Köszi szépen az infókat!
Úgy tudom a régi Ataturk az bezárt és ebben az évben vagy talán már tavaly épült egy vadonat új reptér, és most már át lett nevezve, úgy, hogy az új az Ataturk nevet kapta.
Huhh… latszik, hogy mostanaban inkabb qatar-al repulok. Kb 2 eve hoppoltam utoljara az Ataturk-n. Iden jartam a Sabiha-n… Eleg kutya egy hely.
Szia, röviden: ami ott 5 csillagos szálloda azok nálunk kb 3-nak felel meg, és oroszoké a 99,9 %-a. All inclusive-ra told be magad, az a tuti, annyit eszel-iszol amennyi beléd fér és akkor amikor akarsz. Minden finomabb, édesebb, keserűbb … mint itthon és az Efes sörike is fasza. Ez kárpótolni fog a pukkantabb hotel miatt. Ja légkondit azonnal csekkold, ha hangos vagy nem működik gyorsba kérj szobacserét.
Ne érj hozzá semmihez, se a piacon se a fake boltokban mert akkor le nem rázod az eladót - náluk ez azt jelenti hogy meg akarod venni az árút. Ha mégsem veszed meg , még meg is haragudnak rád és te érzed magad kellemetlenül. Dettó ugyanez a szolgáltatást reklámozó szorólaposokra is igaz, ne vedd el. Mert utána már csak azon kapad magad hogy egy kalóz hajón vagy a tengeren all inclusivon pedig nem is akartál ilyet játszani.
Ami érdekes: vannak olyan utcák ahol egyik oldalon a fake boltok (nájki, puma, parfüm…), szembe pedig az igaziak vannak, nagyon érdekes látvány azt meg kell hagyni-)
Torok sor ami jo? ;)
Az Efes teljesen frankó ízre és árban is, mondjuk nagyon nincs is más ott az a népsör. Pilzeni a cimke szerint asszem, de a lagerhez van több köze. Ilyen vegyi-gyümi. Nagyon sokat megittunk (ingyé volt) de az angolokkal képtelenség volt tartani a tempót-)
Ja biztonság: nem nagyon fogsz látni egyenruhás rendőröket géppuskával (ha csak nincs nagyobb balhé) mert az rontja a turistáskodást, civil zsaruk mindenhol (szerintem). Erre akkor jöttünk rá mikor az egyik bevásárló utcán (ott mi nem az) kéregető fiatalok zaklatták a szent turizmust és percek alatt körbe vették civilek és elüntették őket, majd feltünt egy csini rendőr csajszi egyenruhában a látszat kedvéért (szerintem).
Na látod még a Tuborgot is hamisítják-)
Ingyen sört meg nem ízlelgetünk tudományosra-)
60 év alatt nem megyünk All inclusive ;)
:D
Idén nem a nagy utazások időszaka lesz ez már biztos, sok tervünk összedölt. Így helyben néztünk szét, a hétvégét Altauseenél töltöttük
Nyaralás elött vettem egy dront játszani
:)
2kg-nal nem nehezebb? ;-)
dji mavic mini (249 gramm :D)
Itt is tel, de nyariasabb… (elnezest a profi videosoktol, nem vagyok se dronos, se operator 🤣)