Mi lesz a MacBook Air-rel?

Szerintetek megszűnik az Air, ha az új Macbook kiforrja magát, és mondjuk két port lesz benne, meg valami normálisabb processzor? Vagy megtartják, mint a MacBook Pro Classicot, amit még mindig lehet vásárolni?

Eleve nem értettem, hogy az Air miért keletkezett. Azt hittem ez lesz az “új” MacBook. De a MacBook visszajött. Logikus az lenne, hogy elsorvad, és marad a MacBook, MacBook Pro vonal.

Az Air egy kategoria-teremto gep volt (marmint a redesign utan, amikor kihajitottak a pata vinyot a francba, es beletettek az ssd-t), es szerintem egy nagyon jol hasznalhato laptop, szemben a Macbook-kal, ami mostani formajaban meg inkabb tanulmany. Jelenleg egy 13-as MacBook prom van, es par honap utan arra jottem ra, hogy eleg lett volna egy 8 giga ramos 11 colos Airt venni, azok alapjan, ahogy hasznalom a gepemet. Mostmar nem szivesen hasznalnek egy nem retinas laptopot, viszont a Macbook ota szerintem nem sok esely van arra, hogy az Airbe is belekeruljon a retina kijelzo.

Én is úgy gondolom, hogy meg fog szűnni az Air. Egyáltalán már nem is Air, mert vékonyabb a Macbook.
Szerintem meg fogják lépni, csak egy kicsit okosabban vezetik be a funkciók (csatlakozók) elhagyását. Tehát ha a Macbook Air-bő kivennénk a csatlakozókat, akkor felháborodás lenne, hogy miért kell butítani egy eszközt. Így behoztak egy “új” termékvonalat, és bejelentik később, hogy egy másikat megszüntetnek. Ha megszüntetik, akkor jobban látszik majd a határvonal a pro és átlag felhasználó között.
Egyetlen egy ellentmondás van: az ár. Túl magas az ára egy átlagfelhasználónak. Szóval ha majd lentebb viszik az árát és erősebbé teszik a 13" MBP-t, akkor jó lesz.

1 Like

Osztom szerintem is vege az airnek. Amugy mire kicombositod az air-t 8gb ram es 256os ssd gyakorlatilag annyiba kerul mint a pro. Szerintem aznair mar borzalmasan draga a tobbi gephez kepest. Csokentik a macbook arat egy kicsit es kivonul az air (de leghamarabb jovo nyar vege szerintem addig nem nagyon lesz uj intel proci a macbookba.

Szerintem még vagy 2-3 évig nem lesz új proci a Macbookban. Pont amiatt, hogy megmaradjon a sima és pro felhasználók gépek közötti szakadék.

Egyébként nekem tetszik a Macbook, nagyon is. Nekem még munkára is elég lenne kb…
Viszont az a nagy gond, hogy nem tudom rákötni egyszerre a monitoromat meg az iPhone-omat. Vagy ez lehetséges?
(inkább csak kíváncsiságból, mert most vettem ugyebár gépet)
Mert szerintem pont azért van rajta csatlakozó, hogy professzionális dolgokra ne lehessen használni. Pl hangfelvétel vagy hangosításkor vagy színpadon a zenész ne tudja egyszerre tölteni a gépét és rákötni külső hangkártyát. Hogy aki ilyet akar venni az vegyen Prót.

Mar hogy ne lehetne? Tessek a kasszahoz faradni:

http://www.apple.com/hu/shop/product/MJ1K2ZM/A/usb-c-digitális-av-többportos-adapter?fnode=8b

A gond az, hogy a passziv hutes miatt ugy oldja meg, hogy ne melegedjen tul, hogy visszaveszi a teljesitmenyt (= belassul, mint allat.)

1 Like

A Macbook szerintem gyönyörű, de én még mindig nem látom értelmét egy olyan gép megvételének, amin csak egy csatlakozó van.

Belefog kerulni a skylake core m ez tuti. Amugy nagyon szepgep de ha lenne legalabb ket usb. Igy tuti nem.

Ezt nem vitatom, csak kérdés, hogy hány év múlva? :D

Egyetértek… vagy legalább külön lehetne tölteni, mint az Air-t

Közel 30 eFt-ért lehet venni hozzá kiegészítőt, mivel lehet egyszerre.

http://www.apple.com/hu/shop/product/MJ1K2ZM/A/usb-c-digitális-av-többportos-adapter?fnode=8b

Amugy a hazba bele van ragasztva az aksi! Innentol targytalan szerintem. 3 ev es kuka.

Szerintem ertelmetlen az air, kicsi hordozos gepnek ott a macbook, ha meg kicsit tobb kakao kell ott a 13 mbp.

Zenbook akar milyen jo (szerintem kifejezetten nem szep) akkor sincs rajta os x.

Amugy asus komolyan nem kepes meg sajat szint se kitalalni?

Nyilvan meg csak uzletben probaltam a macbookot, de azert egy fullhd filmbel nagyon nem fog megegetni, ebben biztos vagyok. Szerintem 300e mar ne legyen csunya egy gep. A masik problema amibe utkozok nekem os x kell, hiba jobb mas marka gepe win10 amennyit eddig hasznaltam az alapjan kijelethetem, hogy inkabb egy ipadel elem le a tovabbi eletem mint azzal a vaccakkal. Egyszeruen borzalom ugy ahogy van.

Szerintem az Air csak a kijelzőjében rosszabb, mint a MacBook, használhatóságban, teljesítményben és árban is jobb vétel.

1 Like

De miert nem mbp akkor tobb port jobb kijelzo tobb ram.

Az eredeti macbook is kozonsegkedvenc volt. Az air nem azert kozonsegkedvenc mert az a legjobb gep hanem azert mert az a legolcsobb a kinalatban.

Szerintem egy ideig azért ölték meg a sima macbookot és vezették be az Air-t, hogy később ha elhagynak több csatlakozót, akkor ne legyen akkora felháborodás. Ha most elhagyják az Air-t senki nem fog felháborodni mivel már tudják, hogy a macbookban mennyi csatlakozó van. És nem beszélve arról, hogy elég a macbookra csak egyetlen egy csatlakozóval többet tenni ahhoz, hogy hirtelen eladjanak egy csomót.

Azert az a reteg akinek keszult a macbook, nem is kell tobb csatlakozo.

[quote="idioty, post:22, topic:309, full:true] És nem beszélve arról, hogy elég a macbookra csak egyetlen egy csatlakozóval többet tenni ahhoz, hogy hirtelen eladjanak egy csomót.
[/quote]

Azért még mindig egy core M-es procit kapsz, és noha a célközönség kimerül a Maseratis idősebb urak huszonéves barátnőiben, biztos vagyok benne, hogy usb-t még ők is láttak. Ellenben usb-c eszközből azért nincs olyan sok, úgyhogy vehetnek átalakítókat, de akkor oda a csini, kompakt kinézet.

1 Like