Nem koppintas ez, a kategoriat ugy hivjak, hogy All in One (AIO). Van ilyen gepe minden nagyobb gyartonak, meg a Microsoftnak is.
Imac g5 elott lattam mar ilyet sonyban 2001 korul nemet mediamarktban.
Nem feltétlenül. A Mac Mini arra készült, hogy legyen egy occsó mac, a legolcsóbb, ami csak lehet, hogy a csórók is megérezzék a szelet. Azóta aztán sok drogdílert partra mosott a Hudson folyó, a szifonnal olyan márkaismertségre tett szert az alma, hogy már nem kell ilyen eszköz. Az Air pedig – bár ki még nem nyírták –, azért nem nagyon fejlesztik és már csak 1 fajtát gyártanak.A Power-class Mac-eket csak azért renoválják, mert übergigabrutál áron is el tudják majd adni. Már akinek persze. ![]()
Valahol olvastam egy user hozzászólását, akinek azt mondta egy Apple Storeban egy eladó, hogy az Air hamarosan megszűnik.
Valojában az aron kivul egy macbook vs air osszehasonlitasban szerintem nem aok minden szol a air mellett (max a port de latjuk h nem ez az apple altal kepviselt irany) szeribtem is ki lesz vezetve az air.
Az Air valószínűleg addig marad, amíg az Apple be tudja szerezni az alkatrészeket a gyártáshoz, ahogy az iPod Classic-nál is volt.
Europa premvideket pont leszarjak, a profit nagyon kis resze jon onnan.
OFF
Azt megkerdezhetem, hogy az “el” helyett miert irsz “L”-t? Mert meg leutest sem sporolsz meg, csak megnehezited az olvashatosagot…
M3rt m3n0, a g33k3k k0z0tt. :)
Amugy gondolkodas nelkul a macbookot valasztanam az aur helyett. Lerakod a kettot egymas melle es olyan latszik az air 200x a macbook 201x.
Igen, fele akkora ssd-vel. A 256-ost nézd, úgy már 580 az air 430-ához képest, azért az elég kárcos még Nyugodt-euróbában is. :)))
Na jo de nem is lehet nagyon egylapon emliteni a ket gepet.
Azert van egy vicces sztorim amikor vettem a 13 mbp-t. Saturn mar vartam hogy akcios legyen az is lett. Besetaltam ugye ezt kerni kell mert szekrenybe vannak.
- egy 13" mbp 256gb 8gb modellt szeretnek.
(Elado szeme felcsillan rohan is a kulcse veszi elo) - melyik reszletunket valasztja, es mar sorolja is (sajat markas kredikartya vagy bankihitel…)
- nem koszi kartyaval fizetek, es igen tudom megvan emelve a limitem.
Fura fej es oda adta. Szoval azert itt nyugaton is tok alap hogy ilyeneket mindenki hitelre vesz. Persze itt nem olyan lehuzas a szemelyikolcson es azert az atlag fizetes par szazalekat koltik torlesztesre(autot, hazat nem szamolva).
De akinek mbp a vagy vagy egy full frame sony fenykepezogep…stb a vagya. Az parhonap alatt osszerakja az arat vagy felveszi havi 100 euros torleszto reszlettel amiert egy napot melozik.
Persze, de aki belépő szintű gép budget-ben gondolkodik, annak azért az elég nagy difi. És nem csak keleten, nem hiszem, hogy az Egyesült Álmokban mindenki olyan vastag, hogy ne számítson ekkora különbség. :)
Egy valós példa: haverom fia pl. pont így vett levegőt. Érted, levegőt? :))))
Aszongya 2012-es non-retina, használtan… 200-250e. Mondom, gari nélkül elég rázós, akkor kezdte el nézegetni az új Airt, végül a 256-os modell lett, letudva 10 év szülinap és karácsony :) Az 580 teljesen esélytelen lett volna, akkor wines gépet vett volna.
Oke de az apple nem a 95% gyart gepet soha nem is csinalta. Egyszeruen nem erdekli. Amugy oke olcsobb az air de sokkal ha megnezuk mivel add tobbet az mbp sokkal jobb valasztas. Akinek meg ez nem fer bele nem veszi meg. En se megyek yahtos forumokra, hogy mi a france kerul az egale 54 vitorlas 600e euroba amikor 4 tonna fa meg uvegszal az egesz egy kis muanyaggal. Lepjunk tul ezen a jaj de draga ez meg az. Egy gucci taska is 2000 euro azt is tudjuk hogy miert. De enegem ez a termek kategoria nem erint igy teljesne hidegen hagy.
Hát dehogynem, pont erről beszélünk, az air ilyen, még egyszer: nem arról van szó, hogy miért ilyen drága az MBp, hanem hogy van egy kisebb pénztárcával rendelkező réteg, akinek ez pont elég és még megfizethető is, ha a szakács leveszi az étlapról, tekintélyes mennyiségű vásárlótól vesz búcsút, még ha azok darabszámra lebontva kevesebb hasznot is termeltek. Persze, nem kötelező apple-t venni, de sztem ezt a retorikát már rég kinőttük. ![]()
Aha szoval a 350e laptop kategoria a szegenyebbeknek keszul. Ertem.
Aki megveszi 300-ert, az nem biztos, hogy 500-at is ki tud fizetni. Igazabol nem tudom eldonteni, hogy komolyan beszelsz-e, vagy atmentel Handrasba :D :D
Jaj… :(
Aha szoval 330e jo vetel egy regi hw es ez kell keleteuropanak 450 nem jo a “csucstechnika”. De persze a regi macmini mivel regi ezert szar… ertem csak akkor dontsuk mar el piiiiz ;)