as MacBook Pro benchmarkok:
Hali, vettem crucial ssd-ét még amikor megjött a pro, benne van, fut is a rendszer rajta szépen. De pár napja hallom hogy írásnál cicereg - nincs jobb szó rá és eddig nem csinálta. Olvasásnál nem. A többi meghajtót kihúztam, hogy ne zavarjon, és nem is a táp csinálja. Kezdjek aggódni szerintetek?
Én nem aggódnék. Viszont, amelyik adat csak egyszer van meg, az gyakorlatilag nem is létezik.
Jaja tegnap timemachine volt izibe. Akkor jó, ez ilyen ssd ezek szerint, köszi.
tm folyamatosan kell nem izibe :)
Erdemes megnezni, hogy az SSD magarol mit mond: http://osxdaily.com/2018/05/31/how-check-smart-status-mac-hard-disk/
Ha nem jelez hibat, akkor nem aggodnek. Persze backup mindig kell!
Köszi, megnéztem, van nekem egy drivedx progim ami elmesél mindent a meghajtókról, és minden fasza szerinte, a disk ut. meg azt írja hogy a smart status nem támogatott, de az nem para.
- megjegyzem a drivedx szerint a másik cache ssd egyszer már warningolt melegedés miatt, asszem az AE miatt, gyilkolom a gépet na, azért vettem-)
Nagyjából 1 hét használat után van némi viszonyítási alapom a MBP és a MP között.
Egy-egy adott dokumentummal történő munkafolyamat kb. ugyanannyi időt igényel… mondjuk egy ps effekt, vagy illustratorban egy durvább vektorcsoportos művelet. De ezek azért nem mindennapos sztorik. Ami orbitális különbség, hogy ezen dokumentumok megjelenítése fényévekkel gyorsabb (rx 580).
…és akár 10-20 ilyen megnyitott project esetén is hozza ezt a teljesítményt (48gb ram).
A pcie-nvme (samsung 970) nélkül biztos visszaesést érzékelnék a MBP-hoz képest, de így nagyon kellemes munkaeszköz.
Egy dolgot meg fogok lépni majd a jövőben. Az összes ventit kicserélem valami silent noctua-ra… nem zajong nagyon (van egy monoton brumbrumbrum), de a ventiket nem csúcskategóriásra cserélték a gép felújításakor, ez tuti.
Melyik rendszert használod? Bootol az NVMe-ről? Mennyi az átvitele (lévén PCIe 2)?
Én is tervezek hadrendbe állítani egy NVMe-t, kíváncsi lennék régebbi, 10.13 előtti rendszernél működik-e (driverrel vagy anélkül), hiszen a boot ROM már friss (144.0.0).
Begyökereztem magam a 10.13-ra. Nekem ez bevált munkára - elég stabilan üzemel.
Egyelőre csak ez az egy háttértár van benne, így röviden a válasz hogy igen, bootol.
Az írás-másolás 1500/1500MB/s (ezt kíváncsiságból megmértem).

Fuuu 1500 az nagyon szép, nekem halkak a ventik, az 580 hangos? Ha küldöd neki?
Nem olyan hangosak, de sok-sok ev MBP utan jelentosebb a monoton brummogasa a 3-6 (vga-val egyutt) ventiknek. Gyakorlatilag 15 eve csak laptoprol meloztam.
Alaphelyzetben az 580 ventije nem is forog :) Annyira meg nem hajtom meg az atlagos napi hasznalatban, hogy felzugjanak.
Viszont “vicces”, hogy ezzel viszont nem megy az Airdrop :)
Bluetooth mukodik, a Wifi reszleteinel ott az opcio hogy Airdrop supported… de se nem lat, se nem hal.
A masik, hogy bizonyos idokozonkent magatol felebred. Hallom hogy kattan a rele, a vga nem tol ki jelet csak brummog par percig es ujbol elalszik.
Minden asztali gepuk periodikusan felkel 10.6 ota :( Nem birom kiirtani. Ha kikapcsolja az ember a wake for network accesst, akkor ez a szam csokken, ha a power napet is, akkor tovabb csokken.
Airdrophoz tamogatott/megfelelo BT es megfelelo WiFi kell. Plussz, meg kellhet patchelni az aiport.kextet es egy bluetooth plistet. Ehhez van a CAT nevu tool (continuity activator).
Ahh, koszi!
Valóban. A BT version nem megfelelo.