MacBook Pro 2016

prémium laptop…

1 kedvelés

Az új MacbookPro billentyűzetének támogatója a BB :))))

2 kedvelés

A hűtés az tényleg prémium lett ezekben az újabb gépekben. Ilyen jó hűtést, -most vicc nélkül - még más laptopban nem láttam. Nálam ez hatalmas pozitívum, az előző rMBP szétégette az asztalt alatta.

A jo hutes mas gyartoknal is megvan, sot. Nem talalkoztam meg masik olyan notebookkal, aminek a boritasa annyira fel tudott volna melgedni, mint egy MBP…

Ezen akármit csinálok nem megy 60fok fölé a cpu. Jég hideg az egész gép, és még a hűtésnek sincs hangja nagyon. Pl előző gépen az Euro Truck Simulator 2-től 100fok felett volt a cpu, és maxon ment a venti, ezen 50-55 fok a cpu, és majdnem alapjáraton megy a venti. Kb fél óra játék után lehet a gép alján érezni melegedést, a billentyűzetnél semmit.

Nem allitottam az ellenkezojet. Csak hogy normalis hutes mas gyartoknal mindigis volt.

Azert tulozni nem kell volt egy ket modell ami szinten mbp arban volt. Olcsobb kategoriaban a 5cm vastag laptopba beleraktak 2 ventit ami alapban 2000 en porgott es 70dB hangja volt 😊.

Melyik tipusokra gondolsz?
A kezeim kozott igaz nem volt sok notebook, de ami megfordult, annak mind normalis hutese volt. Soha nem talalkoztam annyira forrora felmelegedo notebookkal, mint egy MacBook/MacBook Pro. Igaz azokkal is inkabb 6-8 eve…

ismerek olyat akinek valamilyen Asus ROGja van, (pontos típust nem tudok mondani, jó vastag gép :D ), de ha csak az asztalt nézi a gépen kb akkor is süvít a venti, legalábbis ha mellérakod a kezed, lehet érezni a forró levegő kiáramlását

Nmemrég voltam tanfolyamon, ahol egy nemtom milyen Dell laptoppal tartották.kb 6 méterre ültem az előadótól, háttal volt a gép nekem (ezért is tudom, hogy Dell :)). A lényeg, hogy telepítés közben úgy felpörgött a ventilátora, hogy nekem is zavaró volt.

oke mindegyik masik gyarto gepe marha jo. Hagyjuk.

Ahogy irtam, azoknak a gepeknek volt jobb hutese, amikkel talalkoztam. Ez java reszben Lenovo Thinkpad es Dell.

Az ROG nyilvan meleg lesz, az egy gamer gep, eros procival, videokartyaval.

Valahol olvastam is, de én is kezdek arra gyanakodni a “klikk” figyelgetésével kapcsolatban, mintha a hőtágulás okozná. Független, hogy milyen hangerő van beállítva, esetleg némítva - ezzel a hangszóró vagy hasonló driver hibát elvetném. Viszont amikor hallható a “klikk”, akkor apró fizikai rezdülést is lehet érezni a masinán.
Azt is megfigyeltem, hogy leginkább akkor tapasztalható a “klikk”, ha munka közben (gépelés alatt) minimálisan változik a gépház terhelése, esetleg odébb toltam az asztalon, vagy üléspozíciót váltottam ha az ölemben volt.

MBP-ben kb erősebb a cpu, mégse megy a hűtés ezerrel. Ha meg csak az asztalt nézi valaki akkor nagy valószínűséggel az igp van használatban, akkor meg ne legyen már ilyen hangja :)
Gamer gépben egyébként még jobban elvárná az ember a hatékony és csendes hűtést, hiszen általában a GPU van terhelve 99%-ban, és gondolom senkinek sem lenne jó ha kiolvadna. Mondjuk az Asus nem egyszer eljátszotta, hogy a 300k-s gamer laptoba egykörös gagyi hűtést tett :D

Meg 1 dolgot nem veszel figyelembe, az Apple az esetek legnagyobb reszeben engedi elmenni a komponenseket a gyarto alltal megadott tureshatar szeleig. Nem egyszer lattam, hogy pl egy 105 celsius fokos Tcase ertekkel rendelkezo procinal szinte nem megy a hutes 80-85 fok kornyeken (mar elkezd kenyelmetlenne valni a gep olben torteno hasznalata, mert atmelegedik a fem gephaz), mig ugyonezen CPU-t tartalmazo egyeb gyarto termeke mar 40-50 fok kornyeken kergeti teljes teljesitmenyen a ventillatort. Az Apple gep halkabb, de en pl. kepes vagyok/voltam az Acer, Asus, IBM, Lenovo, Dell notebookokat olben hasznalni, addig az Apple gepeibol mar a PowerBookok is tudtak tul melegek lenni ehhez. A Dell es a tobbiek mellett szol ebben az esetben, hogy kevesbe lesz forrasztashibas az evek alatt az igy hajtott notebook.

Valakinek van tapasztalata ilyen külső SSD-kel? https://www.amazon.com/Glyph-275GB-USB-C-Compatible-Thunderbolt/dp/B00Z14T7CM/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1512167831&sr=8-1-spons&keywords=glyph+atom+ssd&psc=1

Külső merevlemez helyett érdemes ilyet venni? Mondjuk egy 512-est? VM-et, projekteket tárolnék rajtuk, és inkább a sebesség a prioritás, mint a kapacitás.

Nem tudom, volt-e olyan MacOS(X), amelyik 1 hónap alatt ennyi kritikus foltozást lett kénytelen elszenvedni, de az irány elég aggasztó, azt hiszen. A valódi kérdés az, hogy vajh ebből az Apple jól szituált, 50-es, milliárdos vezetői milyen következtetésre jutnak? Marad a sérthetetlennek hitt hurrá optimizmus, és eszement rohanás, vagy azt mondják, ok, álljunk meg egy kicsit, valamin változtatni kell. Útelágazódáshoz :))) érkeztek, sztem.

Szerintem meg nem… a reszvenyek hozzak a penzt. A tobbi meg nem szamit

Tudod, van az a mondás az új székházakról…

1 kedvelés