Az enyém nem, bár rémlik, hogy valamikor csinálta, de én is csináltam valamit.
(most a teflon műveli, fosch droid, sokkal jobb volt a BB 10)
Nem csak az asztali gepek, hanem a notebook-ok is random felkelnek, legalabbis nalam. A mostani P67-es otthoni Ivy gepem (hackli) az egyetlen kivetel, ez nem kel fel soha magatol. Nem tudom, hogyan csinaltam, de baromira tetszik. :)
Igen, akkor ezt magyarazd meg a 2007-es es a 2010-es macbook pro-nak is. Ugyanis ott ez a funkcio nem elerheto, es igen az infra port mind a 2 gepen ki van kapcsolva. Ettol fuggetlenul random felkelnek, es az osszes hacklim is random felkelt sleep-bol, kiveve a mostanit.
Én most már sokszor úgy teszem el este a gépet, hogy a wifit kikapcsolom, így merül talán 1%-ot. Bekapcsolt wifivel 10-15% merülés simán össze jöhet egy éjszaka alatt. Kikapcsolt wifi mellett gondolom nem tud sok mindent szinkronizálni.
Terminalba
pmset -g
Itt állítottam valamit régen, azóta nem ébred fel. Itt egy cikk a témához:
De lehet a laptophoz volt nem tudom tényleg, a Pro sem kel fel, holnap otthon leszek, megnézem.
Nekem most így áll:
System-wide power settings:
Currently in use:
hibernatemode 0
womp 0
networkoversleep 0
sleep 30 (sleep prevented by coreaudiod)
Sleep On Power Button 1
ttyskeepawake 1
hibernatefile /var/vm/sleepimage
autorestart 0
disksleep 0
displaysleep 10
sudo pmset -a ttyskeepawake 0
Talán. Az összes variáció lekérdezéséhez:
pmset -g disk
Köszi. Megfigyelem ezzel az opcióval.
Ez csak azt kapcsolja, hogy ssh-n belepve (aktiv tty) eseten elalszik-e vagy nem. Ha wakeonlanolsz egy gepet es ez 0, akkor par masodperc utan elalszik, hiaba hasznalod SSH-n. Ha 1, akkor ebrenmarad addig, amig aktiv legalabb 1 belepes.
A powernap nem ez. Powernap eseten folyamatosan funkciokat vegez. Ez a logba maintenance wake neven kerul be es nem lehet rola lebeszelni. Arra pl. pont eleg, hogy egy otthonhagyott sleepelo iMac felebredve kiusson pl a munkahelyen VPN-bol majd ezutan rogton visszaaludjon. Arra is jo, hogy mivel 2-3-4 orankent ezt megteszi, meg jol le is tiltanak mert 24 ora alatt tobb timeoutra futo VPN csatlakozast csinalok. Azt tudom, hogy ha kikapcsolom a Wake On LAN-t, akkor ez a para nincs, de nekem kell a Wake On LAN. 10.8 ota nem lehet visszakapcsolni a Wake for Networkot (gyakorlatilag barmire felkel) Wake On LAN -ra (csak magic packet).
Ehhez meg hozzajon, hogy kiveri a switchek port security vedelmet, mert sleepkor az Apple TV atveszi az alvo Mac IP cimet, majd ha valami csatlakozni probal ehhez az IP cimhez, akkor az Apple TV ebreszti a Mac-et, majd a Mac visszaveszi az IP-t, a switchen a port security meg letolja mind a ketto ethernet portot. Itt pl lehet finomitani ha az mDNSRespondernek ad par parametert bootnal az ember a lanunchd plistbe.
Elore felek, hogy mi lesz, ha jailbreak kell majd ahhoz, hogy ezeket a modifikaciokat megoldjam majd a macemen is. (lasd ugye Catalina, ahol a rendszer mar egy read only imagebol fut, ott ezt meg nem tudom, hogy hogyan oldom meg).
Elvileg. Apple-nél soha nem lehet tudni… :(
Nekem ilyen:
hibernatemode 0
womp 0
networkoversleep 0
sleep 0
Sleep On Power Button 1
ttyskeepawake 1
hibernatefile /var/vm/sleepimage
autorestart 0
disksleep 0
displaysleep 0
Amiota ezt kiutottem 0-ra, azota en nem vettem eszre veletlenszeru ebredest.
Ez nem jelenti azt, hogy ez a tuti megoldas…
Csak mellesleg megjegyzem: nekem a Cisco AnyConnect (talán 4.4-és verzió) az ami ébren tartja a gépemet. Muszáj voltam írni rá egy scriptet, ami elindítja a szolgáltatást a program indulása előtt, és amikor kilépek a programból, akkor be is zárja.
Off: egy ismerősöm telefonált, hogy a jövő heti lomtalanításnál kidobják-e első gépüket, egy beige G3-ast… esetleg érdekel valakit?
Nem tudom tudtok e róla, de már thunderboltosítható a MAC PRO
https://www.pro-tools-expert.com/production-expert-1/2019/3/15/mac-pro-51-cheese-grater-with-thunderbolt-the-impossible-is-now-possible
Az Apple 2011-ben adta ki az elso gepet TB-vel, viszont az elso PC-s PCI-E controller 2010ben megjelent. A 10.6.7-es OS X update ota pedig mukodik a kartya hackinotshokban es Mac Pro gepekben is. En hackliban es 3,1-ben probaltam. Szoval ez igen regi dolog mar.
Én úgy tudom, Mac Pro-ba nem volt elérhető ez a bővítő kártya!
Gigabyte GC-Titan Ridge Thunderbolt Expansion Card
Szerinted meghajtható vele a thunderboltos Apple Cinema?
Az Apple óriási hibát követett el, hogy kiadta ezeket a gépeket. 10 év után is még mindig nagyon jók… Ma már ilyen hibát nem követnének el, vagy ha igen, akkor 1000 dollár csak az állvány a monitorhoz 😂
Egyébként ha a régi Macpro a sajtreszelő, akkor az új almareszelőnek tűnik, ilyesmivel csináltam az almapürét a gyerekeknek, mikor elkezdtek szilárd kaját enni…