Nekünk végre összejött, hogy mind az öten (2 közös gyerekünk van, és egy már 20 éves az első nászból nekem) el tudtunk menni egy hétre július végén. Sajnos mind egy kicsit sznobok vagyunk ahhoz, hogy ódzkodjunk a felkapott helyektől (Horváto., Görögo.), dacára, hogy azok is jók. Szicília lett belőle, a véletlen, a “szervezésre” fordított idő rövidsége és némi fellángolásnak köszönhetően, de nem bántunk meg semmit (még azt sem, hogy messze több pénzbe került, mint rendesen, időben szervezve).
A szállásunk Castellammare del Golfo településen (forgattak itt az Ocean’s 12-ben) lett, ami maga a csoda, egy apartmant foglaltunk, majdnem kilátással a tengerre, csak “útban” volt egy templom. Innen kirándultunk (bérelt kocsi), tengereztünk stb. Mindenki nagyon szerette, és 99%-ban olasz szót hallottunk csak, ha voltak is turisták, belföldiek lehettek. A klíma tökéletes. Amin én besz4rtam, azok a nagyon szűk, 20%-os meredek utcácskákon való autózás, de azt is meg lehetett szokni.
Mi ma jöttünk haza Lisszabonból, és hihetetlenül jó volt. A régi városrészben (Alfama) laktunk, egy igazi antik kis házban, zseniális volt. Kis utcák, szűk lépcsők, csakúgy mint Olaszoknál sok helyen.
Voltunk Sintrában, Fatimában, és még a Cabo da Roqa-nál is. (Európa legnyugatibb pontja).
Régi 28-as villamossal is utaztunk, nagy élmény volt.
Az árak nem vészesek, Olaszországnál egyértelműen olcsóbb, nagyon nyugis hely. Itt is lazák az emberek, de azért nem annyira
Tap-al mentünk, (tavasszal foglaltam így voltak olcsó jegyek), teljesen rendben volt.
Ajánlom mindenkinek, rengeteg szép hely van a környéken.
Régóta tervezzük Portugáliát, újabb impulzus, köszi!
Én Porto-ban voltam a nyáron, nagyon szép hely érdemes megnézni!
Porto lesz majd a következő, jövőre, ha minden jól alakul :)
Hajajj. Nincs itt veletlenul valaki, aki nezte mar eloben az ujevi tuzijatekot Sydneyben?
(rövidgatyában, forralt bor helyett jéghideg sörrel a kézben? nem, de kéne pedig)
A leirtak alapjan, lehet ott huvos is az ejszaka kellos kozepen. “We suggest lounge suit / cocktail attire and comfortable footwear. High heels are not recommended. Guests are also advised to bring a jacket or warmer clothing as it can become quite cool at night.”
A kerdesem lenyege inkabb arra iranyult volna, hogy aki mar latta, az honnan nezte es megerte-e a penzt, ha az adott terulet fizetos volt.
Itt meg nyar van… a piacon boseges az etelvalasztek
Remélem megkóstolod és beszámolsz : )) Pók is van?
Pokot nem lattam…
De ezekbol szoktam csemegezni…
Ha elfogy a repa, akkor sem fogok ehenhalni. Kifejezetten jo izuk van.
Jol tudom, hogy volt egy forum tarsunk aki tenerifen el?
Igazából a nyárhoz tartozik leginkább, mint téma, és ezt nem lehet kihagyni. Ugyanakkor mára már biztos járt mindenkinél az alábbi videó. Mindegy, jó kánikulázást kívánok mindenkinek! :)
Hetvegen fesztivaloztam, en mar e szerint eltem 😂
kicsit off lennek,
ha mar nar nyaralas/utazas, akkor autoberles,
ismeri valaki, van tapasztalata az iCarhire -val?
vagy an jobb/masik otlet, lehetoseg (only eu)
kosz
on
Volt már valaki Isztambulban? Mennyire veszélyes hely?
Most tervezgetem a nyári utazásokat, és megtetszett a hely, viszont emlékszem pár éve voltak robbantások a reptéren meg a városban is, úgyhogy azért kicsit parázok. Persze lehet teljesen alaptalanul. Augusztus közepére egy hetet néztem ki, szállást meg Sultanahmet kerületben.
A fodraszom egy irani “srac” 3 havonta isztambulban van.
Hat nem tudom. en voltam parszor. Ha piacozni akarsz, akkor erdemes. Biztonsagosnak mondjak (mar amennyire egy nagyvaros az lehet). De azert ez egy kicsit osszetettebb kerdes. Meg fugg az egyentol is…
Annyira nem voltam hasra esve sem a latnivaloktol, sem a lehetosegektol, sem az emberektol, valamint az ar-ertek aranytol sem. Nekem inkabb ellenszenves erzesem volt ott maszkalni az utcan (pedig Lahore vagy Rio is neccesebb videk a “magunkfajta” szamara).
Gondolom ezt ugy, hogy azert par ilyen putri es burzsuly helyen is megfordultam mar.
Én azt olvastam, hogy az utcán tényleg gyorsan lefárasztanak a helyiek, amikor 5percenként akarnak lehúzni valamivel (perzsa szőnyeg, “ingyenes” cipőtisztítás stb), ja meg, hogy érdemes inkább az európai oldalon császkálni.
Ár-érték arány: eddig ahogy láttam nagyon olcsó minden, kezdve a hoteltől az éttermekig (nyilván nem 5+ csillagos, hanem átlagos helyeken), itt mire gondolsz?
Azt mondod a látnivalókból nincs túl sok? Azt olvastam, hogy ha éppen felújítások vannak a nagyobb látványosságoknál az gáz, mert nem sokat látni belőlük, de amúgy rengeteg minden van.
Most már napok óta cikkeket olvasgatok, és tetszik is igazából, de azért bennem van az, hogy mégsem “kulturáltabb” nyugati városról van szó.
Meg azt néztem még, hogy van Turkish Airlines vagy Pegasus, ez utóbbi fapados és kb fele annyiba kerül, viszont ez a kisebb reptérre visz, ami az ázsiai oldalon van. Lehet egy ~2 órás út nem éri meg az extra költséget a Turkishel, pedig mondjuk ők tényleg jók.
Nem feltetlen az olcso hotelekre gondoltam… Ha picit nem figyelsz, azonnal lerantanak mint a riadt majmot… de ha nagyon figyelsz, akkor is. Csak ilyenkor meg 15-20 perces vita kovetkezik.
Es nem is a latvanyossagok mennyiseget pedzegettem. Mecset, mecset hatan… a harmadiknal mar tok egyforma lesz az osszes (hiaba epultek 400 ev kulonbseggel).
A bazar tenyleg jopofa. Lehet talalni erdekes dolgokat olcson.
Mas kultura teny es valo. Ha keveset volt az ember ilyen (vagy hasonlo) kozegben, akkor erdekes. Erdemes megnezni. Az egy hetet en soknak gondolom… De majd meglatjatok.
A Sabiha repter rohadt messze van mindentol (…es a taxisokkal valo alkudozas/vita nem hiszem hogy ennyit erne). Ha jol emlekszem meg metro sincs. Jobb az Ataturk. Ott van alatta a metro. Kulturaltabb a repter is. Bar az Ataturk is eleg lepukkant.