Miért vennék Macet?

Mi ebben a reklam?

Jujj mint egy XP “felskinelve” macOS-re :D

Mi koze ennek Steve Jobshoz?

Megjövendölte?

Annak idején, amikor “ezt” mondta, akkor totálisan egyetértettem vele (sokakkal ellentétben). De gondolom sok maces utálta akkor is a flasht. De a lényeg, hogy egy óriási előnye viszont volt, hogy a flashben megoldották a böngészőben a videó lejátszást úgy, hogy minden platformon támogatva volt. Most a helyette lévő HTML5 video tag még nagyon messze van. Pontosabban az a gond, hogy az Apple, a Google és a Mivrosoft is a saját megoldását erőlteti, a Firefox meg nem akar fizetni semmilyen licence díjat. Szóval a videó téren nagyon szét van még most is esve az egész. Bár az mpeg-dash nagyon nyomul előre, olyannyira, hogy már szinte minden lejátssza. Kivéve talán iOS és Android. Pontosabban már lehet mióta utoljára néztem, azóta már ezek is támogatják.

Azt nem mondtam, hogy nem volt erőforrás zabáló :) Sőt, anno, amikor megjelent valamelyik Viasat böngészős lejátszója (mint HBO Go, Netflix), akkor flashsel akarta lejátszani a videókat. Az akkori 2007-es MBP-et száz százalékon pörgette. És írtam egy egyszerűbb programot, ami kiszedte a linket az oldalból és lejátszotta QuickTime playerrel (mert ugyebár h264-ben volt fent amúgy az összes film) és azzal lejátszva fele annyira ette a gépemet.
Persze a mostani gépeknek amúgy már meg sem kottyanna ugyanaz. :)

Jah megneznek egy 4k netflixes videot flashben 😂 Valoszinuleg leolvadna az aluhaz.

Azert a Surface joval tobb, mint csak egy tablet. Konkretan egy fullos notebook, tablet hazban.

Lehet, hogy neked nem, de sokaknak megeri, mert ertekelheto teljesitmenyt kapnak nagyon kicsi meretben.

1 kedvelés

Szerintem is tömegesen fogják vásárolni.

Mint az elmult evekben ezt eszrevetuk :)

Nyilvan nem tomegtermeknek terveztek, megvan ra a megfelelo celkozonseg.

Tobb cegnel is lattam Surface munkagepeket, tobbek kozott ahol most dolgozom, illetve ugyfeleknel is. Konnyu, eros, gyorsan fel lehet kapni es targyalasra vinni, stb.

1 kedvelés

Par eve is volt mar de megse egy sikeres termeke az ms-nek.

Hat nem ez a huzoagazat, az biztos. :-D

1 kedvelés

Védje meg az Apple magát, ha olvassa. :-)
De ha jól emlékszem az iMac eladások 10% alatt vannak a Mac eladásokból, a Mac mini kimutathatatlan, a hordozható gépekben pedig kb. 5 éve már alap az SSD. Annyira nem tragikus a helyzet.

Az Apple a combo drive-ot (fiatalabbak kedvéért: DVD olvasó és CD író alkalmatosság) is évekig építette be az alapmodellekbe, míg másoknál már a Blu-Ray-t is be-be rakták. Az Apple időnként garasoskodó cég. Nincs mit tenni.

Asztali gépek az egész világon ha a céges megrendeléseket levonjuk, szerintem az is 10% körüli lehet. Maár tényleg csak azok vesznek asztali gépet akik játszani akarnak vagy dolgoznak.

Amúgy igen 2012-től csak SSD-s laptop van. Garaskódos cég de igazából teljes mértékben csak a saját piacán helyezi el a termékeket.

Es mar a dolgozok sem feltetlenul. Nalunk pl mar nem adnak senkinek asztali gepet. Pedig nagyjabol mindenki ul az asztalanal folyamatosan.
Ugyhogy maradnak a jatekosok, meg a szerverek. Ezek kozul viszont egyik sem az Apple piaca.

Szerintem office munkára ma már egy mini is brutál sok. Amúgy olyan helye ahol fontos a kinézet gondolkodás nélkül iMac.