Sziasztok!
Örülök, hogy rengeteg régi ismerôs neveket látok itt és hogy itt lehetek veletek ismét!
Van egy macbookpro (5.2) 2009 mid, unybody 17"-os, 2,8 Ghz Intel Core 2 Duo laptop.
A legelsô dolog ami kronológiai sorrendben történt vele, (bár jelentôssége nem sok lehet szerintem) hogy a gyári akksi gázosodott, púposodott, így cserélni kellett.
Másfél éven át akksi nélkül használtam, tökéletesen mûködött, minden hiba nélkül. Annyi, hogy ki kellett kapcsolni, ha kihúztam a konektórból a lapit.
Majd gondoltam egyet és rakattam bele hivatalos apple szervizben egy eredeti akksit. Na ezek után kezdôdtek a bajok.
Akkor ez még nem tûnt fel, mert ritkán és egyszer hozta a hibát a kütyü:
-Az történt, hogy alvás után indítani akartam a laptopot és kikapcsolt. Ezt csak egy újboli vagy kétszeri újraindítással tudtam a gépet restartra bírni.
Ez több, mint 1, másfél évvel ezelôtt volt így.
Ez volt egy rövid előtörténet, hátha mond valamit ez a pár sor neked.
Ami pedig most van:
-Már általam be van azonosítva a hibajelenség, ugyanis mindig és stabilan produkálja a gép a hibát.
Az egyik dolog az, hogy ha hideg a gép -amikor lerakom aludni egy ideig, vagy kikapcsolom és kihűl teljesen- akkor nem lehet felkapcsolni a laptopot. Nem indul el. Azaz elindul de szinte azonnal kikapcsol. Rengetegszer kell újra indítani ahhoz, amíg képes a boot-ot végig vinni. Minél többet próbálom bekapcsolni, annál inkább melegedik a gép fel, és úgy néz ki, hogy amikor eléri a megfelelô hômérsékletet, kizárólag csak akkor tudja végig vinni a bebootolási procedúrát. Minél többször próbálom, annál tovább ér a boot-olás úgy, ahogy melegszik a kütyü.
Tudom, hogy ez abszurdumnak hangzik de ez így van!
Illetve a másik dolog, amiért viszont vga bajra tippelek, hogy amikor a gép egy olyan dologhoz nyúl, ami szervesen a vga-hoz köthetô: videóvágás, vagy akár amikor a quicktime player-ben elindul a film, akkor is azonnal pattan egyet a gép és lekapcsol. Ilyenkor annyi a különbség, hogy mivel a gép még meleg, ezért azonnal be is tudom kapcsolni, mert így fel is áll egy gombnyomás után.
Szétesve a kép nem volt sosem, semmi standard videókártya hibára való tipikus utalás nincs!
Kb ez lenne vele a problémám, ami teljesen megőrjít már!
Szerintetek ez mi lehet? Mert, hogy valami kis ■■■■ baja van, az szinte biztos! Ha megy a gép és nem indítok quicktime playert és semmilyen ehhez köthetô dolgot, akkor atom stabil a gép mûködése. Youtube-nál sosem kapcsol ki, sem vlc-nél. Quicktime-nál sokszor!!!
Szerinted???
Nem találtam ilyet az egész gugliban sehol!!!
Nagyon kíváncsian várom szíves válaszod!
Maradok üdvözlettel mindenki felé és nagyon várom a hozzászólásokat!
Köszönöm mindenkinek!
Üdv: almatom