Par hetes nagyon olcso hasznalt thinkpad tapasztalat. Igazi melos gep, mindenfele tok nelkul be a taskaba es mehetunk is. Amire hasznalom tokeletes, kicsi baromi massziv es halk, +extra az, hogy egyaltalan nem kell ra vigyazni. Van rajta ethernet, ami azert jo mert az egyik hely ahol dolgozok, ott ceges policy, hogy nem lehet wifi. A bill vilagitas majdnem olyan jo mint a mac-ben. Ha kicsi lenne a 120-as ssd fel perc alatt dobok bele masikat, ha keves lenne a jelenlegi 6Gb ram ugyanez a szitu. Megy majd bele egy ceges sim kartya igy folyamtosan lesz rajta internet. Nagyon konnyen szerelheto, es bovitheto, nagyon konnyu hozza alkatreszeket szerezni. Negativum, a touchpad komoly visszalepes a mac utan, ezt nehez lesz megszokni. Az ips kijelzo hianya, gondolom ezt nem kell magyarazni. Linux alatt kicsit rondak a font-ok.
A sima macbook-ra jobban kene vigyazni, az sokkal serulekenyebb, nincs rajta ethernet csak atalakitoval, a mobilnethez, megint csak logna belole valami, cserebe egyre tobb a kompromisszum az OS-ben is.
Es ezeknek egyik masik pc gyarto se felel meg? Szerintem ezeket a sony is hozta regebben (most nem tudom) mint mondtad ma mar gyengebbek. De jokat mosolyogtam konferencian amikor 2011 korul pareves gepen meg volt parhuzamos port. (Tudom tudom az iparban…).
De akkor is azt mondom ennyi penezert igen is nezen ki mainak egy termek a muanyaghazra meg kisem terek.
A Sony már nem gyárt laptopot. Acer, Asus kilőve, a Dell-től az xps jöhetne számításba, de tele van problémákkal a net, Samsungot soha nem vennék, a Toshiba mostani cuccait nem ismerem. Jelenleg egy gép van a piacon, amiért én pénzt adnék, a Thinkpad T470. A MacBook Pro gyönyörű, és soha nem venném meg.
Csatlakozom az elottem szolokhoz, a munkamhoz egy Thinkpad T440s gepem van es teljesen meg vagyok elegedve vele. Van olyan munkafolyamat, amikor az egesz nap a kezemben van a gep es folyamatosan jarkalok vele, 1-2 percenkent leteszem kulonbozo targyakra, legyen az egy iroasztal, vagy valami durva koszos felulet. Nem szoktam nagyon figyelni, eleg sokszor nem sikerul siman letenni a gepet, de birja. Karcos az alja es az oldala, de ezen kivul mas baja nincs. Bar ez egy munkagep es nem kulonosebben erdekel, hogy mennyire karcos es kopott, azert elvarom, hogy 1-2 ev ilyen hasznalat mellett azert ne essen szet a kezemben es egy targyalason is meg lehessen jelenni vele.
Az SSD cserelheto, amire szukseg is volt, kerult bele 1x 512GB SSD es melle egy 128GB is.
FreeBSD, Windows es Linux is jol fut rajta.
Persze ez se tokeletes, eddig a ventillatort kellett cserelni, valoszinuleg tul sok por kerult bele az egyik helyszinen.
Nekem a munkamhoz hasznos lenne egy soros port, mert 4-5 evvel ezelottig nem nagyon raktak USB konzolportot a Cisco switchekre es egyeb eszkozokre. Persze nem katasztrofa, van nalam egy USB-soros atalakito. :-)
Hát, ha olyan lesz, mint az én macbook 4,1-esem, akkor kb a világ végéig megmarad…
Nem vigyázok rá különösebben, repedt a burkolat sok helyen, az inverter nem az igazi, volt benne mindenféle lötyi már, de nem adja meg magát.
Ez a kerdes ugye csak siman hergeles? Tolts mar be egy 36MP-es kepet mdd-n (ma ez az alap felbontas FF-en szinte) amibol csinalj egy cimlap kepet. De ne dolgozz rajta 6 orat mert jo esetben 1-et tudsz kiszamlazni. MDD mar attol megfekudne ha a dj kontrolleremen lekene hajtania a ket kijelzot usb-n.
Javitok bocs, 2 tracknel ha az egyikre rakok ket effektet mar annyi lenne neki. Regen ezert dsp kartyakat pakoltak a gepbe milliokert, ma cpu-bol lenyomja barmelyik laptop.
Te marha nagy tévedésben vagy, az MDD-k idejében ugyanúgy megcsináltuk azt, amit ma.
Mi értelme annak, hogy kitalálsz egy olyan szélsőséges példát, amivel már tényleg nehezen bírkózna meg az a gép, viszont egyáltalán nem reális?
Én más okokból nem értem ezt az önkínzást. Egy 3,1-es Mac Pro már szinte fillérekbe kerül, és akár “naprakész” lehet vele az ember.
En anno 9xxx-es masinakkal kezdtem ezt az egesz 2D grafikai mac-es melozast… akar hiszed, akar nem mar akkor is csinaltunk nagy felbontasu plakatokat. Akkor is elkeszult…
Manapsag mar minden jott-ment onkepze(L)tt “reklamdekorator” lett, ami kicsit szetzilalta a szektort. A minosegi es jo munkahoz ma is ido kell…
s a szamlan effektiv nem a geporadijat fizeted meg, hanem a “melos” kreativitasat, otletet… ha hulye vagy hozza, akkor ulhetsz akarmilyen gep elott. Ha a venadban van, akkor tokmind1 milyen gep mogott ulsz.
Oke akkor dobd ki a geped es ulj vissz az MDD ele. Lassuk hany ora mulva sirod el magad.
Komolyan mivan ezen a forumon valami nyugger klub? Mindenki ugy reteg az uj dolgoktol mintha a pokoltuzen egne tole. Emberek ne mar. Arrol beszelunk 2017 vege fele lassan hogy miert nem mdd-n dpznek az emberek. Paran meg bologadnak ra es olyan telo van a zsebukben aminek a szamitasi teljesitmenye 10szerese a gepnek.
Az megvan hogy te diat akarsz kesziteni a masik meg dtp-zni akar? Te szuperszamitogepet akarsz otthonra 10Gb-es haloval a wc-re. A masik user meg 18 eves hw-n ami masik arhitektura nem erti miert nem ma is azon dtp-znek.
Mi van nalatok, tenyleg permeteznek a repulokrol? Olyan erzesem kezd lenni mintha a prohardver kommentszekciojat olvasnam.
De ma ez a szint. Persze mdd lehet dtp-zni kivancsi lennek napi hany ora menne el a folyamatos szivas miatt, hogy eppen melyik anyagot nem tudod megnyitni.