macOS High Sierra

Akkor kezdenem is, egy gyonyoru 0day-el… allitolag az apple-nel mar a GM kiadasa elott tudtak errol a bug-rol, es mindenfele javitas nelkul kitoltak azert.

Ezt most láttam a dpreview-n, gondoltam elhelyezem itt, mint releváns információ :)

Van egy command line utility amivel command line lehet telepiteni az App Store kinalatabol. A telepiteshez csak az adott alkalmazas ID-je kell. Egy kis googleval (erre kerestem) kiderult, hogy a Sierra azonositoja 1127487414, igy ez a tool tovabbra is le tudja tolteni:

2 Likes

Ahhoz, eddig sokat kellett trukkozni, hogy legyen boot 10.12 alatt APFS-rol, de nyilvan az a legegyszerubb, ha lemented a fileokat, ujraformazod HFS rendszerre, majd visszamasolod azt, ami kell. Amig nincs macen ugyonolyan alairasos mokolas, mint az iOS eszkozokon, addig mindig lesz lehetoseg downgradelni.

1 Like

Mehet akár a dühöngőbe: ahhoz, hogy telepíthessem, kell az XCode (a 8-as), ami már nincs fenn az App Store-ban, a régebbiek közül ugyan le lehetne tölteni, de bizalmatlan az Appple ID-mal, 10 perce várom a kódot mailben.

Szerk.: lejárt a session, mire megjött. Újra az egész, az már rendben, most mégis kell a “verify”, ami elvisz az ID-management oldalra, aztán semmi. Több mélcímet már nem tudok neki megadni.

Pár nap használat után hogy látjátok?
Mert gondolkodom a gépem teljes újratelepítésében ugyanis már nagyon sok érdekes Console üzenet van, ami nem tetszik. És ha már újratelepítem, akkor lehet a legújabbat raknám fel…

En megmondom oszinten, bedobtam a kanape ala, es az update ota ott figyel :D

2 Likes

En meg nem raktam fel mert az annyira professzionalis es kedves native instrument meg nem volt kepes megcsinalni az updatet.

1 Like

En folyamatosan nezegettem a developer betakat, es mar a supported es az unsupported gepeket is upgradeltem High Sierrara. Problemaim nincsenek. Kozben toltam egy iPhoto - Photos migraciot is. Gondjaim leginkabb Photossal vannak, de foleg azert mert mas kicsit a logika, mint az iPhotoban volt.

1 Like

Nekem fent van, nem sokat hasznaltam minden oke. Eddig.

1 Like

Next level…

Ertem en, hogy ez egy ordas nagy hiba, de ez mar javitva van.

Akkor nem szoltam :D

Már kijött az első javítás?

Igen 10.13 supplemental update

1 Like

Egyébként ez a hiba nem minden rendszert érint? Vagy rosszul emlékszem? Mert az előző rendszerre nem látok hasonló hibajavítást.

Ott a disk utility nem igen tud meg APFS-t.

Akkor rosszul emlékeztem :D

Csak nektek… az apple tv taviranyitoja es a betepett sierra.
En meg nem ertettem honnan szol a zene, ha elinditom a filmet a TV-n.

Hopp… ez nem az a topic, @esojaro legyszi dobd at a megfelelo topic-ba :)

//off: atdobva. eso :)

A parositas szerencsere mukodik.

1 Like