Mac Pro 2010 hangkártya probléma

Sziasztok!

2 napja a Mac Pro elkezdett irdatlanul recsegni, mintha zavarná egy elektromos gép, vonal kimeneten és fejhallgatón is. És néha nem szól egyáltalán. Félek attól, hogy bekrepált a hangkártya, ami ugye alaplapi és nem hiszem, hogy lehet javítani. Ha így lenne, akkor lehet beletenni hangkártyát szerintetek? Van valakinek ezzel tapasztalata? Vagy más ötlet?

Persze hogy lehet. Keres valami régebbi olcsó e-mu-t.

Köszi, tudnál kicsit közelebbit, konkrétabban? Nem vagyok ebben járatos.

E-mu 0404 de a driver tamogatast nezd meg, nem tudom hogy mennyire vannak tamogatva ezek a regi kartyak.

Nekem 02 02-es van, és találtam egy drivert, ami a 04 04-est is viszi. Terminálban kell lefuttatni és onnantól műxik. Nem hivatalos driver. Az csak 10.5-ig volt.

Köszönöm!

Kaptam egy Sennheiser USB kütyüt, akkora mint egy USB stick, és remekül működik, bedugtam és megy.

(Hasonlót akartam javasolni, ha nem high-endben utazol.)

Nem zenész vagyok csak zenehallgató, de most úgy hallom, ezzel szebben szól, mint a beépítettel. Legalább is úgy tűnik :)

Nem is értem, Solar hogyan javasolhatott egy olyan ócska, rég nem támogatott, retro cuccot… :))))

1 Like

Mert olcsot es jot keresett, tamogatast pedig ki is emeltem mert 15 eve nem gondolkodtam asztali gepben.

Ugy fest szuksegem lenne egy asztaligepre, agyaltam egy hackli epitesen de ra keresve a mac pro 1.1 arakra mar nevetseges. A kerdes az mennyire lehet minimal befektetessel kicsit felhuzni proci teren? Cpu a lenyeg csak GPU nem (csak tolja ki a kepet).

Az 5300 sorozatu Xeonok mennek benne. A chipsete tudna kezelni az 5400-es sorozatot is (ez mar a 45nm-es Core2 alap lenne, akar High Sierra kompatibilitassal), de az Apple ezt letiltotta/nem csinalta meg a firmwareben. Igy kikoppan megfelelo GPU eseten El Capitannal (nem megfelelo eseten pedig Lionnal). Szerintem meg lehet bele venni a legerosebb X5300-as sorozatu xeont ebayrol, es menni fog benne.

Egy iMac Pro?? ;-)

(Bocsi, kinalta magat a szerva…) :-)

Ebben nincs semmi szerva, én nem feca vagyok aki uj mac pro-t meg MBP15" vesz ‘paintben’ rajzolni.

Amugy van 300 euroért egy 3.1-es azon elgondolkodtam.

Abban mar 5400-es Xeon van, el lehet vele menni High Sierraig. Ha tenyleg a CPU ero szamit, akkor mindenkkeppen megeri kicserelni a CPU-t valamilyen nagyobb orajelu tipusra. Hogy konkretan kell-e az X5482 (3.2GHz) vagy eleg egy tipusszamban kisebb X5470 (3.33 GHz), az jo kerdes. A benchmarkok alapjan, a lasabb FSB nem okoz tul sok bajt. (A HP az en hobbiszerverem).

ezt figyelem: https://www.ebay.de/itm/Apple-MAC-Pro-1-1-ideal-fur-Apple-Fans-mit-Windows-Moglichkeit/112717756809?hash=item1a3e807989:g:flUAAOSwzppaKDTv

3.1-es több szempontból jobb lenne.

Igen, és közbe láttom nem hajlandó postázni az eladó :/. És nem tudom úgye pontosan hova is kell menni érte.

De a 3.1már olyan jó árban nem adják és akkor még sokszor költeni kell rá, a végén pedig már jobban megéri egy 2013 körüli imac.

Azt mondtad, 300 körül van. Ha nyolcmagos, akkor legfeljebb egy filléres SATA3 kártya kell bele SSD-vel.