MacBook Pro 2018

…(sajnos) nem kokettem a visszahivasokat.
a 2016-os 15" MBP-re (is) van ez a billentyus visszahivas?

Billentyuzet miatti visszahivas egy modellre sincs. Meghibasodas eseten van garancia idon tuli csereprogram.

Ahh… Koszi!

Jah, a bill miatt a gep egyik felet kell komplett cserelni, egy kijelzo kabel miatt meg a maradek masikat, de gondolom Apples joszokas szerint az igy “javitott” gepekre sem lesz tovabb garancia mint az eredeti termekre (lasd meg ipadon homegomb csere, komplett fodarabscserevel megoldva, garancia kiterjesztes 0)

Attol fugg, honnan es hogyan vasaroltad a termeket. Ha az apple.hu-n vetted, akkor nem kell novekednie a garanciaidonek ha fodarabot csereltek. Ha magyar kiskereskedotol vetted maganszemelykent (mert ez egy specialis magyar torveny, ami csak magyar fogyasztokra vonatkozik), akkor abban az esetben kell csak novelni a garnciaidot, ha az elvegzett javitas az apple szerint is fodarabcserevel jart. Tehat, ha az szerepel az elvegzett javitasokat tartalmazo jegyzokonyvben, hogy fodarab csere, egyeb esetben nem jar ez. Az apple.hu peldaul nem szamit magyarnak (irorszagbol szolgalnak ki), sok egyeb uzlet pedig szinten innen-onnan szerzett eszkozoket arul, aminel megint nem biztos, hogy magyarorszagi maganszemely volt az elso vasarloja (mert ugye a jog csak ebben az esetben mukodik, sok ilyen boltban a nem kibontott termekek veletlenul pont azert olcsobbak az AFA araval, mert papirozottan masodkezbol kapod a termeket, igy viszont a jogaid is serulnek, de ez sokszor senkit nem erdekel mert olcso).

Nem otthoni eset, mert nem ott lakom. Az ipad ajandek volt, saccra valami mediamarkt szeruben vasarolva. A munkalapon szerepelt, hogy a javitas modja az alaplap csere (azert gondolom ez fodarabnak szamitana). De ott jon amit irtal: “ha az elvegzett javitas az apple szerint is fodarabcserevel jart”. A munkalapon ez allt, megsem ismertek el annak mert ok csak a home gombot javitottak vele.
“ez sokszor senkit nem erdekel mert olcso” mutass egy olcso apple termeket ;)

Az alaplap nem fodarab. Fodarab iPad eseteben maga az egesz iPad. Olcso? Az iStyle es az olcsobbat.hu elso talalata kozott 17 510 Ft elteres van. Ennek rengetegen beugranak, holott siman lehet, hogy az apple.com szerint mar ketyeg a garanciaja. Olyat is lattam mar, hogy ismerosnek ugy sikerult termeket vasarolnia zug gsm uzletbol, hogy az Apple nyilvantartasa szerint ez egy tobb ezer darabos flottas keszlet, amikor mindenfele tamogatassal es garancialis ugyintezessel a flottakezelohoz kell menni, nem kozvetlen az Apple szervizeihez (tobb budapesti szerviz ki lett probalva, de mindenhol visszautasitottak a szervizelest).

Ha az utletbe vissza visszi ahol vasarolta meg kell oldaniuk. Vagy ha nem tudjak vissza kell adni a vetelarat, nem?
Nem vagyok koteles a szervizet keresni direktben eleg az eladohoz visszamennem.

Elegnek eleg, de ulnek rajta par honapig majd beazott, te hibadbol ment tonkre, stb. Elofordult mar, hogy az uzlet latszolag ugyonaz, de kozben mar masik ceg akihez semmi kozod.

Szamlat adniuk kell, azon van cegnev. Ertem en a sumakolast csak azok akinek uzlethelysege van ilyet mar nem nagyon csinal szerintem 2019ben. Persze lehet tevedek regen volt otthon ilyen problemam. 6 eve amazonon kivul szinte sehonnan nem rendelek komolyabb muszaki termeket (egyszer saturn es apple.de) amazonnal pedig nincs problemazas, javitas sem. Csak vissza adjak a vetelarat.

3 kedvelés

Szerintem is, manapság ezt egyszer lehet eljátszani, aztán felkerül a facebookra a sztori és következő héten le is húzhatják a rolót.

