Sziasztok
Adott egy Macbook Pro 2012 Mid,
Jelenleg egy Toshiba 5400 Rpm sima 2,5 HDD van benne. Mondhati elfut szépen, de egy ssd már bőven ráférne a gépre.
- Kingston SSDNow V300 2.5" 120GB SATA3 SV300S37A/120G
- Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3 MZ-76E250B
A gép először van szétszedve, bizonyos fórumokon olvastam, hogy a sata kábel okozhat problémát, de szerintem itt most ez nem esedékes, persze minden véleményre kíváncsi vagyok.
Szóval gép szétszed, bármelyik ssd helyére, azonnal felismeri.
Kapásból a telepítésnél nagyon lassan ismeri fel a lemezkezelő, de szépen megformázza, ahogy azt a mac-nél megszoktuk. Hozzá teszem a régi HDD-t azonnal felismeri és 3 másodperc alatt formatálja, az ssd-t kb 5 perc szenvedés után, mindkettőt.
Pedig szerintem fordítva kellene.
A rendszer telepítésnél hibát, üzenetet nem dob, 3-4 óráig fut a telepítés, ami nonszensz és a végén kiirja, hogy 2 perc a telepítés végéig és azt akár 2 hétig csinálná szerintem, nyilván nem vártam meg, de nem megy fel rá. Tehát a telepítés meghiúsult.
5 fajta hdd-vel próbáltam, mindegyik pöcröf müködik sierra, mojave felkúszik rá gyönyörűen.
ssd-vel nem lehet rendszert telepíteni. MI lehet a probléma?
“Enable TRIM for Third-Party SSDs on Mac” leírást találtam még különböző fórumokon, miszerint tetű lassan működött az ssd. Ok rendben, ezt még be is kapcsolnám terminalba, de nem lehet hiszen a telepítés meghiúsult.
Találkozott már valaki ezzel a hibával ?