próbáltad földugni a macet közvetlenül a szolgáltatóra (kikerülni a routert)?
Miért vetted meg, ha ennyire nem tetszik és csak a hibáit keresed?
Egyebkent ez nem kifogas vagy egyeb… egy mezei lan tesztre en sem vennek usb-c/utp adaptert…
Jony meg r@hadjon meg… :-) (es ezt mar ezerszer kitargyaltuk)
Ps. Nekem is csak 2db usb-c/usb3 adapterem van 'oszt csa. Volt mar olyan szitu, hogy jol jott volna a fw vagy az utp… de nem fogok 5-15e huf osszeget kidobni egy olyan dologra amihez evente talan egyszer ha nyulok.
Mindezt azert mert szurta annak a t@ketlennek a szemet az az aljzat
Nyilván ezért nem, de amikor kiválasztod a gépet látod, hogy van-e vagy nincs ethernet és van-e rá szükséged.
Amúgy az én hp-mre sem raktak már rá sajnos.
Alapbol azert nem sok mindenkinek van mar szuksege ethernet csatlakozora.
Aztan amikor kiderul, hogy baj van a wifivel, es kene debugolni, akkor jo lenne, de azert az ritka (kellene, hogy legyen…)
Szerettem volna opcionális/funkcionális csatlakozókkal tarkított új MBP-t vásárolni… De a valóság mást diktál.
Pingidők rendbenvannak? Minden weboldal bejön rendesen? Webböngészés közben nem lassú?
Ha csinálsz egy másik useraccot és az alól próbálod akkor is ugyanezt csinálja?
Visszatérve a topic címéhez.
Vessen rám követ a nagyérdemű, de megmondom őszintén nálam egész rendben van ez az OS (10.13.3). Van egy-két baromság amitől égnek áll a hajam, de ez volt a 10.4 idején, meg a 10.6 idejében is.
-
fájó, hogy eltűnt Safari-ból az alábbi feature (valahova feltöltés esetén):
régen…
most…
-
a mail-ben még mindig zavar, hogy az összefűzött üzeneteknél a friss válaszokat alulra pakolja.
Ez hozzaallas kerdese, amikor csak usb lettek a regi macen gondolom pont ugyan igy sordogaltak hova lett a sorosport. Ha minden gephez az apple adna egy usbc-ethernet atalakitot akkor meg azon menne a siras minek adnak egy 15k-s kabelt a gephez.
A keplet egyszer ez a gep 600k ha kell ethernet port is akkor 615k.
Tudom-tudom megint en vagyok a berenc de se macet se mbp-t nem kotelezo venni, es tenyleg fecka mar lassan egy eve csak szidja az egeszet de fogadjuk feleven belul megint vesz valami apple cuccot.
"A webszolgaltatonal volt a hiba javítottak mostmár jo"
gondolom belenyúltak az általuk adott modem konfigjába.
Nálunk egyszer ilyen varázslatos módon a UPC legnagyobb üzleti csomagján a 20Mbit/secről “megjavult” az ipseces site to site vpn iroda-colloc átviteli sebessége. Nem nagyon csak kicsit, 450Megabit/secre.
Akkor Te miért nem veszel 4999€-ért iMac Pro-t videót vágni? Tök egyszerű pedig a matek. Rohadt gyorsan lerendereli a nyersanyagodat.
Jaaaaaaa, hogy csak évente 2x fogsz videót vágni??? …és így nem éri meg?!
Na, hát pont ez a helyzet az adapterekkel.
Eddig ott volt rajta a csatlakozó. Ez egyébként azóta sem ment ki a divatból, mert széles körben használják. Ugyanígy a USB classic portokat is. S ha már kifizet az ember ~2800€-t alaphangon, akkor már férjen bele gyárilag egy 0.56$-os hálózati csatlakozó meg 1 vagy esetleg 2 db 1.04$-os usb csatlakozó.
Nem hinném, hogy annyira pofánb@szná őket ez a költség, amit egyébként velem ugyanígy többszörösen kifizettetnek. Pont. (de ezt már átrágtuk párszor…)
Amúgy igen, egy bérenc vagy…
(…de mi így szeretünk!) ![]()
Hmm… Lehet MAC addressre szűrtek? FTP protokoll ugyanaz win/linux és macos alól is.
Szoval neked a 15 dollaros atalakito meg az 5000-es gep egy kategoria. Kicsit azert irigykedek na.
Mar elore lattom ahogy 5 ev mulva egyetlen egy 200+ e forintos gepen se lesz utp. Pedig a switchen meg mindig az lesz. Ez ilyen lehet ezeken a dolgokon sirdogalni es a tinik majd akkor fognak pappernek nevezni ;)
Szeribtem inkabb az a gaz, hogy nem kovetkezetesek, mert van sima usb port az imac pro-n? azt hittem usb c a jovo :)
Azert ott kicsit tobb hely volt :)
Na meg kepzeld el azt a savazast ha nem lenne.
Hát azért a macbook pro-n is elfért volna :) nem hiszem, hogy ha vastagabb lenne, akkor azért panaszkodna bárki is :) Savazás meg így is kapott a macbook-ok miatt, ha annyira irány mutató, akkor nyomta volna tovább ezt a vonalat.
De várom, már hogy legyen az Apple-nek normális versenytársa :)
Egyik munkatársam most tért át win 10-re linux-ról és a linux subsystemmel azt mondja teljesen használható, de azért konkurenciának nem nevezném egyelőre :)
Szerintme azert vastagsagban elege sokat dobna. Ne csak a csatlakozot nezd azt valamire ra is kell ultetni. Amugy ha nem szedik le a sok gyarto soha nem lep tovabb.
Itt inkább szerintem azt értette, hogy nem panaszkodnánk, ha vastagabba lenne a gép.
Legalábbis engem az ilyesmi nem zavarna
de pont ez az, hogy nem szedték le teljesen :)
Filevault vegtelen ideje van mar, emlekeim szerint a Pantherben jelent meg. Ennek megfelelo kepesseg a windowsokban szinten vegtelen ideje van, azt hiszem a 2000 volt az elso, ami ezt tudta. Mind a ketto esetben szukseges a jelszo a fileok eleresehez.