Matias vezetékes alu billentyűzet

Ez egy vicces topic. :) A Matias ki fogja adni a megszűntetett usb-s Apple billentyűzet utódját, ezüst és space grey színben. Két darab usb port mellett lesz rajta egy hangerő-szabályzó is, mert szerintük azzal pontosabban lehet állítani a hangerőt, mint a gombokkal.

Az ár 60 dollár, a szállítás előreláthatóan novemberben indul.

http://matias.ca/aluminum/mac/

1 Like

Ennek kapcsan az jutott az eszembe, hogy ezen formaterveket nem vedi az apple?
…vagy lehet kifizette a jogokat?
(Ezt a mai vilagban azert ketlem) :)

A Matias nagyon régóta gyárt Mac kiosztású billentyűzeteket, úgyhogy az Apple biztosan tud róluk. Gondolom, van valami oka, hogy a Matiast nem perlik halálba.

A hangeroszabayzo jo dolog, a DasKeyboard nagy tekerojenel meg nem lattam jobbat.

2 Likes

Pont most csinalt ilyet a logitech.

Utánozósok… :D

2 Likes

Elég gyorsan reagáltak @Titi kérésére :)

http://matias.ca/aluminum/mac-rgb/

Mehetnek a sunyiba, az Editorban nincs hub!

Szerk.: a németeknél még nincs a listán, az angoloknál (keyboardco.com) igen: 130 font. Az Editors 80 font, a hub nem annyira fontos.

Az Editors is alu?

Nem, de olyan lapos. HW-info Sonix gyártmányt jelez.

USB Keyboard:

Product ID: 0x024f
Vendor ID: 0x05ac (Apple Inc.)
Version: 4.50
Speed: Up to 1.5 Mb/sec
Manufacturer: SONiX
Location ID: 0x1d100000 / 2
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): 100

Akkor valószinűleg ebből jön az árkülönbség, meg lehet, hogy a Matias scissor switch, az Editor meg membrános. Plusz a hub :D :D

Érdemes lehet megemlíteni, hogy úgy néz ki, iJoe összeállt a Matias-szal és csináltak egy billentyűzetet. Facebookon láttam kiírva, bemásolom:

Kedves Ügyfeleink, Tisztelt Vásárlóink! Megérkeztek hozzánk a világ első, háttérvilágítással rendelkező magyar nyelvű vezetékes billentyűzetei, amelyek a megszűnt Apple billentyűzet újragondolt és modernizált utódai. Élményben pontosan az Apple-től megszokott finom gépelési puhaságot nyújtják, extrájuk pedig a háttérvilágítás, amely RGB színekben állítható. A kanadai Matias céggel együttműködve készítettük el Vásárlóink számára ezt a terméket, amely alu-fehér és asztroszürke-fekete színkombinációban is elérhető. A billentyűzet két szélén a megszokott egy-egy USB 2.0 port is elérhető. Érdemes eljönni kipróbálni új, nagyobb boltunkba, a Rottenbiller utca 38. szám alá! :)
Természetesen numerikus felülettel is rendelkeznek.

U.i.: Balu nevű kedves barátunk számára hasznos információ, hogy a billentyűzet támogatja a funkcióbillentyűk szoftveres működését, amely a 3D programokban elvárás.

8 Likes

Hát ez nagyon jó. Tuti veszek egyet, hogy támogassam őket. Respect.

1 Like

Hol lehet ilyet kapni? iJoe oldalán nem találom :(

http://www.ijoe.hu/matiasrgbkeyboard/

3 Likes

Thx, nem találtam…

Szintén köszi! (amúgy én sem találtam, hiába kerestem akkoriban)

Én még kivárok, amíg megjön az új vas, ha ott is jelentkezik, hogy a billencs és a headset bluetooth-on összeakad, akkor szerintem benevezek egy ilyen Matias billencsre, pedig megszerettem a mostanit

Tervezek billentyűzetet vásárolni.
Ami jó volna:

 • Magyar kiosztás
 • Világítás
 • vezeték nélküli
  Ahogy néztem, a vezeték nélküli és a magyar a Matias esetében nem létezik.
  Apple esetén a világításól kell lemondani.
  A Matias minőségéről és élettartamáról mind jót, mind rosszat hallottam már. Gondolom, egy ideje van már tapasztalatotok a Matias billentyűzetekkel, így rákérdezek, ennek fényében mit érdemes választani.
  Ha nem világít és nem magyar, van-e mód a matricázásra? sehol sem találtam magyar mac-es billentyűmatricát. A PC-s kiosztás nekem nem jó, de abból legalább több kilónyit lehet venni boltonként.
  Előre is köszönöm a segítségeteket.