macOS Ventura

Frissítettetek? Nálam egész jól működik, még nem jött elő semmi hiba. A Stage Manager kicsit furcsa, de igazából hasznosnak tűnik.

Én egyből frissítettem. Még a betát nyár közepén felraktam, és azzal dolgoztam nap-mint nap jó pár hétig, és szinte zökkenő mentesen futott az M1-es gépen a béta. Emiatt is vártam már nagyon, hogy mikor jelenik meg a végleges verzió.
Viszont a Stage Manager számomra használhatatlan. Ha egyszerre két különböző ablakbot kell láss, pl. egyikből nézel infót és a másikban meg írsz róla, az ezzel a móddal nem “kompatibilis”, mert ugyebár mindig csak az aktív ablakra fókuszál.
Egyébként én a System Settings ablak átalakításának örülök, annak ellenére, hogy eleinte szenvedtem tőle, hogy semmit sem találtam meg. Viszont a beállítások keresője így sokkal-sokkal jobb lett, mint korábban bármikor.

En most raktam fel. Meg nem tudom milyen :smiley: de a traktor hiba nelkul fut :).

vannak benne uj emojik?? mennyi??

5 Likes

Gondolom ami megjelent idokozben, hiszen semmi kozuk hozza. :smiley: Jobban orulnel, ha az ezzel foglalkozo csapat nem rajzolna emojikat es a referencia rajzokat kellene nezegetned?

üdv, olyan van, aki adobe, ableton, waves, finalcut, office, szóval aki használ is szoftvereket, és feltette és van tapasztalata? m1pro macbook.

macbook air m2, fcpx, traktor, pixelmator, capture one. minden teljesen ugyan olyan megy rendesen.

1 Like

Régebben tudtam egy weboldat, ahol ezek össze voltak szedve, mi jó már és mi nem. Merre lehet ilyen?

MBP M1, Citrix Workspace működik, de a Stage Managerrel még nem minden kerek. VS Code is működik, illetve a többi MS alkalmazás (Teams, To Do, Powerpoint, etc.) is úgy tűnik.

ja, mar meguntam azt az 5-t amit 10 eve hasznalok :smiley:

Nem rakom fel a gépemre. Sok újdonságot nem hoz és még nyilvánvalóan idő kell, hogy kiforrjon. Számomra ez a oprendszer frissítés olyan, mint 10.7.-es rendszer volt anno. Monterey egész jó lett szerintem. 10.6 után ez ez az egyik legstabilabb rendszer.

Sziasztok! Hol van a Power Nap settings? Az Apple support oldala (https://support.apple.com/en-za/guide/mac-help/mh40774/mac) szerint itt kellene lennie.

Screenshot 2022-11-10 at 6.17.15

Ott is van. Milyen modell?
Screenshot 2022-11-10 at 7.46.29

MacBook Air m1

ARM-os gepeken nincs PowerNap setting a GUI-n, mert mindig be van kapcsolva (felcsuszhatna a hatsojaba egy kaktusz annak, aki ezt kitalalta). Nezd meg, hogy a pmsetnel letezik-e meg a kapcsolo nalad (tcpkeeplive es powernap), hatha ugy meg kikapcsolhato.

Hmmm… köszönöm. Szerintem indokolatlanul gyorsan merül a gép, de ha a Power Nap minden arm gépen aktív, akkor nem ez az ok, mert más gépek viszik az egész napot akksiról. Azért ránézek.

PowerNap az csak sleep kozben van, es igen, rengetegen panaszkodnak, hogy dolgozik a gep, mikozben elkuldi sleepelni, emiatt vegig merul az ejszaka folyaman.

Jah, en is igy vagyok vele, hiba nelkul fut mindenem. Nalam tutira marad meg legalabb 1 evig… raadasul nagyon furge az oreg 2012-es macbookpro-n is. :slight_smile:

Mekkmondom oszinten, idonkent szedulok ha a SystemPref-et meg kell nyitni :slight_smile:

1 Like

En tudod mit nem ertek?
A syspref a jaguar-ra keszult, ahol az atlag felbontas 800x600 korul alakult. Eltelt tobb mint 20 ev a mostani legalacsonyabb valos felbontas az 1280x800 ha a tamogatott 13"-s retina display-rol beszelunk. De az M1 mar 1680x1050. Szoval az apple-nel a vezeto UI designer-nek senki nem mondta el, hogy nem muszaj am ugyanakkora atmeretezhetetlen syspref-et csinalni mint 20 evvel ezelott, mert most mar jovan nagyobb a felbontas… Sooot lehet am olyat is programozni amit at lehet meretezni, es akkor nem egy 400x400-as dobozban kell kilometereket lefele scrollozni.

1 Like