macOS Sierra

Most szólj, vagy hallgass mindörökké!
Igen vagy nem?
Mehet vagy nem?
Kb 66%-nál tart…

x.2-ig nem teszek fel uj rendszert. '
Szamolj be a tapasztalatokrol, de az alapjan amit szoktak, es amit az elmult idoben kulonosen elkovettek frissitesekkel, olyan sok jora nem szamitok.

Igen, nekem is ez a bajom. Egyszer frissítettem rögtön a 10.9-nél és akkor megfogadtam, hogy soha többet. De most rámjött a frissítés. Az iOS10-nél egy-két apró bugot leszámítva én teljesen elégedett vagyok. Hátha a macOS-en is így lesz.

működik

Egyelőre pár perc használat után úgy néz ki működik, bár van pár apró nem zavaró hiba.
Első induláskor szétesett a kép, de 1 másodperc után magától helyrerázódott.
Siri találata az első időjárás jelentés, és ott a hőmérséklet nem látszik. Hozzáadtam widgetként és még úgy sem látszik (amúgy ez tetszik, hogy ezt a találatot hozzá lehet tenni a widgetekhez).


Aztán zárolt képernyőnél kicsit rossz a háttér mérete:

Első tapasztalatok:

  • tetszik, hogy a fotók elemzését nem kezdte el addig, míg nem dugtam töltőre a gépet.
  • telepítés előtt kb 20 giga szabadhelyem volt (ekkor még nem volt letöltve a telepítő), és a mappám kb 100 GB foglalt, telepítés után 40 Giga helyem lett és a mappám (érthetetlen módon) 140 GB lett. Ezt nem értem, hogy hogy csinálta.
  • nem tetszik, hogy ha feldob egy emlékeztetőt és nem akarok vele foglalkozni, akkor rákattintok és utána 2 percen belül újra értesít. Régen szerettem, hogy ha megnyitottam a Reminderst, akkor láttam az elhalasztott értesítéseket, de nem zaklatott a rendszer 2 percenként. Most meg egy megosztott értesítést dobál fel, amire nem akarok reagálni, hogy a “gazdájának” továbbra is megjelenjen elintézetlenként.
  • nyilván nem tetszik, hogy ■■■■ a bejelentkezési képernyő
  • nekem nem működik a képek iPhone-ról másolása és macre beillesztése. Szöveg az megy. Képeknél kiírja, hogy letölti a telefonról, de mégsem történik meg.
  • nem tetszik, hogy a laptopot nem lehet elaltatni a kikapcsoló billentyű hosszú nyomásával. Ez kényelmes volt, most nem reagál, persze könnyen lehet, hogy át kellene nézni a beállításokat emiatt…
2 Likes

Elvileg mostmár tudja az iClude, hogy nem tölt le mindent ami fent van a felhőben. Ezt a funkciot hogyan lehet elérni?

A TextMate és a Panic összes szoftvere Sierra-kompatibilis, kivéve a Transmit Discet, amin a Panic és a FUSE gőzerővel dolgozik.

Ps: bakker, gőzöm sincs, hogy mi a jelenlegi oprendszerem neve… :D

:D

1 Like

En az MacBook Pro (Early 2008) es iMac (Mid 2011) modellekre telepitettem Sierrat, meg a betak ideje alatt, nekem kb minden mukodott. Egyedul VMWarebol kellett upgradelni, mert a regi-regi 6os verzio mar nem tudott VPS-t inditani. A Watch unlock a legjobb feature, kb mint az ujjlenyomatolvaso a telefonon. Csak felebresztem a gepet, es hasznalom, nem kell jelszot irogatni.

Az iCloud letoltogetos reszhez be kell kapcsolni az iCloud Documents-et ugytudom, ekkor a teljes Documents mappadat fel szeretne tolteni. Mivel nincs iCloud elofizetesem, es a Documents-em nagyobb, mint az ingyenes limit, ezert ezt a featuret nem probaltam ki.

Hogy ez a jármű mennyire ocsmány! Már nyolcvanakárhányban sem értettem, hogy ezt hogy csinálták. Átcsempésztek egy formatervezőt a Szaratov hűtőgépgyárból?

1 Like

Mióta frissítettem, azóta nem tudom elaltatni a laptopot úgy, hogy nyomom a kikapcsoló gombot két másodpercig. Pedig ezt sokszor használtam.

Workaround: hajtsd le a tetejét! :P

Ja, csak kevésbé megy tönkre, ha nem hajtogatom le. Ezen kívül rengetegszer előfordul, hogy egy-két percre megyek el, és akkor kenyelmetlenebb is. Aztán otthon megint nem szoktam lehajtogatni. De kiért kell ilyen egyszerű funkciót kivenni, ami ráadásul senkinek sem árt?

Van bill kombi is a sleepre. Regen mindig ugy altattam, mostanvan monitoron hasznalom es igazabol ki se nyitom.

Agyalok a billen de most nem ugrik be :S

Ui.: amugy nem rendszerbeallitasokban lehet allitani mit csinaljon powergombra?

Én a teljes billentyűzeten a shift+control+ejectet szoktam használni, ha itthagyom a gépet. Ez egy screenlock, asszem nem altatja el.

1 Like

Igazabol ha nem nyulok a gephez elalszik magatol 15 perc utan. Igy mar nem szoktam en kinlodni vele :)

A billentyű kombinációt ismerem: command+alt+eject(Power). De az kétkezes művelet, a másik az sokkal egyszerűbb, kényelmesebb.