Macbook Pro 16"

Ma jelentették be. A specifikációk ígéretesek. Örülünk, Vincent?

16” belepo most a legjobb vetel. Azt hiszem meg is van az uj gepem.

1 Like

Nagyon gondolkodom én is, gyorsan vedd meg, és várom a tapasztalatokat. :)

Most hetevgen Dublinba leszek :) utana hetvege blackfriday. Hatha addig bekerul a MM vagy a saturnba.

Rettenetesen kíváncsi leszek a használhatóságára, meg majd a kisebbik modellre.


Meg a vegen lesz utodja a mid2010-nek… :) Nagyon varom, hogy kiprobalhassam.

Nagyon tetszik! (Evek ota eloszor…) Ha meg egy sima USB port is lenne rajta, meg nem Catalinaval jonne, ez lenne az uj gepem.
Igy annyira nem surgos, jo meg az a Late 2013…

1 Like

Apple.comon azt írták a mostanit beszámítanák 780$ért 😂.
Marad a régi amíg tönkre nem megy :D

a 2009-es 15-öst beadom annyiért… :-)

1 Like

Hat add el miert akarod beszamitatni? Ez sehol nem jo uzlet csak kenyelmes ;).

Tudom, igazad van, csak kiváncsi voltam mennyit ér az applenek :)
Viszont én azt vettem észre, hogy ezek az újabb gépek (2016-) már egyáltalán nem tartják az árukat jól, mint anno.
450ért már nem biztos hogy el lehetne adni, az meg már 50% veszteség, nyilván még ez is több lenne mint a 780$ de akkor inkább nem cserélek, használom amíg tönkre nem megy, nincs kedvem 500ezret ráfizetni hogy legyen egy új.
Az előző 2015 13”-t úgy adtam el 2 év után hogy “buktam” rajta 70ezret. (Magyarul 2 évig 70ezerért használtam :D )

azert most hogy 16” lett nyilvan lenyomja a regebbi gepek arat, elege jelentos fejlodes van. Lenyegesen erosebb dgpu es alapban duplaztak az ssd-t.

Ettől az új géptől függetlenül, már sokkal korábban tapasztaltam ezt sajnos.

nem is olvastam el a speckóját, miután megláttam az árát…

Első olvasatra végre egy olyan gép a 2015-ös 15" MBP után, amit úgy érzek, hogy talán érdemes lehet váltani. Kivéve az árát. Bár őszintén szólva nem kis különbség van a 2015-ös legkisebb 15" tudása és az új között, ugyanakkor már tényleg a lélektani határomon bőven túl van az ára. Még úgy is, hogy valójában tényleg megér annyival többet, mint a régebbi volt, de már a réginek is sok volt az ára.
Szóval valójában tetszik nagyon a konfig, kivéve az ára.

1 Like

Azon mondjuk hangosan röhögtem, hogy az Esc gomb meg a normális billentyűzet pro feature.

1 Like

De őszintén, nem így van? Mármint értem amire célozni akarsz, hogy alapból járjon mindenkinek egy normális billentyűzet. Ugyanakkor a Pro felhasználók egy részének tényleg nagyon nem mindegy milyen billentyűzetet használ. Mint ahogy ti is órákat tudtok beszélni egy-egy újonnan megjelent billentyűzetről. :)

Amúgy meg nekem meg mindig is a Magic Keyboard volt a kedvenc billentyűzetem, mármint a már régóta külön kapható billentyűzetre gondolok. Ha jól értem a cikkeket, akkor nem teljesen azt tette bele, az Apple, ami hát jó kérdés, hogy van-e olyan jó, mint az “eredeti”.

Szerintem egyetlen egyetlen usernek se mindegy, hogy normálisan működik-e a billentyűzete vagy nem. Magic Keyboard szerintem is jó, én is azt használom, mert másik irodába költöztünk, és olyanok az akusztikai tulajdonságok, hogy zavaró a többieknek a mechanikus hangja.

Az új MacBook Prot meg egy visszatérésnek tartom a jó irányba. Brutálisan drága, bár azt nem tudom, hogy ár/érték arányban is drága-e.

Ugyanakkor mennyire nem “Apple-like” már, hogy visszakoznak dolgokban (Esc), “meghallják” a júzerek hangját. Régen rendre kitartottak egy-egy fura, elsőre nem tökéletes megoldás mellett, addig, amíg meg nem szoktuk, és tényleg jó nem lett.
Nem tudom, ez jó-e vagy sem, csak megállapítom.

De mint egykori 17"-os felhasználó, nagyon izgatott vagyok. Remélem, ez ki is merül ennyiben, mert valójában nincs most szükségem az új MBP-re. Sajnos. Hagyjuk is. :)

1 Like