Meg annyi penz megcsinalni egy ilyen uzletet, hogy nem erdemes kockaztatni. Amugyis kuzdeni kell a webshopokkal es a nagy multikkal. Mondjuk nem is ertem kivasarol ilyen helyen amikor az amazon 90% ban olcsobb gyorsabban kuldik nemetbol a cuccot es nincs problema a garival.

Lasd most vettem iphone xr 777 euro volt. Hol tudom megvenni ennyiert boltban ‘feheren’?
Ui.: persze okosban lehet de pont utana jonnek az uj topicok.

Hidd el, baromi sokan vasarolnak ilyen helyeken. Rengeteg helyen kozel USA netto aron vannak iPhoneok, iPadek, ott pl hivatalos Apple garanciaval 99%, hogy baj lesz, mert ezek a termekek az EU-n kivulrol erkeztek, igy itthon ezzel nem foglalkoznak. Csak a hordozhato Macek es a GSM mentes iPadek vilaggaranciasak, az iPhoneok es az LTE kepes iPad nem (itt az EU-ban EU orszag garanciaja jo, de USA, Ausztral termek nem jo). Akkor lesz teljes a vilaggarancia, ha van ra AppleCare kotve. Az AppleCare/AppleCare+ a nem hordozhato gepeket is vilaggaranciassa teszi. Igy marad a bolt garanciaja, amivel nem lehet mit kezdeni. A flottas iPades ismerosnek az az 1 mazlija van, hogy iOS 11-ben bejott a gesztusvezerles igy a nem mukodo Home gomb nem okoz problemat (az ujjlenyomatolvaso megy, csak kattintani nem lehet).

Apple Care Protection Plan-t én meg vettem előző gépre, de kb semmire nem volt jó mikor a kijelző foltosodással volt gondom. Azt nehogy megvegye bárki (szerintem), mondjuk ha jól tudom MO-n csak azt forgalmazzék, @Czo te írtad, hogy vettél Apple Care + -t, azt hol vetted? Ha jól tudom abban már joval többféle garanciális eset beletartozik.

Ott az Apple csak azt ellenorzi, hogy a beirt bankkartya orszaga egyezik-e a cimnek beirt orszaggal valamint, hogy ez egyezik-e a weboldal orszagaval (tehat apple.com/ -on usa kartya kell, apple.com/uk/ oldalon pedig uk bankkartya, apple.com/de/ oldalon pedig nemet). Mivel van angol bankszamlam (ezt hasznalom Apple Payre), ezert az apple.com/uk/ oldalon inditottam az AppleCare+ vasarlasat (ezt a mostani adag osszes termeket Ausztraliaban vettem, de mindenre tudtam AppleCare±t venni). Nekem a korabban vett/hasznalt telefonjaimon, oraimon is volt AppleCare+, az elso Apple Watchomnak elkezdett “szetrohadni” a hatulja igy 2016 augusztusaban Angliaban jarva megmutattam, majd kicsereltek (mondta a srac, hogy lehet, hogy fizetni kell majd erte, mert ugye AppleCare+ keretein belul olcsobban kerhetsz komplett cseret es a genius szerint ez csak esztetikai problema), de vegul nem kellett erte fizetnem semmit es kicsereltek (volt ra ervenyes AppleCare+). Az iPhone 8-amat sikerult ugy elejteni, hogy 1 esesbol leutottem mind a 4 sarkot, ezt bevittem az iStyleba (corvin negyednel), hogy kerek masikat, de vegul ezt is ingyen kicsereltek (ezt 2017 szeptembereben vettem es 2018 novembereben szerettem volna accidental damage miatt cseret kerni).

Köszi az infót!

Sziasztok, van itt valaki aki esetleg használ rendszeresen After Effects-et a 2018-as MacBook Pron? Érdekelne a teszt eredménye, ha esetleg van rá egy kis szabadidő. :)

Nekem van 2018-as 13"-as gep, ha ez jo tesztnek, osszefuthatunk es megnezheted mire kepes. Ha 15"-os modellt vasarolnal, akkor a 13"-as teszt nem lesz megfelelo, mert a 15"-osben levo Intel GPU kb fele olyan gyors mint a 13"-asban talalhato valtozat. (Nem veletlenul rakott az Apple minden modellbe dGPU-t, az Intel dontese kenyszeritette erre).

Köszönöm, igen, a 15"-ről van szó és igazából, az erősebb CPU-val+AMD GPU, bár ezt nem írtam.

Nekem alap 2018 15”-os van viszont semmit tapasztalatom ilyen adobe programokkal… Elozo forum talirol lemaradtam, de esetleg feldobom egy kozos sorozes otletet es akkor ki is tudod probalni :)

1 kedvelés