Ez egy vicces topic. :) A Matias ki fogja adni a megszűntetett usb-s Apple billentyűzet utódját, ezüst és space grey színben. Két darab usb port mellett lesz rajta egy hangerő-szabályzó is, mert szerintük azzal pontosabban lehet állítani a hangerőt, mint a gombokkal.
Az ár 60 dollár, a szállítás előreláthatóan novemberben indul.
A Matias nagyon régóta gyárt Mac kiosztású billentyűzeteket, úgyhogy az Apple biztosan tud róluk. Gondolom, van valami oka, hogy a Matiast nem perlik halálba.
Érdemes lehet megemlíteni, hogy úgy néz ki, iJoe összeállt a Matias-szal és csináltak egy billentyűzetet. Facebookon láttam kiírva, bemásolom:
Kedves Ügyfeleink, Tisztelt Vásárlóink! Megérkeztek hozzánk a világ első, háttérvilágítással rendelkező magyar nyelvű vezetékes billentyűzetei, amelyek a megszűnt Apple billentyűzet újragondolt és modernizált utódai. Élményben pontosan az Apple-től megszokott finom gépelési puhaságot nyújtják, extrájuk pedig a háttérvilágítás, amely RGB színekben állítható. A kanadai Matias céggel együttműködve készítettük el Vásárlóink számára ezt a terméket, amely alu-fehér és asztroszürke-fekete színkombinációban is elérhető. A billentyűzet két szélén a megszokott egy-egy USB 2.0 port is elérhető. Érdemes eljönni kipróbálni új, nagyobb boltunkba, a Rottenbiller utca 38. szám alá!
Természetesen numerikus felülettel is rendelkeznek.
U.i.: Balu nevű kedves barátunk számára hasznos információ, hogy a billentyűzet támogatja a funkcióbillentyűk szoftveres működését, amely a 3D programokban elvárás.
Én még kivárok, amíg megjön az új vas, ha ott is jelentkezik, hogy a billencs és a headset bluetooth-on összeakad, akkor szerintem benevezek egy ilyen Matias billencsre, pedig megszerettem a mostanit…
vezeték nélküli
Ahogy néztem, a vezeték nélküli és a magyar a Matias esetében nem létezik.
Apple esetén a világításól kell lemondani.
A Matias minőségéről és élettartamáról mind jót, mind rosszat hallottam már. Gondolom, egy ideje van már tapasztalatotok a Matias billentyűzetekkel, így rákérdezek, ennek fényében mit érdemes választani.
Ha nem világít és nem magyar, van-e mód a matricázásra? sehol sem találtam magyar mac-es billentyűmatricát. A PC-s kiosztás nekem nem jó, de abból legalább több kilónyit lehet venni boltonként.
Előre is köszönöm a segítségeteket.