Pl dropbox, a gépeden ott van a cucc a felhő gyakorlatilag csak biztonsági mentés. De mondhatnám a onedriveot is. Az uniós törvények szerint az EU-n belül kell tárolni az adatokat. De most komolyan mindenki a fúzióserőmű tervrajzait tárolgatja? Soha senkit nem fog érdekelni mit tárolgatsz, nem-nem még az asszonyról készült képek sem.
Köszönöm az érdeklődésedet. Röviden: ugyanazért amiért soha nem fogok villamos autót vásárolni.
Bővebben: nem fejtem ki, mivel több kedves fórumtag korábbi megnyilatkozásait ismerve, elkerülném az ideológiai vitákat.
Vezettel amugy elektromos autot? Ideologiat leszamitva, en se vagyok a hive jelenleg, de ezekhez lesz egyszer normalis energiaforras, fenyevekkel jobb lesz mint a dizel es benzines tarsai.
Latod, nekem pl. nincs autom. Addig nem akarok autot vasarolni, amig van benne kormany.
(Makacs embör! )
BDA te vagy egy 67 éves ember vagy aki már nem képes a technologiával lépést tartani, és az öregedés jele ez a régen minden jobb volt. Vagy simán annyira beszűkült látóköröd van a világra annyira leragadtál a 2000-es éveke elején (gyanítom akkor voltál 20-30 éveid között), hogy nem tudsz fejlődni és a fiatalkorhoz ragaszkodva lemaradsz. Így pont azzá válsz akikre te is fiatalon furán néztél mert már nem tudtak lépést tartani a világgal.
Ezt pont le lehet vezetni a retro zenével. Tovább is tudnám írni az elemzést de csak megsértődnél.
ui.: az autó elektromos és nem villamos, és jelenleg nincs még jobb megoldásunk az elektromos autónál és jó sokáig nem is lesz.
(Vagy 40–50 vagy 67? )
Legyen neked a te hited szerint.
(Nem bírtad rotyogás nélkül.)
Én nem hinni szoktam a dolgokat.
De már örömmel olvasóm azt a végtelen önszopatást amit csinálsz nap mint nap
Ha korbenezel a vilagban, egyre jobban beszukul az “onellatas/onkiszolgalas” rendszere. Minden az egymashoz kapcsolodo szolgaltatasokra epul, illetve tovabbra is fog epulni. Ugyanigy ki fogjak vezetni rovidesen a cash-t… Megprobalhatsz harcolni ellene, de a rendszert iranyitok akarata erosebb. Igy ezuton rovidesen megtestesitheted Don Quijote szemelyet - ami dicso dolog, de nem happy end.
Ez érdekes, de szerintem ez nem így van. A felhő egy választás. Nem muszáj minden érzékeny anyagot a cloudban tárolni. de persze ennek is több szintje van, illetve ezernyi alternatív megoldás létezik. Nem muszáj egy nagy cég fájl-tároló szolgáltatását használni, lehet építeni saját VPS-t és ott tárolni az adatokat.
De ezernyi lokális alternatíva van, az utóbbi időben legyen több. Egyre olcsóbb és elérhetőbb a lokális adattárolás is, bárki megtalálja a neki valót.
Szóval a célnak megfelelő megoldást kell használni. Szupertitkos dokumentumok tárolására nem alkalmas, de BDA dokumentumainak tárolására bőven.
Engem érdekelt volna a véleményed. Legalább annyira, miért nem vagy hajlandó saját magadnak egy szívességet tenni és nem USB-n adatot tárolni, hanem automatizáltan, biztonságosan cloud-ban.
Elektromos autót még én se vezettem soha, de az ötlet tetszik, hogy ne halott dinoszauruszokkal hajtsam az autót (még akkor is, ha manapság az elektromos áram előállítása is ezzel történik, ez idővel változni fog - kell).
A probléma az aki 1x éves gépeket vesz, 10 éves operációs rendszert használ, az nem fog nas-t berakni otthonra.
Hát ugye valahol fizetni kell. Vagy a NAS-ért / cloud-ért pénzben, vagy elvesztett munkaidőben. De amúgy nem is kell nagyon újabb dolog, egy 10 éves asztali PC merevlemezekkel és elég memóriával, bőven elég.
Pont ez a lenyeg, hogy nem vegletekben kell gondolkozni. Tok jol elfer parhuzamosan egymas mellett a 2 vilag. Mi ugy kozelitjuk meg, hogy amit lehet az feltolunk oda es elvezzuk annak az elonyet, hogy nem nekunk kell gondoskodni arrol, hogy mindig elerheto legyen. Persze local mentesek vannak arrol ami a felhoben van, de lekopogom soha nem kellett meg hozzanyulni.
Ahhoz is el kell jutni fejben, hogy az idő a legértékesebb, főleg, ha nem értek valamihez és úgy sem fogadom meg, amit mások tanácsolnak Tehát fizetek valamiért, ami megoldja a gondom és foglalkozhatok azzal, amit szeretek és érdekel. Lehet az elvek mentén élni, csak ne csodálkozzunk, ha hugyos lesz a gatyánk a szembeszélbe …
Manapság a legtöbb cég felhőben tárol mindent… Üzleti titkokat is.
Szerintem annak az esélye, hogy egy bénább helyi rendszergazda elkefél valamit, és emiatt illetéktelen kezekbe kerülnek pl. az üzleti titkok nagyobb, mint hogy egy felhőszolgáltatás (MS, Google, stb.) üzemeltetője kefél el valamit.
Szóval szerintem egy átlag halandó simán rábízhatja egy ilyen szolgáltatóra a receptgyűjteményét meg a mindenféle családi kimutatásokat
Ez a felhős dolog nekem azért sántít, mert ha dolgozni kell és egy markoló szépen elvágja a szolgáltató optikai kábelét/ leég egy szerverfarm/ csődbe megy egy tárhelyszolgáltató/ hibás frissítést küld ki egy külső kiberbiztonsági cég akkor csak pingvinezhet az ember, de dolgozni nem tud.
Ez a felhő/ külső szerveren futó levelezés/ külső szerveren futó ügyviteli rendszer dolog igen sebezhető szerintem. Én a lokális szerverek nagy hívője vagyok ezen okok miatt, igaz macerás a karbantartás, de nem vagyok kitéve a külső tényezőknek annyira. Nyilván, ha magamnak meg tudom oldani, akkor olcsóbb is.
Local-ban rohadt nagy nyug lesz mindig is. Tudom mert csinalom tobb helyen is… Sokkal tobb leallas van eves szinten a kozmuszolgaltatok miatt, mint amennyi kimaradas lenne a cloud rendszerekben. Arrol nem is beszelve, hogy a covid ideje alatt mekkora buli volt, hogy a HP pl 3 honapos szallitast igert pl egy RAID battery-ra, ami ugy van kitalalva, hogy hiaba csereled ki a cellakat, nem lehet ujraprogramozni.
A local exchange meg aztan minden csak nemjo, a jelenlegi vilagban levelezest uzemeltetni, raadasul local-ban… ez valami olyan amit a pokolbol kuldtek vissza nekunk. De sorolhatnam azt, hogy folyamatosan disk-et memoria-t kell cserelni.
Többedszerre:
“Arról volt szó, hogy letiltasz. Kérlek szépen tiltsad le Magad rólam […] – legyél következetes önmagadhoz és kérlek szépen nekem ne válaszolgass semmit.”
A Te személyeskedésed a FB alján levő hulladék szintje…