Miért vennék Macet?

A mini nem laptop.

300 korul egy nagyon megbizhato gepet kap, portokkal, mac os-szel, vilagito almaval es brutal akksi idovel. Mit nem lehet erteni azon, hogy a macbook prot mar nem biztos, hogy ki tudja fizetni?

De azert olcso mert elavult. Es nem azert olcso mert ugy tobben veszik.

Azert megnezenem mit csinal hd5100 4k-ban passziansz? :)

Es megint vissza ertunk ide a 300e akcios elavult HW-s mac olcso 😂.

Persze de ma mar nem ez a mac. Es ez leginkabb a kijelzo es a tacs pad miatt van igy.

Jaj ne kerlek… 😩

Ezt lehet gariztatni? Mert vasarlaskor nagyon kevesen nezik meg a gepet.

Oke fecka de te egy alom vilagban elsz :) es amiert nem realisan latod a dolgokat ezert szeretnel otthonra 20 millioert nas-t amirol meg mindig csak almodozol. 1-2 os ferissites 2-3 ev attol fugg mikor veszed a gepet. Addigra amugy is cserelni kell ha munkara hasznalod. Tudjuk neked szuperszamtigep kell otthonra is de te csak PI-t szamolsz mert erdemi munkat meg senki nam lattod toled a foldon az biztos. Elhiszem hogy a vallalkozasodban melozol es azt jol csinalod de slideokat csinalni egy munkavedelmi eloadashoz mar 20 eve is, siman ment a gepeken. Pont ugyan ilyen sebbessegel.

Én sem követtem végig az összes hozzászólást. De már megint ott tartunk egy játékra akarunk venni macet?
Sosem volt játékra alkalmas a mac. Ez milliószor előjött. És nem is értem, hogy miért akar valaki macen játszani. Ha játszik az ember, akkor nem használja az operációs rendszert. Azaz mindegy, hogy mi fut alatta, és egy-egy játékot feltelepíteni baromi egyszerű winen is, nem kell hozzá az “Isteni Mac”. Ha egy gamernek nem elég a mac, hát ne vegyen. Ha egy gamer imádja és kevés neki a mac, akkor ne vegyen.
Én elsősorban munkára vettem a gépet. Játékra a gépem nem igazán alkalmas. Pontosítok, mert sokat játszottam ezen a gépen, persze nem mai játékokkal és totál jól látszhatóak szerintem. De én nem vagyok gamer, akinek egy frame akadás is szívrohamot okozna.

Aztán off, más téma, de a freeze nem csak memória és processzor kímélésre jó. Én csak arra használom, hogy ha egy nagyon hosszú kitartott hangot kell megszólaltatni, akkor megszólaljon az adott szinti később is ne csak akkor, ha a kitartott hangtól játszom le a zenét.
És szerintem itt is érdemben ugyanaz van, mint a játéknál. Ha zavar, hogy nem bírja a géped azt a sok sávot amit használsz, akkor venni kell olyan gépet ami bírja. És ha nincs az Apple kínálatában olyan gép, akkor máshonnan kell venni. Vagy ha nagyon fontos a szoftver és az op rendszer, akkor el kell viselni annak határait.
Lehet szidni persze az Apple-t, hogy miért nem gyárt normális (akár gamer) gépet. Ha valakinek nem tetszik, mert kevés, hát akkor ne vegye!

3 kedvelés

Még mindig nem értem. A szövegszerkesztés is lehet munka. Ugyanúgy elég lehet az elavult mobil egység is munkára. Ha nem elég, akkor még mindig áll a fenti írásom. Ha nagyon sokan elpárolnak az Apple-től ezek miatt, akkor talán ráeszmélnek erre. Ha meg nem, akkor áll a fenti állításom, miszerint lehet rajta dolgozni.
Vagy csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy nekem tökéletesen megfelel munkára?

1 kedvelés

ThinkPad szamomra felfoghatattlan mitol lett ilyen kultusz gep. (Majd most jonnek az okitasok) de szerintem egy ronda muanyag elavult formavilagot idezo 90es evekbeli laptop.

Nem tudok nekik megmagyarazni. A macmini draga es elavult hw, de a mba az jo mert igaz elavult hw (ehez kepest draga) de a legolcsobb mac laptop igy kiraly :). Es ezek utan mi leszunk az apple berencek. Jah es amugy az MBA olcso laptop :) pedig arra pont ugy igaz mint a minire, hogy mas markaban felaron veszel jobb hw-t meg ezt egy MBP mar nehez lenne elmondani. Persze ezt mar pareve lejatszottuk johetnek a linkek :).

Neeem, nekem van egy Mid-2014 MacBook Pro-m is. Mondjuk a ‘toy’ kategoriaban, de van :smiley:

Te szoktad mondani minden pc-s cuccra, hogy azon nincs mac os, es igazad van. Az vesz MacBook Airt aki:

1. Laptopot akar
  2. Mac os-szel, mert utalja a windowst, a linuxhoz meg nem ert
  3. Olyan 300 koruli budzseje van a cuccra.
1 kedvelés

Én használom az enyémet, amig bírja - és ilyen mérvű használat mellett valószinűleg nagyon sokáig fogja bírni -, aztan kb. ennyi. Költeni nem fogok rá.

Tényleg érdekel, vagy maradjunk abban, hogy aki Thinkpadet vesz, az egy ízléssel nem rendelkező birka és kész?

:D Igen, én is erősen szemeztem vele, de nem bízom a Dellben. A szobánkban van egy xps 13 meg egy xps 15 és mindkettővel akadtak problémák. A 15-ösnek nulla kilométeresen be-beragadt az egyik Ctrl billentyűje. Ennyi pénzért nemár.

Nem komolyan nem ertem mitol olyan brutal jo a gep, nem kiemelkedo hw de legalabb csunya.

Akkor autoba se ulsz mi? :) 50% az eselyed hogy ejszaka keszult :) persze ha aston martinal jarsz akkor nem szoltam :). (Mondjuk bizonyos alkatreszei annak is.

Nagyon megbízható gépek, (a T és az X szériák), nagyon sokáig működnek probléma nélkül. A gyűrődést is nagyon jól viselik, nem igazán hatódnak meg attól, ha véletlenül leesnek az asztalról, vagy beléjük borítod a kávédat. Meglehetősen széles konfigurációs lehetőségekből tudod összerakni, ami neked kell. A régebbi modelleknél nagyon könnyen hozzáférhető a hdd bay és a memória, az újabbak ebból a szempontból rosszabb konstrukciók. Akár menet közben is tudsz bennük akksit cserélni. Nagyon sokféle port van rajtuk, mivel vállalati környezetben használják őket nagy számban, az utolsó utáni pillanatig volt például rajtuk vga port. A legjobb laptop billentyűzetet a Thinkpadeken találod. Gyengéjük a kijelző, grafikai munkára alkalmatlanok, viszont tudod őket matt kijelzővel is rendelni.